skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

علی آجودانیان مدیرعامل ویرگول در ششمین شبانه‌های پیوست:

محتوای صوتی و تصویری به‌زودی به ویرگول اضافه می‌شود

امید اعظمی عضو تحریریه

۸ بهمن ۱۳۹۹

زمان مطالعه : ۸ دقیقه

علی آجودانیان مدیرعامل ویرگول

علی آجودانیان، مدیرعامل ویرگول، در ششمین گفت‌وگوی زنده اینستاگرامی پیوست، از قابلیت جدید ویرگول برای اضافه شدن محتوای صوتی یا تصویری به محتوای متنی در آینده‌ای نزدیک خبر داد.

متن کامل این گفت‌وگو را اینجا بشنوید

 

ششمین گفتگو از فصل دوم شبانه‌های پیوست با حضور علی آجودانیان، مدیرعامل و هم‌بنیان‌گذار ویرگول با حمایت شرکت خدمات انفورماتیک ایران در حالی برگزار شد که در این گفت‌‌وگو به مسائل مختلفی پیرامون ویرگول، از جمله کسب درآمد، توسعه، سرمایه‌گذاری و فیچر‌های جدید پرداخته شد.

آجودانیان در پاسخ به سوالی درباره وضعیت ویرگول به عنوان شبکه اجتماعی تولید محتوای فارسی اعلام کرد: «سال ۹۹ نسبت به سال ۹۸ رشد بیشتری داشتیم. ۱۸.۵ میلیون نفر تعداد مخاطبان ویرگول در پایان سال ۹۸ بود اما به دلیل پاندمی کرونا با تعداد زیادی مخاطب روبه‌رو شدیم. این عدد خرداد ۹۹ از ۲۰ میلیون عبور کرد و در حال حاضر به ۳۵ میلیون نفر رسیده است.» او با اشاره به پست‌های منتشر شده در دی ماه امسال از رشد ۴۵ درصدی تعداد پست‌های منتشر شده نسبت به آذر ماه خبر داد.

آرش برهمند، سردبیر ماهنامه پیوست در مورد علت این که تمرکز محتوایی ویرگول روی حوزه‌های خاصی که این حوزه‌ها شباهت زیادی به فضای محتوایی توییتر دارد پرسید و آجودانیان در پاسخ گفت: ارتباطاتی که من در شبکه اجتماعی توییتر داشتم باعث شده تا هدف اولیه خود را جامعه فعال در توییتر قرار دهیم. از همین‌رو باعث شد موضوعاتی که در ویرگول نوشته می‌شود هماهنگی زیادی با موضوعات داغ توییتر داشته باشد. او در تکمیل صحبت‌هایش گفت: «تا ۲ الی ۳ سال اول فعالیت، تمرکز خود را روی رشد عمودی کسب‌وکار گذاشته بودیم و یک سال است که به موازات رشد عمودی روی رشد افقی هم متمرکز شده‌ایم.»

سرمایه اولیه

آجودانیان در مورد تامین سرمایه اولیه ویرگول توضیح داد: «تقریبا ۹ ماه اول فعالیت ویرگول را به‌صورت Bootstrap با هزینه شخصی کار کردیم. از دی ماه ۹۶ به بعد بود که شرکت رهنما به عنوان سرمایه‌گذار وارد ویرگول شد.» آجودانیان با اشاره به این که راند دوم جذب سرمایه را هم از شرکت  رهنما جذب کرده‌اند افزود: «برای ما بسیار مهم است که در مورد جذب سرمایه بعدی به‌درستی قدم برداریم.»

آرش برهمند با اشاره به دوران افول بلاگ‌نویسی در ایران سوال خود را در مورد خصوصیت‌های ویرگول که باعث زنده شدن دوباره بلاگ‌نویسی شد مطرح کرد. مدیرعامل ویرگول فضای غالب بلاگ‌نویسی تا قبل از سال ۹۰ را فضایی برای نوشتن دل‌نوشته‌های شخصی عنوان کرد.

آجودانیان معتقد است بستر‌های نوشتن در آن سال‌ها نتوانستند پرسونای مخاطبان خود را به سمت نوع جدیدی از اشتراک‌گذاری محتوا سوق دهند و امروز چیزی که در ویرگول شاهد آن هستیم مقیاس زیادی از تولید محتوا در حوزه‌های تخصصی و اشتراک‌گذاری تجربه است.

آجودانیان در مورد فعالیت‌ اخیر ویرگول در حوزه مسئولیت‌های اجتماعی توضیح داد: «کمپین رکاب سفید به این منظور شکل گرفت که با شیوع کرونا دوچرخه‌سواری به طرز چشم‌گیری افزایش پیدا کرد و هدف ما این بود که آگاهی خود دوچرخه‌سواران و همچنین آگاهی سایر افراد مانند عابران پیاده و رانندگان نسبت به دوچرخه‌سواری را بالا ببریم. این کمپین با همراهی اسپانسر‌ها تصمیم گرفت تا دوچرخه‌هایی را در اختیار کودکان خانه امید قرار دهد.»

منبع درآمد ویرگول

آجودانیان در وضعیت درآمدی و منابع درآمدی ویرگول گفت:‌ «یکی از موضوعاتی که روی آن تمرکز زیادی کردیم، پروموشن درون اکوسیستم ویرگول است. کاربران می‌توانند داخل ویرگول پست‌های خود را مانند هر شبکه اجتماعی دیگری Boost و Promote کنند.» به گفته آجودانیان، ورود کسب‌وکار‌های مختلف روی این پلتفرم، باعث شده تا ویرگول با راه‌حل‌های کسب‌وکاری اختصاصی به سراغ این کسب‌وکار‌ها برود و ویرگول هم از این موضوع تا به الان جواب گرفته است.

مدیرعامل ویرگول در پاسخ به این سوال که آیا این راه‌حل‌های جذب درآمد از کسب‌وکارها در قالب رپورتاژ آگهی است و آیا این مورد لطمه‌ای به بی‌طرف بودن پلتفرم وارد نمی‌کند؟
ادامه داد: خدماتی که به کسب‌وکار‌ها ارائه می‌کنند با رپورتاژ آگهی تفاوت دارد و تنها این پلتفرم به‌عنوان بازوی کمکی در کنار کسب‌وکار‌ها قرار می‌گیرد، به‌تازگی یک مسیر آزمایشی را برای رپورتاژ آگهی شروع کردیم و فعلا نمی‌توانم در مورد ادامه دادن یا ندادن آن نظر بدهم.»

در ادامه صحبت‌های مربوط با مدل کسب‌ درآمد ویرگول، این سوال مطرح شد که آیا در راند سوم جذب سرمایه، برنامه‌ای برای جذب مخاطب بیشتر و کسب درآمد از آن‌ها دارید؟

مدیرعامل ویرگول در پاسخ به این سوال گفت: «ابتدا باید مشخص کنیم چه مخاطبی را به‌عنوان معیار درنظر بگیریم. آیا فقط در مورد مخاطب فارسی‌زبان صحبت می‌کنیم و یا سایر زبان‌ها را هم حساب می‌کنیم. اگر آن‌ها را هم حساب کنیم، طبعا هزینه جذب آن‌ها زیاد خواهد بود. اما چیزی که در حال حاضر وجود دارد این است که با توجه به میزان درآمد فعلی ما این همخوانی وجود دارد.» آجودانیان اضافه کرد که سعی دارد تیم ویرگول را کوچک نگه دارد اما با طیف وسیعی از افراد متخصص در حوزه تخصصی‌شان همکاری کند.

همکاری با نویسش

دقیقا یک سال قبل ویرگول با همکاری نویسش از مجله آنلاین راهرو رونمایی کرد که هدفش تولید محتوای پولی و فاخر بود. علت این همکاری و میزان پیش‌روی آن سوالی بود که سردبیر ماهنامه پیوست از مدیرعامل ویرگول پرسید.
آجودانیان در پاسخ اعلام کرد که ویرگول و نویسش در مرحله اول روی موضوع درستی دست گذاشتند و جذب مخاطب خوبی را هم شاهد بودند. او در توضیح بیشتر در این مورد گفت: «با وجود آن که این ایده با استقبال خوبی روبه‌رو شد اما بزرگ‌ترین مشکل ما در ادامه دادن به آن، تمدید ماهانه اشتراک از سوی کاربران بود.»

مدیرعامل ویرگول معتقد است اگر پرداخت خودکار در ایران وجود داشت، سرویس‌هایی که با پرداخت خرد سروکار دارند و به‌صورت دوره‌ای نیاز به تمدید اشتراک وجود دارد بسیار موفق‌تر عمل می‌کردند. او می‌گوید در حال حاضر بسیاری از کاربران با پایان اشتراک ماهانه، تمایل زیادی به ورود به درگاه بانکی و وارد کردن اطلاعات برای یک پرداخت خرد و تکرار این کار به‌صورت دوره‌ای را ندارند. مجموع این مشکلات باعث شد تا کاربران این سرویس پولی با ریزش مواجه شود و در حال حاضر این پروژه در حالت خاموش به سر می‌برد اما در آینده مجددا فعالیت خود را از سر خواهد گرفت. آجودانیان از همکاری با سرویس دیجی‌پی که امکان پرداخت خودکار از طریق کیف پول را فراهم می‌کند نیز خبر داد.

سردبیر ماهنامه پیوست با توجه به قابلیت جدید ویرگول برای اضافه شدن محتوای صوتی یا تصویری به محتوای متنی، از اهداف و اولیت‌های ویرگول در توسعه محصول و میزان اهمیت تنوع‌بخشی در آن پرسید.آجودانیان ابتدا این موضع را مشخص کرد که همواره متن اولویت اول ویرگول بوده و خواهد بود. او در ادامه توضیح داد: «اگر موضوع جدیدی مانند فرم دیگری از محتوا وارد این حوزه شود تنها برای تکمیل کردن پازل خواهد بود.»

رویکرد ویرگول در قبال فیلترینگ

از آنجایی که فیلتر شدن سرویس‌های خارجی یکی از موارد روتینی است که در ایران اتفاق می‌افتد، سردبیر ماهنامه پیوست از میزان تاثیرگذاری فیلتر شدن سرویس‌های مشابه خارجی در رشد کسب‌وکار ویرگول پرسید.

مدیرعامل ویرگول هم‌صدا و هم‌عقیده با تمام مدیران دیگر کسب‌وکار‌های ایرانی اعلام کرد که نه تنها فیلترینگ سودی ندارد بلکه باعث ایجاد ضرر‌های مختلفی از جمله ضربه به برند و نگاه منفی مردم به آن کسب‌وکار می‌شود. آجودانیان با اشاره به این که مدیوم، پلتفرم خارجی مشابه ویرگول، تا یک سال پس از شروع فعالیت ویرگول فیلتر نشده بود و قابل استفاده بود عنوان کرد که فیلتر شدن این پلتفرم هیچ تاثیری در رشد مخاطب برای ویرگول نداشته چرا که آن پلتفرم هیچ امکانات و پوششی از زبان فارسی برای مخاطب فارسی‌زبان ندارد.

سردبیر ماهنامه پیوست با اشاره به گزارش ویرگول از قطعی ۲هفته‌ای اینترنت و آماری که از کاهش ۹۶ درصدی بازدید ویرگول خبر می‌داد این سوال را مطرح کرد که شما به عنوان یک سرویس داخلی وصل و قابل دسترس بودید اما با این حال کاهش ۹۶ درصدی بازدید را تجربه کردید. آیا مفهوم گزارش شما این بود که اهمیت اینترنت جهانی برای بقای پلتفرم‌های داخلی را نشان دهید؟

آجودانیان با تایید این مورد توضیح داد: «دو الی سه هفته پیش از ماجرای قطعی اینترنت ما رشد بسیار خوبی را پشت سر گذاشته بودیم و این قطعی اینترنت روند صعودی ما را متوقف کرد و بعد از وصل شدن اینترنت هم دیگر به آن اعداد ارقام پیش از قطعی نرسیدیم.» او افزود: «با توجه به اتفاقاتی که در آن بازه افتاد، کیفیت محتواها بسیار کاهش پیدا کرد و الگوی رفتاری کاربران نیز کاملا تغییر کرد.»

ویدئوی کامل این گفت‌وگو را از طریق لینک زیر و در اینستاگرام پیوست مشاهده کنید:

 

قسمت ششم شبانه‌های پیوست با حضور علی آجودانیان، مدیرعامل ویرگول

لینک مشاهده شبانه‌های پیوست

قسمت پنجم شبانه‌های پیوست با حضور مهدی انجیدنی، مدیرعامل پیام‌رسان گپ

قسمت چهارم از فصل دوم شبانه‌های پیوست با حضور محمد فرجود، مدیرعامل سازمان فاوای شهرداری تهران

هفته سوم از فصل دوم شبانه‌های پیوست با حضور امیر هامونی، مدیرعامل فرابورس ایران

هفته دوم از فصل دوم شبانه‌های پیوست با حضور مهراد عبدالرزاق، رئیس هیات‌مدیره اسنپ‌فود

هفته اول از فصل دوم شبانه‌های پیوست با حضور حمید محمدی، مدیرعامل دیجی‌کالا – بخش اول

هفته اول از فصل دوم شبانه‌های پیوست با حضور حمید محمدی، مدیرعامل دیجی‌کالا – بخش دوم

http://pvst.ir/9f6
امید اعظمیعضو تحریریه

شاید هیچ‌وقت صفت ماجراجو را در توصیف خودم به‌کار نبرده‌ باشم. اما وقتی به مسیری که آمدم نگاه می‌کنم، چیزی جز ماجراجویی نمی‌بینم. از تحصیل در رشته مهندسی نرم‌افزار و یک سال تجربه برنامه‌نویسی گرفته تا تجربه برگزاری استارت‌آپ ویکند بیرجند و سه سال مدیا مانیتورینگ در حوزه روابط‌عمومی و حالا تجربه جدیدی در پیوست و حوزه خبرنگاری. اما برای من ارزشمند‌تر از هر تجربه‌ای، دوستان خوبی بودند که در این مسیر پیدا کردم.

تمام مقالات

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو