skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

رمزارز ADA یا کاردانو با نزدیک شدن به زمان معرفی قرارداد‌های هوشمند این شبکه در 24 ساعت گذشته 19 درصد رشد کرد

کاردانو رقیب اتریوم به اوج قیمت ۲ ماهه اخیر خود رسید

۲۰ مرداد ۱۴۰۰

زمان مطالعه : ۵ دقیقه

شبکه رقیب اتریوم یعنی کاردانو قرار است به زودی قراردادهای هوشمند را معرفی کند. نزدیک شدن به تاریخ انتشار قرارداد‌های هوشمند و اضافه شدن این قابلیت به شبکه کاردانو باعث شد تا ارز بومی این شبکه ADA با رشد 19 درصدی در 24 ساعت گذشته به اوج قیمت 1.76 دلار برسد. از اولین‌ هفته ماه ژوئن تا به امروز این اولین باری است که رمزارز این شبکه چنین رشدی را تجربه می‌کند.

چارلز هاسکینسون، بنیانگذار کاردانو، امروز در بیانیه‌ای اعلام کرد که به زودی تاریخ انتشار قرارداد‌های هوشمند را در شبکه کاردانو به اطلاع کاربران می‌رساند. او به مخاطبان خود در اپلیکیشن پخش ویدیو پریسکوپ (Periscope) گفت: «ما می‌توانیم زمان هاردفورک آلونزو (Alonzo) را اعلام کنیم و در آن زمان شما می‌توانید قراردادهای هوشمند را روی شبکه کاردانو اجرا کنید.»

هاسکینسون اعلام کرد که این هارد فورک (Hard Fork) پیش از مراسم کاردانو سامیت (Cardano Summit) که برای ماه بعد برنامه‌ریزی شده اتفاق می‌افتد.

هاردفورک چیست؟

هارد فورک (چنگال سخت: معنای فارسی کاربردی ندارد اما برای درک مفهوم کلمه چنگال را به یاد داشته باشید) برای بسیاری از تازه واردان بازار عبارت غریبه‌ای است. چندی پیش اتریوم یک هارد فورک بزرگ را پشت سر گذاشت و حالا کاردانو نیز در انتظار یک هارد فورک است. هردوی این رمزارزها پس از انتشار خبر یک هاردفورک جدید روند صعودی را در پیش گرفته و قیمتشان به مقدار قابل توجهی رشد کرد،‌ پس هارد فورک‌ها مسلما مسئله مهمی محسوب می‌شوند.

هارد فورک زمانی است که گره‌های تازه‌ترین نسخه بلاک‌چین، دیگر نسخه‌های قدیمی بلاک‌چین را پذیرا نیستند؛ درنتیجه مسیر بلاک‌چین مورد نظر از نسخه قدیمی جدا شده و به سمت نسخه جدید پیش می‌رود.

اضافه کردن یک قانون جدید به کد بلاک‌چین در واقع یک «فورک» (چنگال) در بلاک‌چین ایجاد می‌کند و مسیر واحد بلاک‌چین که پیش از این تغییر کد وجود داشت، مثل از انتهای این چنگال یا فورک آمده و در انتهای آن چند شاخه می‌شود. در نتیجه ما دو مسیر در این بلاک‌چین خواهیم داشت، یک مسیر که قانون و کد جدید را هنوز درک نکرده و نمی‌پذیرد و مسیر جدیدی که کد و قانون جدید را پذیرفته است.

عمدتا با گذشت زمان کوتاهی، زنجیره قدیمی نیز متوجه قدیمی شدن و از رده خارج شدن خود شده و خود را به آخرین نسخه ارتقا می‌دهد.

فورک (Fork) به تغییری در شبکه‌های بلاک‌چین گفته می‌شود. شبکه‌های بلاک‌چین همگی امکان چنین تغییری را دارند. بلوک‌های یک زنجیره بلوکی یا بلاک‌چین را کلیدهای رمزنگاری شده‌ای تصور کنید که تاریخچه را با خود حمل می‌کنند. ماینر‌ها یا گره‌های یک بلاک‌‌چین قوانین موجود در شبکه را تنظیم کرده و تاریخچه را در این شبکه دست به دست می‌کنند و قدرت درک قوانین جدید را نیز دارند.

با این حال تمام ماینر‌ها باید با قوانین جدید موافقت کنند زیرا این قوانین هستند که یک بلوک معتبر و صحیح را مشخص می‌کنند. پس زمانی که می‌خواهید قوانین را تغییر دهید باید قوانین جدید را «فورک کنید»، چنگال یا انشعابی در جاده که نشان دهد یک تغییر در مسیر قبلی ایجاد شده و حالا یک یا چند مسیر معتبر و صحیح وجود دارد. توسعه دهندگان نرم‌افزار می‌توانند برای انعکاس قوانین جدید نرم‌افزار را به گونه‌ای بروزرسانی کنند که مقررات جدید را منعکس کند.

هاردفورک آلونزو (Alonzo) در شبکه کاردانو

کاردانو از زمان آغاز به کار خود در سال 2017، به تدریج قابلیت‌های جدیدی را به شبکه خود اضافه کرده است. برای مثال همانند اتریوم این شبکه امکان انتشار توکن‌های غیرمثلی (NFT) را دارد؛ توکن‌های غیرمثلی یا NFTها مالکیت یک دارایی دیجیتال را مشخص می‌کنند.

هارد فورک آلونزو یکی از مهمترین بروزرسانی‌های این شبکه مبتنی بر پروتکل اثبات سهم است زیرا فعالیت دیفای (DeFi) یا اقتصاد نامتمرکز در این شبکه را تسهیل می‌کند؛ پروتکل‌های دیفای امکان اعطای وام، قرض و معامله بدون نیاز به واسطه را فراهم می‌کنند. در دیفای به جای اینکه شخصی شرایط وام یا قرض را مشخص کرده و بنویسد، قرارداد‌های هوشمند این بخش کار را برعهده می‌گیرند.

قرارداد هوشمند چیست و چه کاربردی دارد؟

قراردادهای هوشمند اولین بار در سال 1994 توسط نیک سزابو (Nick Szabo)، دانشمند کامپیوتر آمریکایی معرفی شدند. سزابو در سال 1998 یعنی ده سال پیش از معرفی بیت‌کوین، ارز دیجیتالی «بیت‌گولد» (Bit Gold) را معرفی کرد و بسیار معتقدند که ساتوشی ناکاموتو، بنیانگذار ناشناس بیتکوین در واقع همان نیک سزابو است. سزابو قرارداد‌های هوشمند را یک سری قرارداد خودکار کامپیوتری تعریف کرد که شرایط قرارداد و معامله را به صورت خودکار اجرایی می‌کنند.

همانطور که از نامشان پیداست این قرارداد‌ها «هوشمند» هستند و اگر شرایط مشخصی پدیدار شود به اجرا در می‌آیند. مثلا شرایط وام می‌تواند اینطور باشد که فرد مورد نظر باید یک سری دارایی را به عنوان وثیقه ارائه کند، درصورتی مبلغ وامی که به فرد داده شد از مقدار مشخصی کمتر شد و مشخصا فرد برنامه درستی برای استفاده از این پول ندارد، مبلغ ارائه شده پس گرفته می‌شود و وثیقه هم به عنوان مابه‌التفاوت ضبط می‌شود.

به طور کلی قرارداد هوشمند متنی است که در آن شرایط فروشنده و خریدار و یا وام گیرنده و وام دهنده به دقت و با تمام جزئیات نوشته می‌شود. این کد در شبکه بلاک‌چین قرار می‌گیرد و هرگاه یک سری شرایط نقش شده و یا یک سری شرایط فراهم شدند، قرارداد هوشمند اقدامات لازم را به صورت خودکار انجام می‌دهد.

ادامه بازار سبز رمزارزی

در حالی که ارز بومی کاردانو یا ADA بیشترین رشد را در مقایسه با هر رمزارز دیگری در 24 ساعت گذشته داشته است اما اکثر دیگر رمزارزها نیز روز خوبی را پشت سر گذاشتند. اتریوم 2.4 درصد رشد کرده است، سکه بایننس نیز یک رشد 8 درصدی را تجربه کرد و یونی‌سواپ نیز 3 درصد افزایش قیمت داشت. بیتکوین اما رشد ناچیز زیر 1 درصد را تجربه کرده است.

منبع: Decrypt

https://pvst.ir/ap5

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو