skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

اخبار

تحریریه پیوست

وزیر ارتباطات در مراسم آنلاین روز جهانی ارتباطات خبر داد

 تولید ۴۰۰ هزار گوشی بومی و راه‌اندازی VDSL در ۸ استان

تحریریه پیوست

۲۸ اردیبهشت ۱۳۹۹

زمان مطالعه : ۹ دقیقه

مراسم روز جهانی ارتباطات امسال و به دنبال شیوع کرونا به صورت آنلاین با حضور مقامات وزارت ارتباطات و معاون اول رئیس جمهوری برگزار شد. آنطور که محمد جواد آذری جهرمی اعلام کرد این مراسم از طریق ۸۰۰ ند در شبکه ملی اطلاعات و به کمک پلتفرم ایرانی امکان حضور مدیران ۲۲ کارخانه تولید تجهیزات مخابراتی، مدیران شرکتهای اپراتورهای تلفن ثابت و همراه و مدیران سازمان نظام صنفی در سراسر کشور را فراهم کرد. وزیر ارتباطات در ابتدای این مراسم به ارائه گزارشی طولانی از وضعیت ارتباطات و فناوری اطلاعات در ایران در ۲ سال نیم گذشته پرداخت که به باور او سال‌های پرچالش و سختی را برای فعالان این صنعت در کشور رقم زده است.  او در این برنامه از رشد استفاده از سرویسهای آنلاین در دوران کرونا گفت و اینکه با توجه به نیاز ۱۲ میلیونی مردم کشور به گوشی تلفنهمراه در یک برنامهریزی مشخص قرار است میزان تولید گوشیهای بومی تا پایان سال به ۴۰۰ هزار عدد برسد. همچنین وزیر ارتباطات از راهاندازی سرویس VDSL تا پایان سال در ۸ کلان شهر کشور خبر داد.

جایگاه ایران در اقتصاد دیجیتال و افزایش میزان مصرف از دیتا در کرونا

وزیر ارتباطات در ابتدای گزارش خود به اعلام آماری در مورد وضعیت اقتصاد دیجیتالی در کشور پرداخت. محمد جواد آذری جهرمی با اشاره به هدفگذاریهای کشور براساس برنامه ششم توسعه به رشد اقتصادی و رشد در بخش فناوری اطلاعات و ارتباطات اشاره کرد و گفت:‌ «طبق برنامه ششم توسعه هدفگذاری شده بود که باید به رشد ۸ درصدی در حوزه اقتصاد برسیم و در بخش ارتباطات و فناوری اطلاعات این میزان رشد باید برابر ۱۹.۴ درصد باشد. در سال ۹۷ با توجه به تحریمها و دیگر چالشهایی که در کشور ایجاد شده در این زمینه و رسیدن به این اهداف با مشکلاتی روبهرو هستیم
او با اشاره به جایگاه ایران در اقتصاد دیجیتال توضیح داد که اقتصاد دیجیتال از دو بخش یعنی هسته اصلی و کل اقتصاد دیجیتال تشکیل شده که سهم ایران در این زمینه در حدود ۴ درصد است و این درحالی است که سهم چین در این بخش ۶ درصد و آمریکا ۶.۹ درصد است. اما در بخش کل اقتصاد دیجیتال سهم ما نزدیک به ۶ درصد است که در مقایسه با چین که سهمی ۳۰ درصدی و آمریکا با سهم ۲۱.۶ درصدی بسیاری جا برای کار و رشد داریم.

این تصویر سهم اقتصاد دیجیتال ایران را نشان می‌دهد. آنطور که وزیر ارتباطات در مراسم روز جهانی ارتباطات گفت در این تصویر سهم ایران به درستی نوشته نشده است. براین اساس سهم ایران در هسته اصلی اقتصاد دیجیتال برابر با ۴ درصد و سهم ایران در کل اقتصاد دیجیتال برابر با ۶ درصد است.

وزیر ارتباطات در ادامه به استفاده مردم ایران از زیرساختهای ارتباطی در دوران کرونا و روند تغییرات در شبکه همراه در این دوران پرداخت. براساس گفتههای او متوسط ترافیک شبکه تلفنهمراه در حوزه دیتا ۱۶.۵۲ پتابایت بوده که این میزان در اسفندماه با توجه به شروع کرونا و دورکاری به ۲۰.۷۲ پتاباید رسیده و در فروردین این میزان برابر با ۲۳.۲۴ پتابایت و حالا در اردیهبشت ماه نیز این میزان ۲۰.۵ پتابایت گزارش شده است.
براساس اظهارت جهرمی در این دوران افزایش ۲۵ درصدی ترافیک در شبکه دیتای تلفن همراه اتفاق افتاده که این افزایش تاکنون پایدار مانده است. همچنین آنطور که او در این جلسه اعلام کرد میزان سرعت و کیفیت اینترنت همراه در دوران کرونا با افت قابل توجهای نیز همراه بوده است. براساس اظهارت او متوسط تجربه سرعت در شبکه تلفنهمراه و براساس تکنولوژی نسل ۴ موبایل در بهمنماه ۱۰.۵ مگابیت بوده که این میزان سرعت در اسفند به ۶، در فروردین به ۷.۵ و در اردیهبشت ماه به ۹.۵ مگابیت رسیده است.

این تصویر وضعیت میزان استفاده از دیتا در شبکه همراه  را نشان می‌دهد.

در ادامه ارائه این آمار او از میزان استفاده مردم از شبکه اینترنت ثابت در دوران کرونا گفت و اینکه فشار روی این شبکه برعکس تلفنهمراه در این ماهها کمتر بوده است. جهرمی در این زمینه اعلام کرد: «ترافیک اینترنت ثابت در مجموعه شبکه مخابرات و دارندگان پرونده اینترنت ثابت برابر با ۸.۲۶ پتابایت در روز بوده که این میزان در اسفند ماه برابر با ۱۱.۲۷ ، فروردین ۱۳.۶ و اردیبهشت ماه به ۱۱.۴۲ پتابایت رسیده است. همچنین میزان سرعت اینترنت خانگی هم با افت روبه رو بوده است به صورتی که متوسط سرعت در بهمنماه روی شبکه خانگی ۶.۱ مگابیت برثانیه گزارش شده بود که این میزان در اسفند برابر ۵.۳، فروردین ۵.۴ و اردیبهشت ماه ۵.۸ مگابیت رسید

همچنین جهرمی از افزایش ارسال مرسولات در شبکه پستی در ایام کرونا گفت و اینکه حداقل در این دوران حمل و نقل کتاب در شبکه پستی ۹۰۰ درصد افزایش داشته است. او از رشد ۶۸ درصدی شبکه پستی تا اردیبهشت سال ۹۹ گفت و اینکه از فروردین سال ۹۸ تا اردیبهشت ماه سال ۹۹ در شبکه پستی کشور رشد ۴۰۰ درصدی اتفاق افتاده است.

به گفته او در یک نگاه کلی اثرات کرونا بر شبکه ارتباطی و اقتصاد ارتباطی قابل توجه بوده است. به صورتی که استفاده از شبکه ارتباطات کشور به شکل متوسط ۲ برابر شده و درآمد شرکتهای حوزه اپراتوری نیز رشد ۴۰ درصدی به صورت متوسط را نشان دادهاند. به باور جهرمی با تکیه بر این آمار کیفیت شبکه در این دورار افت قابل توجهای داشته که در نهایت با مجموعه اقدامات انجام شده حالا کیفیت به وضعیت نسبتا مطلوبی رسیده است.

کمک کرونا به سیستم آموزشی

در ادامه این نشست وزیر ارتباطات از کمکهای میلیاردی اپراتورهای اینترنتی برای ارائه خدمات مناسب آموزشی خبر داد. آنطور که او اعلام کرد در ایام شیوع کرونا با کمک ۱۰۰ میلیارد تومانی اپراتورهای اینترنتی نزدیک به ۷۸۹ دانشگاه و ۶۸۸ هزار معلم توانستهاند به اینترنت رایگان دسترسی داشته باشند. او در مورد جزییات این اقدامات گفت: «۷۸۹ دانشگاه، مراکز آموزشی و حوزه علمیه با کمک ۵۰ میلیارد تومانی شرکتهای اینترنتی، اینترنت رایگان دریافت کردند. از سمت دیگر اینترنت رایگان ۶۸۸ هزار معلم نیز با هزینه ۵۰ میلیارد تومانی اپراتورهای اینترنت فعال شداو همچنین به خدمات ویژه شرکتهای اینترنتی به شبکه اجتماعی شاد متعلق به وزارت اموزش و پرورش اشاره و گفت: «به تازگی شبکه شاد نیز برای دانش آموزان رایگان شده است و پیشبینی میکنیم که شرکتهای ICT ، اپراتورهای اینترنت و موبایل در مجموع ۵۰۰ میلیارد تومان در این ایام به مردم خدمات ارائه دادندهمچنین او به خدمات رایگان اینترنتی برای کاربران در سراسر کشور اشاره کرد و ادامه داد: «برای ۸ میلیون مشترک اینترنت خانگی به مدت یک ماه اینترنت را رایگان ارائه دادیم که هزینهای حدود ۱۰۰ میلیارد تومان برای شرکتهای اینترنتی به همراه داشت

از تولید ۴۰۰هزار گوشی بومی تا راهاندازی VDSL در ۸ استان

اما وزیر ارتباطات در ادامه ارائه گزارش عملکرد وزارت ارتباطات در ایام کرونا به برنامههای توسعهای این وزارتخانه در ماههای باقی مانده از سال ۹۹ نیز اشاره کرد. او در این زمینه به انجام ۳ طرح ملی در حوزه تولید خبر داد و گفت: «از شرکتهای داخلی حوزه تولید تجهیزات مخابراتی درخواست کردیک که حدود ۲.۵ میلیون پورت VDSL تولید کنند. این کار برای برنامه ارائه ۵ میلیون پورت اینترنت ثابت VDSL در دستور کار است و در تلاشیم که نیمی از این تجهیزات توسط شرکتهای داخلی تولید شودبراساس اظهارات او به دنبال همین برنامه با هماهنگی وزارت صمت ظرفیت واردات این تجهیزات به کشور محدود خواهد شد.

محمدجواد آذری جهرمی در ادامه به برنامههای این وزارتخانه برای تولید تحهیزات اینترنت اشیاء اشاره کرد و توضیح داد: « به دنبال تولید تجهیزاتی مانند IOT یا اینترنت اشیاهستیم و  با وجودی که شرکت های معتبر خارجی در شرایط قبل از تحریم آمادگی تولید در کشور را اعلام کرده بودند اما این موضوع را پیش نبردند اما تلاش میکنیم با توجه به ظرفیتهای داخلی تولید در این بخش را پیش ببریم

همچنین وزیر ارتباطات با اعلام اینکه نیاز سالانه کشور به ۱۲ میلیون کوشی است از تولید گوشی و سرعت بخشیدن به چرخه تولید در این بخش خبر داد و گفت: « قصد تولید ۴۰۰ هزار گوشی در داخل را داریم. به همین خاطر تقاضای ۵۰۰ میلیارد تومان منابع مالی از دولت داریم تا بتوانیم به اپراتورها وام دهیم . از سوی دیگر برای تحریک بازار تقاضا، میخواهیم گوشی را به صورت اقساطی به کاربران ارائه دهیم. در این زمینه هماهنگی با بانک مرکزی صورت نگرفته و موضوع به سازمان برنامه ارجاع شده است

رشد خرید آنلاین و کندی اجرای دولت الکترونیکی

از دیگر بخشهایی که در این نشست آنلاین وزیر ارتباطات به آن اشاره کرد ۲.۵ برابر شدن فروش آنلاین در دوران کرونا بود.  جهرمی با اشاره به افزایش ظرفیتهای تجارت الکترونیکی در دوران کرونا گفت: «با مشارکت بخش ارتباطات و فناوری اطلاعات در کمپین «از خانه بخریم» ظرفیت فروش کالاهای آنلاین ۲.۵ برابر شد و بیش از ۲ هزار نفر نیروی انسانی توسط شرکت های ارائه دهنده این خدمات استخدام شد. این کمپین با مشارکت کسب و کارهای نوپا، وزارت صمت و سازمان صدا و سیما اجرایی شدآذری جهرمی همچنین از سرمایه گذاری ۱۷ میلیارد تومانی شرکتهای بزرگ حوزه IT برای کمک به شرکتهای کوچک اقتصاد دیجیتال خبر داد و گفت: «این کمک در قالب وام کم بهره به این شرکتها پرداخت می شود. در همین حال برای افزایش حمایت از کسب و کارهای نوپا، صندق نوآفرین با منابع مالی ۱۰۰ میلیارد تومانی در حال فعالیت استاو همچنین از آمادگی ورود شرکتهای استارتآپی به بازار بورس گفت اما تاکید کرد که به دلیل عدم شناسایی داراییهای نامشهود برای ورود به بورس، هنوز این شرکتها موفق به حضور در این بازار نشدهاند.

در ادامه همچنین او با اشاره به موانعی که دستگاهها در اجرای خدمات دولت الکترونیکی دارند به اجرای دست و پاشکسته خدمات دولت الکترونیکی در ایام کرونا اشاره کرد و گفت: «۲۳ پروژه اولویت دار توسط شورای اجرایی فناوری اطلاعات برای سال ۹۹ مدنظر قرار گرفته تا میزان مراجعه مردم به دستگاههای دولتی کاهش یابد و فرآیندها اصلاح شود. این پروژه ها توسط رئیس جمهور ابلاغ شده است. اما بررسی ها نشان می دهد که پیشرفت این پروژه ها در دستگاهها خوب نیست و در صورتی که با این وضعیت پیش رویم، به اهداف مان تا آذر ۹۹ نمیرسیمجهرمی در این نشست از ارائه گزارش پیش روی دولت الکترونیکی به رئیس جمهوری گفت و اینکه از او خواهش شده که ۱۰ پروژه حائز اهمیت را در مدت یک ماه آینده به دستگاهها ابلاغ کنند تا شاهد تقویت دولت الکترونیکی در کشور با یک عزم جدی باشیم.

http://pvst.ir/7yl

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو