skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

استقبال مدیران پیام‌رسان‌های داخلی ازهمکاری با اپراتورها:

احتمال آزادسازی تماس صوتی با پیام‌رسان‌های داخلی قوت گرفت

بهناز توحیدی نویسنده میهمان

۲۳ تیر ۱۳۹۹

زمان مطالعه : ۶ دقیقه

برقراری امکان تماس صوتی (call out) با اپراتورهای تلفن همراه در پیام‌رسان‌های داخلی با بیش از پنج میلیون نصب در دستور کار سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی قرار گرفته است. با راه‌اندازی این نوع قابلیت تماس بین پیام‌رسان‌ها و اپراتورها فراهم می‌شود و دیگر نیازی نیست که دو طرف تماس، پیام‌رسان مشابه داشته باشند. این خبر را روز گذشته حسین فلاح جوشقانی، رئیس سازمان تنظیم مقررات در توییتر خود اعلام کرد و نوشت که نرخ پیشنهادی هزینه مکالمه این نوع تماس را دقیقه‌ای ۲۵ تومان خواهد بود. در واکنش به این تعرفه اما مهدی انجیدنی، مدیرعامل پیام‌رسان گپ معتقد است این نرخ پیشنهادی گران در نظر گرفته شده و به صرفه نیست؛ چرا که به باور او  نرخ مکالمه باید براساس بهای تمام‌شده خدمات قیمت‌گذاری شود. در همین زمینه مرتضی رحیمی، مدیرعامل پیام‌رسان سروش پلاس هم پیشنهاد می‌کند که نرخ مکالمه‌های این نوع تماس در قالب بسته‌هایی تعریف شود تا برای مخاطبان جذاب باشد.

به گزارش پیوست، حسین فلاح جوشقانی روز گذشته (۲۲ تیرماه) در توییتی اعلام کرد که با توجه به مصوبه‌ شورای عالی فضای مجازی و رسیدن برخی پیام‌رسان‌ها به پنج میلیون نصب، برقراری امکان تماس صوتی با اپراتورهای تلفن همراه در دستور کار قرار گرفته است و نرخ پیشنهادی مکالمه‌ها فعلا دقیقه‌ای ۲۵ تومان در نظر گرفته شده است.

رئیس سازمان رگولاتوری در توییتی اعلام کرد که امکان برقراری تماس صوتی با اپراتورهای تلفن همراه در پیام‌رسان‌های داخلی در دستور کار است و نرخ مکالمه این تماس‌ها دقیقه‌ای ۲۵ تومان است

مهدی انجیدنی، مدیرعامل پیام‌رسان گپ در گفت‌وگو با پیوست در مورد این نوع تماس صوتی گفت: « call out یکی از امکانات اولیه‌ای است که دربسیاری از پیام‌رسان‌ها در دنیا فعال شده است؛ اما در ایران به دلایل محدودیت‌هایی این سرویس راه‌اندازی نشده بود. ویژگی این نوع تماس صوتی این است که هزینه بهای تمام شده تماس را به شدت کاهش می‌دهد.»

او ادامه داد: «اگر شما برای خانه خود خط تلفن بخرید به دلیل هزینه‌هایی که شرکت موردنظر دارد، هزینه تماس هم برای شما گران است؛ اما call out بربستر نرم افزار است و می‌تواند بهای تمام شده را کاهش دهد. محبوب بودن call out در دنیا به خاطر ارزان بودن نرخ مکالمه است.»

انجیدنی در مورد نحوه برقراری تماس به وسیله call out بیان کرد: «در این تماس کاربر تنها به گپ و اینترنت نیاز دارد. به عنوان مثال من روی گوشی خود گپ را نصب کردم و با شما تماس می‌گیرم. اپراتور تلفن همراه شما همراه اول، ایرانسل یا رایتل است، وقتی تماس برقرار می‌شود، بین زیرساخت گپ و زیرساخت اپراتور مقصد ارتباط داخلی ایجاد و تماس منتقل می‌شود.»

او همچنین در مورد اینکه آیا نرخ‌ پیشنهادی برای call out را مناسب می‌داند، گفت: «ما تیم استارت‌آپی هستیم و باید چابک باشیم و هزینه بهای تمام شده ما نسبت به شرکت‌هایی چون مخابرات که سخت‌افزارها و نیروهای بسیاری در اختیار دارد، کمتر است. به نظر می‌رسد این نرخ پیشنهاد شده تا مردم کمتر از این سرویس استفاده کنند. چون اگر براساس بهای تمام شده محاسبه شود به نظر من این نرخ به دقیقه‌ای ۱۰ تومان هم نمی‌رسد.»

او ادامه داد: «ما باید امکاناتی را برای مردم فراهم کنیم تا هزینه زندگی خود را کاهش دهند، باید خدمات ارزان‌تر عرضه شود. به نظر من نرخ مکالمه باید براساس بهای تمام‌شده خدمات قیمت‌گذاری شود. هم‌اکنون در بسیاری از مسنجرها مانند اسکایپ و وایبر امکان برقراری تماس call out فراهم است. نرخ مکالمه آنها بسیار ارزان است.»

به گفته انجیدنی، آنها درحال تهیه طرحی در این زمینه هستند تا برای رگولاتوری ارسال کنند. به گفته او در این طرح پیشنهادهایی درحوزه فنی برای راه‌اندازی این سرویس و همچنین کاهش نرخ مکالمه ارائه شده است.

باید امکاناتی را برای مردم فراهم کنیم تا هزینه زندگی خود را کاهش دهند، باید خدمات ارزان‌تر عرضه شود. به نظر من نرخ مکالمه باید براساس بهای تمام‌شده خدمات قیمت‌گذاری شود.نرخ پیشنهادی برای تماس صوتی گران است
مهدی انجیدنی، مدیرعامل پیام‌رسان گپ

او در پاسخ به این سوال که این ویژگی تا چه اندازه می‌تواند به جذب کاربران ایرانی به پیام‌رسان‌های داخلی کمک کند، گفت: «این ویژگی‌ها، جزو امکانات اولیه پیام‌رسان‌ها است و باید از ابتدا روی پیام‌رسان‌ها فعال باشد و در دراز مدت چون می‌تواند هزینه زندگی مردم را کاهش دهد، می‌تواند مورد استقبال قرار بگیرد.»

انجیدنی در ادامه اضافه کرد: «ویژگی خوبی که این تماس دارد این است که اگر هردو طرف پیام‌رسان گپ داشته باشند و آنلاین باشند، می‌توانند تماس رایگان برقرار کنند و اگر یکی از کاربران گپ نداشته باشند از طریق call out و با هزینه کمتر تماس برقرار می‌شود و حالت هیبریدی یا دوگانه به وجود می‌آید که این مورد می‌تواند برای کاربر جذاب باشد.»

در همین زمینه مرتضی رحیمی، مدیرعامل  پیام‌رسان سروش پلاس در مورد این سرویس و اینکه آیا راه‌‌اندازی این سرویس‌ها باعث می‌شود مردم به پیام‌رسان‌های داخلی روی آورند، به پیوست گفت: «ما سرویس‌های متعدد و جذابی را روی پیام‌رسان راه‌اندازی می‌کنیم و هرکدام مخاطب خاصی خود را دارند. وقتی این سرویس به صورت پایدار ارائه شود، چون باعث کاهش هزینه در مصرف ماهیانه مردم می‌شود، ممکن است مورد استقبال قرار بگیرد. البته به شرط همراهی اپراتورها می‌توانیم این سرویس ارائه دهیم.»

او ادامه داد: «حوزه‌های مالی و تماس و غیره بازیگران قدیمی هم دارند و وقتی در این حوزه‌ها تحولی رخ می‌دهد، برکسب و کار آنها هم تاثیر می‌گذارد. ما بربستر اپراتورها سرویسی ارائه می‌دهیم که باعث می‌شود آنها در حوزه تماس متضرر شوند. اپراتورها در کشورهای پیشرو به سمت درآمدزایی از طریق دیتا می‌روند و سیستم تماس و پیامک جزو سرویس‌های رایگان آنها به حساب می‌آید. اگر اپراتورهای ما هم با این دید به سرویس‌های جدید نگاه کنند هم مردم استقبال می‌کنند و هم برای بازیگران جدید سودمند است.»

به شرط همراهی اپراتورها می‌توانیم تماس صوتی call out را به صورت پایدار ارائه دهیم تا مورد استقبال قرار بگیرد
مرتضی رحیمی، مدیرعامل پیام‌رسان سروش پلاس

رحیمی با اشاره به اینکه در مورد نرخ پیشنهادی مکالمه باید تعرفه‌گذاری در این حوزه جذاب‌تر باشد تا هم قیمت کمتر و هم استقبال بیشتر شود، گفت: «خلاف سرویس‌های دیگر که نرخ را به صورت دقیقه‌ای حساب می‌کنند، می‌توان در مورد این سرویس نرخ را در قالب بسته‌هایی تعریف کنند تا قیمت هم کمتر شود. چون هرزمان سرویسی ارزان یا رایگان عرضه شد، مردم استقبال بیشتری کردند.»

به گفته رحیمی، در روزهای آینده برای تبادل نظر در حوزه فنی و تعرفه‌گذاری با حضور شرکت زیرساخت و رگولاتوری جلساتی برگزار می‌شود تا در مورد این سرویس تعاملاتی صورت گیرد.

http://pvst.ir/895
بهناز توحیدینویسنده میهمان

    سال ۸۷ به امید تغییرات بسیار در جامعه‌ام رشته علوم ارتباطات شاخه روزنامه‌نگاری را برگزیدم. به صورت پراکنده در همشهری و مجله فرهنگ وسینما می‌نوشتم. اما همواره فکر و ذکر منِ تازه‌کار پیرامون مسائل اجتماعی و سیاسی می‌گذشت. تا اینکه سال ۹۵ وارد پیوست شدم و به واسطه پیوست پا به دنیای بیکران فناوری گذاشتم و عاشقش شدم.

    تمام مقالات

    0 نظر

    ارسال دیدگاه

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    *

    برای بوکمارک این نوشته
    Back To Top
    جستجو