skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

اولین پهپادهای ایرانی مجوز پرواز گرفتند

سونیتا سراب‌پور نویسنده میهمان

۶ خرداد ۱۴۰۰

زمان مطالعه : ۷ دقیقه

تاریخ به‌روزرسانی: ۸ خرداد ۱۴۰۰

دو پهپاد ایرانی برای اولین بار مجوز پرواز از سازمان هواپیمایی را برای پرواز در کشور دریافت کردند. این دو پهپاد امروز (۶ خرداد) به صورت آزمایشی در جزیره کیش فعالیت خود را در سیستم پست این منطقه شروع کردند. همچنین امروز از پروژه‌های زیرساختی شرکت ملی پست که براساس اظهارت وزیر ارتباطات بودجه‌ای بالغ بر ۱۴۰ میلیارد تومان این شرکت روی آن سرمایه‌گذاری کرده است؛ از جمله افتتاح دومین مرکز مبادله و پردازش مکانیزه و هوشمند (سورتینگ) پستی کشور در اصفهان افتتاح شد.

به گزارش پیوست، امروز صبح اداره پست کیش دو کارمند جدید داشت که قرار است برای اولین بار در آسمان این شهر به ارائه خدمت رسانی به این شرکت بپردازند. این دو پهپاد که البته یکی از آنها همان سجاد سابق است که حالا نامش را به هدی تغییر داده‌اند و می‌تواند ۵ کیلو بار را جابه‌جا کند و دیگری هادی که ۱۰ کیلو بار را جابه‌جا کند، فعلا در کیش به صورت پایلوت فعالیت خود را شروع کرده‌اند.

محمدجواد آذری جهرمی در مراسم رونمایی از پروژه‌های زیرساختی شرکت ملی پست در جزیره کیش در مورد شروع به فعالیت این پهپاد‌ها گفت: «برای استفاده از نماد پستچی‌هایی که از جنس فردا هستند، ابتدا پهپاد سجاد را به صورت آزمایشی وارد مدار کردیم، امروز دو پستچی هدی خانم و هادی به شبکه پستی کشور می‌پیوندند و تا ۱۵ کیلو بار را جا به جا می کنند.» به گفته او این دو پهپاد به دست جوانان ایرانی ساخته شده‌اند و طرحی و کنترل آن کاملا توسط شرکت‌ها داخلی دانش بنیان انجام شده است. جهرمی تاکید کرد که این اولین بار است که پهپادی در کشور برای پرواز در فضای پروازی کشور از سازمان هوایی مجوز دریافت می‌کند. او تصریح کرد که تمام پیوست‌های لازم برای این کار گرفته شده و زیرساخت‌های حقوقی برای پرواز پهپادها آماده است. وزیر ارتباطات پهپادها را نمادی از تحول در شرکت پست دانست و گفت: «پهپادها نمادی از تحول در شرکت پست است و آینده دنیا به سمت استفاده از پهپادهای پستی می‌رود و آینده اقتصاد را پیش روی خود دارد و باید همگام تحولات پیش برویم.» او ادامه داد: «جزیره کیش نماد هوشمندسازی در کشور است و تلاش می کنیم که پست هوشمند نیز در این منطقه انجام شود.»

واکسیناسیون برای پرسنل پست

در ادامه مراسم جهرمی به آمار کرونا در بین نیروی انسانی پست اشاره کرد. براساس اظهارات او شرکت ملی پست بیش از ۱۳ هزار پرسنل فعال در کشور دارد که ۲۰ درصد آنها در این ایام به کرونا مبتلا شده‌اند و از این بین ۱۲ نفر آنها به خاطر این ویروس از دست رفته‌اند. جهرمی از رایزنی با وزارت بهداشت برای واکسیناسیون ماموران پستی به خاطر در خطر افتادن جانشان هنگام جابه‌جایی مرسولات خبر داد و گفت: «در ایام کرونا بسیاری از مجموعه‌ها فشار کاری کم را احساس کردند؛ اما پست مجموعه‌ای بود که مراجعات خدماتی مردم به ویژه کسب وکارهای عرصه دیجیتال در این عرصه چند برابر شد و برای جبران بخش کوچکی از این زحمت‌ها مذاکرات فشرده ای را با وزیر بهداشت داشتم و با واکسیناسیون پرسنل پست موافقت شده است و از ماه آینده روال واکسیناسیون آنها انجام خواهد شد.»

افزایش ظرفیت با سرمایه‌گذاری ۱۴۰ میلیارد تومانی

جهرمی در ادامه سخنرانی خود به کمبود ظرفیت در شبکه پستی کشور و نیاز به افزایش ظرفیت در آن اشاره کرد و اینکه چگونه شرکت پست با سرمایه‌گذاری و سیاست‌گذاری مشخص این مشکلات را توانسته حل کند.

وزیر ارتباطات در این مورد گفت: «در شرایط افزایش درخواست مشخص شد که ظرفیت شبکه پستی نیاز به ارتقا دارد و از طریق افزایش نیروی انسانی نمی‌توان این مشکل را برطرف کرد، در واقع با توجه به اینکه نیروی انسانی را افزایش می‌دادیم باید تعرفه‌های پستی را هم اضافه می‌کردیم؛ چرا که هزینه‌‌های شرکت ملی پست که اضافه می‌شد با افزایش تعرفه باید این اتفاق را جبران می‌کردیم.» به باور او افزایش تعرفه هم در این شرایط فعلی کشور و معشیتی مردم مقرون به صرفه نبود و از طرفی باعث می‌شد برخی از کسب‌وکارهای دیجیتال امکان فعالیت نداشته باشند.

محمدجواد آذری جهرمی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در مراسم رونمایی از پروژه‌های زیرساختی شرکت ملی پست در کیش

او به راه‌حل‌هایی برای حل این معضل اشاره کرد و توضیح داد: «برای مدیریت هزینه‌ها از هوشمندسازی مراکز تجزیه و مبادله استفاده کردیم در ۵ مرکز استان و ۲ مرکز تهران پروژه دردستور کار قرار گرفت. تهران اولین مرکز تجزیه و مبادلات هوشمند کشور بود که وارد مدار شد و امروز اصفهان با ظرفیت دو برابری افتتاح شد بدون اینکه نیروی انسانی به آن اضافه شود، ضمن اینکه کیفیت کار را با توجه به هوشمندسازی در تنظیم مبادلات که کیفیت بسته‌ها را به نمایش می‌گذارد و می‌تواند نقش بسزایی در حفظ کیفیت ارسال مراسلات داشته باشد و بخشی از ضربه‌های که به بسته ها زده می شود گرفته شود اتفاق مهمی است.»

به گفته او اتفاق مهم دیگری که رخ داده مسیرهای جدید بین مراکز استانها دایر شده که این کار نیاز به افزایش ظرفیت حمل و نقل استانی داشت که با تلاشی که صورت گرفته ۴۰ کامیون به شبکه هسته پستی کشور که مرکز تبادل بین استان کشور است همراه با ۲۰ مسیر جدید و مستقیم ایجاد شد که ۳۰ درصد ظرفیت مبادلات را افزایش داده است. او ادامه داد: «سومین مورد افزایش شبکه توزیع است. با سیستم  قدیمی نامه رسانی، خروجین و موتور دیگر قابلیت اجرا نداشت. امروز ۴۰۰ دستگاه وانت اختصاصی که توسط خودروسازهای کشور تولید شده و با ظرفیت‌های پست استانداردسازی شده است به شبکه پستی کشور اضافه می‌شود. ظرفیت پستی ما هم ۱۰۰ درصد افزایش پیدا می‌کند که زمان مراسلات و خدمات دیجیتال و کیفیت خدمات صورت قابل قبولی بهبود پیدا می کند و این دو اتفاق مهمی بود که با سرمایه گذاری ۱۴۰ میلیارد تومانی پست رخ داد.»

دومین مرکز مبادله هوشمند

امروز همزمان با راه‌اندازی پروژه‌های زیرساختی در کیش و تهران، دومین مرکز مبادله و پردازش مکانیزه و هوشمند (سورتینگ) پستی در اصفهان نیز راه‌اندازی شد. اولین مرکز مبادله هوشمند سال گذشته در تهران افتتاح شده بود.حسین غضنفری، معاون فنی و بازرگانی شرکت ملی پست در مراسم  افتتاح این طرح گفت: «سال گذشته حدود پنج میلیون بسته و امانت در مرکز تجزیه و مبادلات اصفهان پردازش شد که امسال با راه اندازی سیستم سورتینگ مکانیزه، ظرفیت پردازش این مرکز به بیش از ۲۰ میلیون در سال خواهد رسید.» براساس اظهارات او این مرکز که هم اکنون به صورت مستقیم با ۱۴ استان کشور در ارتباط است و تنها برای ۶ استان با تهران ارتباط دارد می‌توانند با استفاده از این سیستم با همان ظرفیت نیروی انسانی، تجزیه را به ۳۱ نقطه بصورت مستقیم انجام دهد. به باور او با استفاده از این فناوری سرعت سیر مرسولات بهتر و کیفیت ارسال مرسولات افزایش پیدا خواهد کرد و میزان آسیب به مرسولات به شدت کاهش پیدا خواهد کرد.

همچنین علیرضا زرگوش، عضو هیات مدیره شرکت ملی پست ایران در مراسم بهره برداری از ناوگان جدید حمل و نقل شهری و بین شهری شرکت ملی پست، از کمبود فضای مراکز تجزیه و مبادلات در سراسر کشور گفت و اعلام کرد: «به خاطر افزایش حجم مرسولات پستی با کمبود فضای مراکز تجزیه و مبادلات در سراسر کشور مواجه شدیم که با اضافه شدن مرکز مکانیزه خلیج فارس در تهران و تعدادی از شهر‌ها بخشی از مشکل برطرف شد. چالش دیگری در خصوص کمبود وسیله شهری و همچنین کامیون داشتیم که امروز ۳۰ درصد به ظرفیت حمل و نقل برون شهری اضافه و شرایط برای ارسال ۲۰۰ هزار تن مرسولات پستی در سال ۱۴۰۰ مهیا شد.»

او ادامه داد: «ازآن جا که کار توزیع مرسولات پستی با موتورسیکلت به سختی انجام می‌شد، تصمیم گرفتیم سیستم حمل و نقل درون شهری پست را توسعه دهیم که به همین منظور ۴۰۰ دستگاه وانت امروز وارد شبکه پست شد. برای افزایش سرعت ارسال مرسولات هم تلاش شد مرکز تجزیه و مبادلات مکانیزه دیگری در تهران راه اندازی شود که به همین منظور قراردادی با یکی از شرکت‌های دانش بنیان برای نصب و راه اندازی سیستم دسته بندی یا سورتینگ با اعتباری معادل ۵۰ میلیارد تومان منعقد شد که تا دو ماه آینده به بهره بردرای می‌رسد.»

https://pvst.ir/a6f
سونیتا سراب‌پورنویسنده میهمان

    سال ۸۵ و با انتخاب رشته‌ دانشگاهی که نقشی در آن نداشتم وارد حوزه روزنامه‌نگاری شدم و حالا عاشق این کارم. ۱۲ سال است که به صورت تخصصی در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات کار می‌کنم؛ ۸ سال از این مدت به کار در تحریریه روزنامه‌های دنیای اقتصاد و ایران گذشت و با روزنامه‌های سرمایه، هم‌میهن، همشهری و اعتماد نیز همکاری داشتم. از سال ۹۷ مسیر فعالیتم تغییر کرد و در نهایت رسیدم به تحریریه پیوست.

    تمام مقالات

    0 نظر

    ارسال دیدگاه

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    *

    برای بوکمارک این نوشته
    Back To Top
    جستجو