skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

شیائومی پس از سامسونگ دوم شد

آیا قمار هواوی برای داشتن سیستم عامل خودش در ایران نیز جواب می‌دهد

امید اعظمی عضو تحریریه

۴ آبان ۱۳۹۹

زمان مطالعه : ۷ دقیقه

©Cnet

تمرکز هواوی بر توسعه سیستم عامل خاص خودش مستقل از گوگل، در حالی که همچنان نیمی از بازار در سلطه سامسونگ قرار دارد، زمین جدیدی برای دیگر برند جوان چینی‌ها یعنی شیائومی در بازار ایران باز کرده است و  همه آمارهای رسمی نیز نشان می‌دهد که این برند چینی توانسته رتبه دوم بازار را به‌دست آورد. باید دید درچنین وضعیتی این قمار گران‌قیمت چینی‌ها برای خلق کردن امپراتوری خودشان در بازار جهانی گوشی، چقدر می‌تواند بازار ایران را نیز تحت تاثیر قرار ‌دهد.

 

گوگل، دندان لق همیشگی

یکی از پیامد‌های تحریم هواوی توسط آمریکا، عدم دسترسی هواوی به سرویس‌های موبایلی گوگل است. بیایید از کمی عقب‌تر، به این مساله نگاه کنیم. سال‌هاست که شرکت‌های تولیدکننده گوشی هوشمند زیر سلطه گوگل و سیستم‌عامل اندروید مانده‌اند و به غیر از توسعه رابط‌های کاربری مشابه یکدیگر، هیچ پیشرفتی در این زمینه نداشته‌اند. شاید شما به این عقیده باشید که چه نیازی به اختراع دوباره چرخ است. اما آیا با این تعداد شرکت تولیدکننده گوشی هوشمند، با این تعداد و تنوع و با این سرعت رشد تکنولوژی، یک نوع سیستم‌عامل کافی است؟ آیا این همان انحصاری نیست که قدرتی بیشتر از خیلی از دولت‌ها به شرکتی مانند گوگل می‌دهد؟

اما از دید بسیاری از نوابغ چینی حالا وقت آن رسیده که این سلطه بشکند. حالا که گوگل هواوی را تحریم کرده و در مرحله اول این تحریم، هواوی اجازه استفاده از GMS را ندارد، وقت آن است که این دندان لق برای همیشه کنده شود. این اتفاق چندان دور از ذهن نیست وقتی هواوی مقابل گوگل ایستاده است. این توفیق اجباری می‌تواند نوید آینده‌ای بهتر را بدهد. نه از آن جهت که هواوی نجات‌بخش دنیا خواهد بود. بلکه از آن جهت که هواوی بهترین گزینه برای شکست انحصار گوگل است و اگر این میسر شود، دیگر شرکت‌ها نیز مانند سامسونگ، شیائومی وان‌پلاس، ال‌جی و خیلی از شرکت‌های دیگر دست به این شورش خواهند زد و شاید نسخه‌های مستقلی از اندرویید را منتشر کنند.

تلفات جنگی

باید بپذیریم که جنگ با غول بزرگی مانند گوگل کار چندان راحتی هم نیست و این جنگ تلفات بسیار دارد. هواوی در اولین اقدام مهم برای مقابله با تحریم‌های آمریکا و گوگل، به دلیل عدم دسترسی به سرویس‌های موبایلی گوگل، دست به توسعه هرچه سریع‌تر سیستم‌های موبایلی خود زد. البته هواوی از مدت‌ها قبل در حال توسعه سیستم‌های موبایلی خود بوده و این جدایی‌طلبی را در سر می‌پرورانده اما این اجبار باعث شد تا خیلی جدی‌تر و سریع‌تر این کار را انجام دهد. اولین گوشی هواوی که بدون GMS و با HMS به بازار آمد، علی‌رغم تبلیغات فراوان هواوی، مخاطبان را جذب نکرد. من هم در اولین مواجهه با گوشی‌های هواوی که مجهز به HMS بودند حس ناخوشایندی داشتم. انگار که گوشی لخت و عریان بود و نمی‌دانستی اگر موقع راه‌اندازی اولیه گوشی، قرار نیست جیمیلت را وارد کنی پس قرار است چکار کنی؟

آنجا بود که فهمیدم علی‌رغم تمام مشکلات و سختی‌های موجود برای جلوگیری از این وابستگی و شکست این انحصار بزرگ، فقط شرکت‌های تکنولوژی نیستند که باید دست به شورش و مبارزه بزنند. بلکه ما کاربران نیز نقش بسیار تعیین‌کننده‌ای در این مبارزه ناعادلانه خواهیم داشت.

آینده هواوی در ایران

حالا که هواوی درگیر تحریم‌ها و مشکلات بسیار بزرگی شده که بخشی از آن مستقیما به دلیل همکاری با ایران و فعالیت در این کشور بوده، بیایید نگاهی به وضعیت کنونی این شرکت چینی در ایران بیاندازیم. با گذشت زمان و ثابت شدن هواوی به عنوان یکی از بزرگ‌ترین تولیدکنندگان گوشی هوشمند در جهان، اوضاع این برند نیز در بازار ایران رو به بهبود گذاشت. به‌خصوص اوضاع برای زیربرند هواوی یعنی آنر که بعدا به‌صورت مستقل فعالیت خود را در تولید گوشی‌های هوشمند ادامه داد بسیار خوب پیش می‌رفت. آنر که به‌طور خاص قشر جوان را نشانه رفته بود به‌خوبی توانست ماموریت خود را در ایران به سرانجام برساند و موفق شد جای خود را در سبد خرید جوانان ایرانی باز کند. اما حالا شاید سهم‌گیری آنر و هواوی از بازار ایران آنطور که انتظارش را داشتیم پیش نرفته است.

براساس آماری که انجمن واردکنندگان موبایل، اواخر اردیبهشت‌ماه امسال از وضعیت واردات و سهم از بازار برند‌های مختلف منتشر کرد، سامسونگ با ۵۱ درصد از کل واردات، بیشترین تعداد واردات تلفن همراه به کشور را به خود اختصاص داده است. نوکیا با ۱۹ درصد، هواوی با ۱۰ درصد شیائومی با ۷ درصد، اپل با ۴ درصد و آنر با ۳ درصد در جایگاه‌های بعدی قرار دارند.

جدول سهم برند‌های موبایل در ایران
سامسونگ سال‌هاست که سهم زیادی از بازار موبایل کشور را به خود اختصاص داده است. احتمالا وضع این برند کره‌ای با موج جدید محصولات میان‌رده‌اش حتی از این هم بهتر خواهد شد.

در جدیدترین آماری که انجمن واردکنندگان تلفن همراه اواخر مهرماه از سوی سامانه همتا منتشر کرده‌ است، سامسونگ همچنان برند اول بازار موبایل کشور است اما نکته قابل توجه سبقت شیائومی از هواوی و نوکیا است. طبق اعلام دبیر انجمن واردکنندگان موبایل، براساس آمار منتشر شده از سوی سامانه همتا در بازه زمانی شهریور ۹۸ تا شهریور ۹۹، سامسونگ با ۵۲ درصد سهم از بازار، صدرنشین بازار موبایل کشور است.

جدول سهم برند‌های تلفن همراه در ایران
پیشی گرفتن شیائومی از هواوی و نوکیا و تبدیل شدن به دومین برند تلفن همراه ایران، مهم‌ترین اتفاق سال ۹۹ در بازار تلفن همراه ایران بوده است.

دلیل کم شدن سهم نوکیا می‌تواند مستقیما به اعلام این شرکت در مورد عدم فعالیت رسمی در ایران بازگردد. البته این نکته قابل توجهی است که درصد زیادی از سهم فروش نوکیا در ایران، گوشی‌های غیرهوشمند یا فیچرفون‌ها هستند. اما درمورد کم شدن سهم هواوی مشخصا ۳ عامل تاثیر مستقیم داشته است. اولی اعمال تحریم‌ها و حذف سرویس‌های موبایلی گوگل از روی این گوشی‌ها است که بسیاری از کاربران را از گوشی‌های بدون گوگل فراری داده است. دلیل دوم بیشتر شدن واردات گوشی‌های شیائومی نسبت به سال‌های گذشته و فراوانی محصولات این برند ارزان‌قیمت در بازار است. اما دلیل مهم‌تر و اصلی، افزایش مدل‌های ارزان‌قیمت گوشی‌های سامسونگ، همزمان با حذف سرویس‌های گوگل از روی گوشی‌های هواوی در ایران است. سامسونگ به دلیل قدمت فعالیت و البته سابقه طولانی‌تری که در بازار ایران دارد، مشخصا اعتماد خیل عظیمی از کاربران تلفن همراه را در اختیار دارد. نکته‌ای که شاید ثروت اصلی این برند باشد. آن هم در جامعه‌ای که اکثریت مردمش کاری به تکنولوژی روز، مقایسه کیفیت، ارزش خرید و این داستان‌ها ندارند و تنها به شناخته شده‌تر بودن یک نام بسنده می‌کنند.

سامسونگ سال گذشته ۹ مدل مختلف از گوشی‌های میان‌رده خود در قالب سری A را راهی بازار کرد که با استقبال چشمگیری همراه بود. پس از آن تنوع مدل‌های میان‌رده سری A و سری M را افزایش داد و تقریبا در طول ۲ سال (از ابتدای ۲۰۱۹ تا انتهای ۲۰۲۰) بیش از ۳۰ مدل مختلف از سری A و سری M را روانه بازار کرد. اگرچه از لحاظ تعداد تنوع در ساخت مدل‌های مختلف همچنان هواوی از سامسونگ جلوتر است اما اگر صرفا بازار ایران را در نظر بگیریم، سامسونگ در تنوع مدل‌های موجود در بازار ایران احتمالا سه هیچ از هواوی جلو است. این افزایش هولناک تنوع که شامل تنوع‌های قیمتی نیز می‌شد، باعث شد تا قشر ضعیف‌تر جامعه نیز که توان مالی خرید محصولات سامسونگ را نداشتند، حالا با گزینه‌ای به نام سامسونگ مواجه شوند. در جدول زیر، مقایسه‌ تنوع گوشی‌های هواوی و سامسونگ را مشاهده می‌کنید.

مقایسه مدل‌های میان‌رده سامسونگ و هواوی
با آن که در حالت کلی همچنان مدل‌های میان‌رده هواوی از سامسونگ بیشتر است اما در بازار ایران تنوع محصولات سامسونگ چندین برابر گوشی‌های هواوی است.

بدون گوگل، بدون هواوی

در حال حاضر بزرگ‌ترین مشکل هواوی و آنر، عدم پشتیبانی نرم‌افزار‌های ایرانی از سرویس‌های موبایلی HMS است. برخی از نرم‌افزار‌های ایرانی در میان کاربران به‌طرز عجیبی جا باز کرده‌اند و حتی زندگی برای برخی بدون این اپلیکیشن‌ها و سرویس‌‌ها ممکن نیست. شاید بتوان اسنپ و تپ‌سی را نمونه‌ای از این اپلیکیشن‌ها عنوان کرد که در حال حاضر هیچ‌کدام روی گوشی‌های بدون GMS اجرا نمی‌شود. به عبارت دیگر در حال حاضر این دو اپلیکیشن روی هیچ کدام از گوشی‌های هواوی و آنر نصب و اجرا نمی‌شود. این مشکل بزرگی برای هواوی و آنر در ایران است. مشکلی که اگر برطرف نشود کار این برندها در ایران تمام شده خواهد بود.  نظر شما درباره آینده هواوی و آنر در ایران چیست؟

جدول زیر  وضعیت سرویس‌های موبایلی گوگل روی گوشی‌های هواوی و آنر را نشان می‌دهد.

 

http://pvst.ir/8tx
امید اعظمیعضو تحریریه

شاید هیچ‌وقت صفت ماجراجو را در توصیف خودم به‌کار نبرده‌ باشم. اما وقتی به مسیری که آمدم نگاه می‌کنم، چیزی جز ماجراجویی نمی‌بینم. از تحصیل در رشته مهندسی نرم‌افزار و یک سال تجربه برنامه‌نویسی گرفته تا تجربه برگزاری استارت‌آپ ویکند بیرجند و سه سال مدیا مانیتورینگ در حوزه روابط‌عمومی و حالا تجربه جدیدی در پیوست و حوزه خبرنگاری. اما برای من ارزشمند‌تر از هر تجربه‌ای، دوستان خوبی بودند که در این مسیر پیدا کردم.

تمام مقالات

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو