skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

بررسی گوشی تاشو سامسونگ گلکسی Z فلیپ؛ تحقق یک رویا

امید اعظمی عضو تحریریه

۶ فروردین ۱۳۹۹

زمان مطالعه : ۸ دقیقه

تاریخ به‌روزرسانی: ۲۷ شهریور ۱۴۰۱

اگر تا چند سال پیش ماشین‌های خودران، استفاده از اینترنت اشیاء برای کنترل و انجام کارها در خانه یا محل کار، گوشی‌های تاشو، لبا‌س‌های هوشمند و … نشان از بلند‌پروازی بشر بود و ایده‌های خام و شکست خورده؛ اما حالا تمام این ایده‌ها به مجصولاتی قابل استفاده و فروش تبدیل شده‌اند. از میان جدید‌ترین ترند‌های روز دنیا که حالا اکثر شرکت‌های بزرگ تکنولوژی به سراغ آن رفته‌اند می‌توان به گوشی‌های تاشو اشاره کرد. در سال گذشته میلادی هواوی و سامسونگ جدیدترین مدل گوشی‌‌های تاشو خود در این زمینه را معرفی کردند. در جدیدترین اقدام هم آخرین نسل از گوشی‌های تاشو معرفی شده توسط سامسونگ یعنی گلکسی Z فلیپ، فوریه ۲۰۲۰ معرفی و وارد بازار شد. گلکسی Z فلیپ، برخلاف طراحی زیبا و چشم‌نوازی که دارد، مشخصات سخت‌افزاری و نرم‌افزاری و حتی ویژگی‌ متمایزی جز تاشو بودنش ندارد. گوشی گران‌قیمت و جذابی که می‌توانست با داشتن  مشخصات بهتر و ویژگی‌های منحصربه‌فرد، تبدیل به بهترین گوشی سال ۲۰۲۰ شود. در ادامه این گوشی تاشو سامسونگ را بررسی کرده‌ایم که می‌خوانید:

میراث طراحی مدرن

سامسونگ در طول یک دهه گذشته و پس از شروع خط تولید گوشی‌های گلکسی، علاوه بر رقابت با برندهای مطرحی چون اپل، سونی و اچ‌تی‌سی بر سر تولید گوشی هوشمند باکیفیت و قدرتمند، رقابت مجزا و جنجالی با اپل بر سر طراحی‌ محصولاتش داشته و امروز این رقابت با طیف وسیعی از گوشی‌های باکیفیت و جذاب چینی ادامه دارد. سامسونگ در بحث طراحی گوشی‌های هوشمند همیشه پیشتاز و نوآور بوده است. طراحی گلکسی اس 6 اج سامسونگ باعث شد تا بحث نمایشگر‌های با لبه‌های خمیده مطرح شود و طراحی گلکسی اس ۸ دنیای گوشی‌های هوشمند را به سمت تولید گوشی‌های بی‌حاشیه برد تا در نهایت به گوشی‌های ناچ‌دار و حفره‌دار رسیدیم. در بحث گوشی‌های تاشو نیز سامسونگ سال‌ها این آرزو را در سر داشت و هزینه زیادی هم برای تحقیق و توسعه و ثبت پتنت دراین باره کرد. در نهایت سامسونگ با معرفی گلکسی فولد، تلاش کرد تا خود را پیشتاز و رهبر بازار گوشی‌های تاشو کند؛ اما با کمی بدشانسی روبرو شد. پس از این تلاش حالا این شرکت دست به تولید گوشی تاشو جدیدی با نام گلکسی Z فلیپ زده که از نظر طراحی نوع جدید و تازه‌ای از گوشی‌های تاشو را به بازار عرضه می‌‌کند. گوشی زیبایی که یادآور طراحی‌های نوآورانه سامسونگ در سال‌های نه چندان دور است.

زیبایی‌های بصری

ابعاد گوشی Z فلیپ در حالت باز  ۱۶۷.۳ در ۷۳.۶ در ۷.۲ میلی‌متر است. این گوشی در حالت بسته و تا شده ارتفاعش  به ۸۷.۴ میلی‌متر تغییر می‌کند. این گوشی ۱۸۳ گرمی، از پنل شیشه‌ای، فریم آلومینیومی و بدنه شیشه‌ای بهره می‌برد. گلکسی Z فلیپ در سه رنگ بنفش، طلایی و مشکی عرضه شده است. بدنه شیشه‌ای این گوشی مانند آینه عمل می‌کند و علاوه بر بازتاب تصاویر، نور را نیز تجزیه می‌کند و رنگ‌های رنگین‌کمانی از پس بازتاب تصاویر آن نمایان می‌شود.

سامسونگ بعد از این که توانست به فناوری ساخت نمایشگر شیشه‌ای تاشونده دست پیدا کند گلکسی Z فلیپ را با جنس داینامیک آمولد طراحی و روانه بازار کرد. انداره این شیشه‌ی تاشونده، ۶.۷ اینچ است و با ۱۰۸۰ پیکسل در ۲۶۳۶ پیکسل، تراکم پیکسلی ۴۲۵ دارد. مانند دو پرچمدار اخیر سامسونگ، گلکسی Z فلیپ به فناوری HDR10+ مجهز است. در نیمه بالایی بدنه گوشی، نمایشگر ثانویه‌ای قرار گرفته که در حالت بسته بودن گوشی روشن می‌شود و تا حدودی از بازشدن بی‌مورد آن نیز جلوگیری می‌کند. این نمایشگر یک اینچی از جنس سوپر آمولد بوده و علاوه بر روشن شدن خودکار با بستن گوشی، با دوبار ضربه زدن نیز روشن می‌شود. این نمایشگر علاوه بر نمایش ساعت، تاریخ و درصد باتری، پنل نوتیفیکیشن‌ها را نیز نمایش می‌دهد و با ضربه روی هر کدام از نوتیفیکیشن‌ها و باز کردن گوشی، مستقیم به داخل همان برنامه می‌رود. همچنین با دوبار فشردن دکمه پاور در حالت بسته، دوربین گوشی روی نمایشگر کوچک اجرا شده و با فشردن دکمه کم و زیاد صدا، می‌توان بدون باز کردن گوشی، با دوربین‌های اصلی گوشی عکس سلفی گرفت. علاوه بر نمایشگر دوم، در نیمه بالایی بدنه گوشی، دوربین دوگانه و فلش LED قرار داد. هچنین نام سامسونگ روی لولای گوشی حک شده، که با بسته شدن گوشی پیدا و با باز کردن گوشی در محل به هم رسیدن نیمه بالایی و پایینی بدنه ناپدید می‌شود. سمت راست بدنه، دکمه کاهش و افزایش صدا و دکمه پاور که با حسگر اثرانگشت ادغام شده با کمی تورفتگی قرار دارد و سمت چپ نیز اسلات سیم‌کارت قرار گرفته است. گلکسی Z فلیپ جک ۳.۵ میلی‌متری هدفون ندارد و اسپیکر مونو آن در کنار درگاه تایپ سی در پایین بدنه جای گرفته است.

جای خالی دوربین‌ قدرتمند

گلکسی Z فلیپ از دوربین دوگانه ۱۲ مگاپیکسلی واید و اولتراواید با گشودگی دریچه دیافراگم ۱.۸ و ۲.۲ بهره می‌برد. دوربین سلفی این گوشی نیز لنز ۱۰ مگاپیکسلی واید با گشودگی دریچه دیافراگم ۲.۴ دارد. چیزی که مسلم است این دوربین در حد و اندازه‌های این گوشی نیست و یکی از بزرگ‌ترین کمبود‌های گوشی تاشوی سامسونگ، دوربین باکیفیت و قدرتمند مانند دوربین گلکسی اس ۱۰ پلاس یا گلکسی اس ۲۰ اولترا است. دوربین گلکسی Z فلیپ از قابلیت عکاسی در شب و همچنین حالت لرزش‌گیر Super Steady پشتیبانی می‌کند. یکی از نکات قابل توجه در این گوشی، به لطف نمایشگر دوم، امکان ثبت عکس و فیلم سلفی با دوربین‌های اصلی است. با وارد شدن به محیط نرم‌افزار دوربین و فشردن آیکون نمایشگر ثانویه در گوشه بالا سمت راست این قابلیت که (Cover Screen Preview) نام دارد فعال می‌شود. این قابلیت علاوه بر جذابیت و کاربردی بودنش، این سوال را در ذهن ایجاد می‌کند که دیگر چه نیازی به قرار دادن دوربین سلفی در صفحه‌نمایش اصلی وجود داشت؟ وقتی می‌شود با دوربین‌های اصلی و به کمک نمایشگر ۱ اینچی، عکس و فیلم سلفی با کیفیت‌تر گرفت چرا با قرار دادن دوربین سلفی ضعیف‌تر درون حفره نمایشگر، امکان تمام‌صفحه بودن به معنای واقعی کلمه از نمایشگر این گوشی گرفته شده است. از ویژگی‌های نرم‌افزار دوربین گلکسی Z فلیپ می‌توان به قابلیت جابه‌جا شدن بین دوربین اصلی و دوربین سلفی حین فیلم‌برداری اشاره کرد.

One UI 2

گلکسی Z فلیپ به اندروید ۱۰ و نسخه دوم رابط کاربری اختصاصی سامسونگ یعنی One UI مجهز است. سامسونگ حالت جدیدی از نویگیشن را در One UI 2 قرار داده که شباهت زیادی به سیستم نویگیشن آیفون‌های اپل دارد. یکی دیگر از ویژگی‌های تازه رابط‌ کاربری سامسونگ که در گوشی گلکسی Z فلیپ نیز قرار دارد، آپشن اتصال به ویندوز است. به کمک این قابلیت و با اتصال لپ‌تاپ و گوشی به یک شبکه مشترک، از طریق نرم‌افزار Your Phone در ویندز ۱۰، امکان مشاهده تماس‌ها و پیامک‌های گوشی روی لپتاپ وجود دارد. قابلیت Connect to Windows در آخرین نسخه خود امکان Sync تصاویر گالری و همچنین اشتراک‌گذاری نمایشگر گوشی روی لپتاپ با قابلیت کنترل کامل از درون لپتاپ را به نرم‌افزار Your Phone اضافه کرده است. این قابلیت یکی از کاربردی‌ترین قابلیت‌های رابط‌کاربری سامسونگ و ویندوز ۱۰ است که به کاربرانی که دائم از لپ‌تاپ استفاده می‌کنند این امکان را می‌دهد تا از طریق خود ویندوز، گوشی و لپ‌تاپ را همزمان با هم کنترل کنند. قابلیت جدید دیگری که به رابط کاربری سامسونگ اضافه شده، امکان اسفاده از آلبومی از تصاویر به‌عنوان صفحه LockScreen است. برای استفاده از این قابلیت با یک بار روشن کردن نمایشگر روی صفحه قفل به سمت چپ بکشید تا آلبوم تصاویر زمینه را مشاهده کنید.

لازم اما ناکافی

گلکسی Z فلیپ از پردازنده ۷ نانومتری قدرتمند اسنپ‌دراگون ۸۵۵ پلاس در کنار پردازنده گرافیکی Aderno 640 بهره می‌برد. Z فلیپ ۸ گیگابایت رم دارد و ۲۵۶ گیگابایت حافظه داخلی غیرقابل ارتقا دارد. این گوشی تاشو باتری دوگانه ۳۳۰۰ میلی‌آمپر ساعتی به‌همراه یک شارژر ۱۵ واتی دارد و به فناوری Wireless Power Share نیز مجهز است. سنسور اثرانگشت این گوشی با دکمه پاور ادغام شده که سرعت بسیار بالایی هم دارد. این گوشی جک ۳.۵ میلی‌متری صدا ندارد و خبری از اسپیکر استریو هم نیست. مشخصات سخت‌افزاری این گوشی هرچند بالاترین مشخصات در بین گوشی‌های موجود در بازار نیست؛ اما آنقدر قدرتمند است که بتواند از پس بازی‌ها و اپلیکیشن‌های سنگین و اجرای همزمان چندین برنامه بربیاید. مخصوصا با نمایشگر ۶.۷ اینچی گلکسی Z فلیپ که یکی از کاربردی‌ترین قابلیت‌هایش اجرای همزمان دو نرم‌افزار در نیمه بالایی و پایینی نمایشگر است.

جمع‌بندی

گلکسی Z فلیپ به‌عنوان یک گوشی تاشو، به اندازه کافی بزرگ و به اندازه کافی کوچک است. این گوشی جذاب، زیبا و چشم‌نواز قابلیت‌ها و امکانات خوبی دارد اما می‌توانست بسیار بهتر از این هم باشد. برای مثال در کنار جای خالی دوربین با کیفیت به همراه ویژگی‌های منحصر به فرد، این گوشی از باتری دوگانه استفاده می‌کند اما ظرفیت آن تنها ۳۳۰۰ میلی‌آمپر ساعت است و شارژ کامل آن از صفر تا صد نزدیک به ۲ ساعت طول می‌کشد. در حالی که می‌توانست باتری بزرگ‌تری با شارژر سریع‌تری داشته باشد. یا نبود اسپیکر استریو و جک هدفون به‌صورت همزمان می‌تواند طرفداران موسیقی را به‌راحتی از این گوشی دور کند.

این گوشی با وجود آن که حافظه قابل ارتقا ندارد، می‌توانست از حافظه داخلی بیشتری برخوردار باشد تا باتوجه به نمایشگر بزرگ و باکیفیتش، امکان ذخیره ویدئوهای حجیم یا بازی‌های ویدئویی سنگین بدون ترس از پر شدن حافظه فراهم باشد. اما با وجود تمام می‌توانست‌ها، این محصول ساخت یکی از نوآورترین و پیشرو‌ترین شرکت‌های سازنده گوشی هوشمند است و باید به آن‌ احترام گذاشت و به این فناوری و دانش‌ آفرین گفت. گلکسی Z فلیپ با قیمت ۱۳۸۰ دلار در بازار جهانی و قیمتی نزدیک به ۲۰ میلیون تومان در بازار ایران به فروش می‌رسد.

http://pvst.ir/7og
امید اعظمیعضو تحریریه

شاید هیچ‌وقت صفت ماجراجو را در توصیف خودم به‌کار نبرده‌ باشم. اما وقتی به مسیری که آمدم نگاه می‌کنم، چیزی جز ماجراجویی نمی‌بینم. از تحصیل در رشته مهندسی نرم‌افزار و یک سال تجربه برنامه‌نویسی گرفته تا تجربه برگزاری استارت‌آپ ویکند بیرجند و سه سال مدیا مانیتورینگ در حوزه روابط‌عمومی و حالا تجربه جدیدی در پیوست و حوزه خبرنگاری. اما برای من ارزشمند‌تر از هر تجربه‌ای، دوستان خوبی بودند که در این مسیر پیدا کردم.

تمام مقالات

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو