skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

رئیس کمیته اقتصاد دیجیتال مجلس در نامه‌ای به دادستان کل کشور:

به جای فیلترینگ صرافی‌های رمزارز، از رشد فعالیت آنها جلوگیری شود

بهناز توحیدی نویسنده میهمان

۲۴ تیر ۱۴۰۰

زمان مطالعه : ۳ دقیقه

رئیس کمیته اقتصاد دیجیتال مجلس در نامه‌ای به دادستان کل کشور از اقدام بانک مرکزی برای فیلتر شدن ۱۴ صرافی رمزارز انتقاد کرده است. او در این نامه پیشنهاد داده تا در کمیته تعیین مصادیق مجرمانه، به جای اعمال فیلترینگ و خارج شدن دارایی مردم از دسترسی آنها،تنها از رشد فعالیت این صرافی‌ها جلوگیری شود تا در زمان مقتضی، مردم فرصت اتخاذ تصمیم‌ درست در این زمینه را داشته باشند و از رفتارهای هیجانی اجتناب کنند.

به گزارش پیوست، در هفته‌های گذشته اداره نظارت بر موسسات پولی غیربانکی بانک مرکزی درخواست فیلتر ۱۴ صرافی رمزارزی را به کمیته تعیین مصادیق محتوای مجرمانه داد.دلیل این درخواست فعالیت غیرقانونی و بدون مجوز صرافی‌ها اعلام شده بود.

حالا مجتبی توانگر،رئیس کمیته اقتصاد دیجیتال مجلس در نامه‌ای به محمدجعفر منتظری،دادستان کل کشور در ۳ بخش بحث سیاست‌گذاری و برخوردهای بانک مرکزی با حوزه بلاکچین و رمزارز را مورد بررسی قرار داد. براساس این نامه توانگر معتقد است که بانک مرکزی و مجموعه دولت در زمانی قریب به یک دهه از ساماندهی و رگولاتوری کارشناسانه در جهت منافع ملی و مصالح نظام در حوزه بلاکچین و رمزارزها غفلت کرده‌اند. این غفلت در سیاست‌گذاری علاوه بر اتلاف منافع کشور و همچنین زمینه‌سازی برای خروج ارز از کشور از طریق صرافی‌های خارجی، در عمل امکان ارزش آفرینی و انجام پروژه‌های تحقیق و توسعه را از کارآفرینان داخلی سلب کرده است.

نامه رئیس کمیته اقتصاد دیجیتال مجلس به دادستان کل کشور

همچنین برخورد غیرکارشناسی و غیرمدبرانه با صرافی داخلی، به صورت فیلتر کردن و ممنوعیت هرگونه فعالیت آنها، به جای اقدام مدبرانه درممانعت از گسترش فعالیت آنها تا زمان ابلاغ مقررات بانک مرکزی یا دولت برای قانونمندکردن آنها، می‌تواند باعث گلایه و انتقاد درست کاربرانی شود. آنطور که توانگر در این نامه اشاره کرده است، این کاربران با وجود عدم مجوز قانونی این صرافی‌ها به دلیل عدم اطلاع‌رسانی شایسته و هشدار لازم، در عمل در دام این فعالیت پرمخاطره و نامفید برای اقتصاد ملی افتاده‌اند. فیلترکردن صرافی‌ها می‌تواند موجب وارد کردن مضرات و ایجاد مخاطرات امنیتی و رفتارهای هیجانی کاربران این سایت‌ها و از دست رفتن احتمالی سرمایه آنها شود.

توانگر در ادامه نامه خود در بخش سوم پیشنهاد داده است که با توجه به شرایط موجود و اهمیت تثبیت فضایی امن برای دارندگان ایرانی رمزارز و با توجه به آغاز به کار دولت آقای رئیسی، در کمیته تعیین مصادیق مجرمانه، به جای اعمال فیلترینگ و خارج شدن دارایی مردم از دسترسی آنها،تنها از رشد فعالیت این صرافی‌ها جلوگیری شود تا در زمان مقتضی، مردم فرصت اتخاذ تصمیم‌ درست در این زمینه را داشته باشند و از رفتارهای هیجانی اجتناب کنند.

او در پایان بر پاسخگویی بانک مرکزی و دولت در دستگاه‌های قضایی به دلیل ترک فعل مشهود و منجر به ضرر و زیان مردم در این زمینه و بر ایجاد بستر مناسب توسط مدیریت بانک مرکزی و بازار سرمایه برای فعالیت قانونمند علاقه‌مندان به فعالیت در این زمینه، با وجود تمامی ابهامات موجود درخصوص ماهیت این پدیده و اثرات آن براقتصاد کشور، تاکید می‌کند.

https://pvst.ir/ahh
بهناز توحیدینویسنده میهمان

    سال ۸۷ به امید تغییرات بسیار در جامعه‌ام رشته علوم ارتباطات شاخه روزنامه‌نگاری را برگزیدم. به صورت پراکنده در همشهری و مجله فرهنگ وسینما می‌نوشتم. اما همواره فکر و ذکر منِ تازه‌کار پیرامون مسائل اجتماعی و سیاسی می‌گذشت. تا اینکه سال ۹۵ وارد پیوست شدم و به واسطه پیوست پا به دنیای بیکران فناوری گذاشتم و عاشقش شدم.

    تمام مقالات

    0 نظر

    ارسال دیدگاه

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    *

    برای بوکمارک این نوشته
    Back To Top
    جستجو