skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

چگونه از ابزارهای دیجیتالی برای آموزش کودکان در قرنطینه استفاده کنیم

مینا پاکدل تحریریه

۱۳ فروردین ۱۳۹۹

زمان مطالعه : ۳ دقیقه

بیش از یک ماه است که ویروس کرونا به صورت حیرت‌آور در کشورهای مختلف در حال گسترش است. خانواده‌ها سعی می‌کنند با اقدامات مختلف دولت‌ها مانند تعطیلی مدارس و مهدکودک‌ها، اجرای طرح دورکاری و قرنطینه و … سازگار شوند. در این میان والدین بیشتر درگیر سوالاتی در زمینه استفاده فرزندانشان از فناوری شده‌اند.

به گزارش پیوست، حالا اکثر اوقات کودکان و نوجوانان با تعطیلی مدارس و تبدیل شدن حضور فیزیکی در کلاس به برپایی کلاس‌های مجازی باعث شده تا این گروه بیش از گذشته با ابزارها و دستگاه‌های فناوری سروکار داشته باشند. استفاده ۲۴ ساعته کودکان و نوجوانان می‌تواند نگرانی‌های زیادی را برای والدین آنها در کنار نگهداشتن این گروه در خانه به وجود بیاورد اما چه می‌توان کرد؟ ربکا دور (Rebecca Dore) متخصص کودکان و رسانه، در این زمینه توصیه‌هایی دارد تا صفحه‌نمایش‌ها بیشترین فایده را برای بچه‌ها داشته باشند. در ادامه نگاهی به این توصیه‌ها خواهیم داشت:

انتخاب اپلیکیشن یا رسانه آموزشی باکیفیت

والدین باید به جای اینکه صرفا آیپاد یا تبلت را دست کودکانشان بدهند، به آنها کمک کنند رسانه مفید و ارزشمند را انتخاب کنند. بر اساس تحقیقات، زمانی که بچه‌ها بیشتر از سه سال دارند، رسانه‌های باکیفیت کمکشان می‌کند کلمه‌ها، اعداد و حتی واقعیت‌های مهم را یاد بگیرند. اپلیکیشن‌های مناسب آموزشی می‌توانند به بچه‌ها مهارت‌های مختلفی یاد دهند و تمرکزشان را افزایش دهند. یکی از راه‌های پیوند آموزش با سرگرمی‌های ابزارهای دیجیتالی و گوشی‌های هوشمند این است که علائق فرزندتان را بشناسید و سراغ رسانه‌های آموزشی‌ای بروید که ممکن است توجهشان را جلب کند.

به همراه کودکانتان، از رسانه‌ها استفاده کنید

هرچند بزرگسالان اغلب از رسانه‌ها به عنوان پرستار بچه استفاده می‌کنند، اما گزاره بهتری هم وجود دارد: آنها می‌توانند با تماشای برنامه‌ها به همراه کودکان در مورد آنچه با هم می‌بینند با هم حرف بزنند و ارتباط برنامه را با زندگی روزمره مشخص کنند. البته که حرف زدن در مورد این اقدامات آسان است و عملی کردنش، دشوار است به‌ویژه وقتی بچه‌ها دیگر مدرسه نمی‌روند و باید سرگرم شوند، در حالی که والدینشان درگیر دورکاری‌اند. اما حتی اگر وقت و انرژی تماشا کردن، گوش دادن یا بازی کردن را ندارید، راه‌هایی هست که بتوانید برنامه‌ای شلوغ برای فرزندانتان ترتیب دهید. مثلا از کتاب‌های صوتی استفاده کنید؛ در حالی که آشپزی می‌کنید، برای فرزندتان کتاب صوتی پخش کنید یا سراغ پادکست‌هایی بروید که برای کودکان هم مناسبند.

مصرف‌کننده نباشید، خلاق باشید

بچه‌ها می‌توانند در فعالیت‌هایشان فراتر از استفاده صرف از ابزارهای الکترونیکی و بازی و تماشا نیز بروند. آنها می‌توانند به روش‌های نوآورانه خود از فناوری استفاده کنند. مثلا اپلیکیشن‌ها به آنها کمک می‌کنند آهنگ بسازند یا نقاشی کنند؛ آنها می‌توانند با استفاده از تلفن‌های هوشمند، تبلت‌ها یا رایانه‌ها، ویدئوهایی بسازند و با اعضای خانواده به اشتراک بگذارند. حتی می‌توانید با دادن نقشی خیالی به آنها، از آنها بخواهید تا از نمایششان فیلم بگیرند و برای شما و سایر اعضای خانواده پخش کنند.

هرکدام از این پیشنهادها می‌تواند بخشی از زمان کودکان را به خود اختصاص دهد در عین حال آنان می‌توانند خلاقیت خود را نیز شکوفا کنند.

منبع: فست‌کمپانی

 

http://pvst.ir/7pr
مینا پاکدلتحریریه

    کارشناسی ادبیات انگلیسی را که گرفتم دیگر مطمئن بودم کلمه‌ها را اگر در گفتار شفاهی کم می‌آورم، در نوشتار توی مشتم هستند و از لای انگشت‌هایم لیز نمی‌خورند. در آن سال‌ها ترجمه می‌کردم و ویرایش. در گیرودار پایان‌نامه ارشد فلسفه بودم که برای یکی از ویژه‌نامه‌های پیوست چند گزارش ترجمه کردم و قرار شد پاره‌وقت کار کنم. آن‌موقع‌ها دفتر پیوست خانه دوطبقه قدیمی‌ای بود که حیاطش درخت داشت، ایوانش بزرگ بود و آسمان معلوم. جای‌گیر شدم طبقه هم‌کف در اتاق میثم. در واقع او و مهرک بودند که به من چم‌وخم روزنامه‌نگاری را یاد دادند؛ اینکه چطور باید یادداشت و گزارش نوشت یا کنداکتور بست؛ چطور نباید ترسید و از قالب سفت‌وسخت آکادمیک بیرون آمد. حالا تقریبا ده سالی از آن روز اول می‌گذرد. در این سال‌ها با چند ماهنامه و فصل‌نامه دیگر و نشرهای مختلف همکاری کرده‌ام و همچنان و همیشه در پیوست مشغول بوده‌ام. اینجا محل کار من نیست؛ خانه من است و آدم‌هایش کسانی‌اند که تو را همان شکلی که هستی، می‌پذیرند، با همه ضعف‌ها و قوت‌ها، با همه روشنایی‌ها و تاریکی‌ها.

    تمام مقالات

    0 نظر

    ارسال دیدگاه

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    *

    برای بوکمارک این نوشته
    Back To Top
    جستجو