skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

بنیانگذار توسن همزمان با عرضه اولیه سهام این شرکت در فرابورس اعلام کرد:

درآمد توسن در ۱۴۰۴ به هزار میلیارد تومان می‌رسد

علی مومنی علی مومنی تحریریه

۲۰ شهریور ۱۴۰۰

زمان مطالعه : ۵ دقیقه

تاریخ به‌روزرسانی: ۲۱ شهریور ۱۴۰۰

توسن

بنیان‌گذار توسن در یک نشست خبری که به مناسبت عرضه اولیه سهام شرکت توسعه سامانه‌های نرم‌افزای نگین برگزار شد، پیش‌بینی کرد درآمد این شرکت در سال ۱۴۰۴ به هزار میلیارد تومان خواهد رسید. او سرمایه این شرکت را ۲۰۴ میلیارد تومان و افق پیش روی این شرکت را درآمد سالانه ۲ تا ۳ هزار میلیارد تومان اعلام کرد.

به گزارش پیوست، سهام شرکت توسعه سامانه نرم‌افزاری نگین (توسن) به زودی در بازار فرابورس ایران عرضه خواهد شد و به همین دلیل ولی‌الله فاطمی، بنیان‌گذار این شرکت امروز (۲۰ شهریور) در یک نشست خبری درباره وضعیت این شرکت توضیحاتی ارائه کرد و گفت: «امروز سرمایه شرکت از ۱۰۰ میلیون تومان در ۵ سال اول به ۲۰۴ میلیارد تومان رسیده است. ۷۰ درصد سود سال ۹۹ نیز تقسیم شده و به هر سهم ۷۱۰ ریال سود تعلق گرفت و سود انباشته نیز به رقم ۷۴ میلیارد تومان رسید.»

او به چشم‌انداز شرکت در سال ۸۴ اشاره کرد و افزود: «در سال ۸۴ چشم‌انداز این بود که سال ۱۴۰۴، توسن در جمع ۱۴ شرکت برتر ارائه‌دهنده سرویس‌های بانکداری در جهان قرار داشته باشد. اکنون ۳ درصد درآمدهای توسن از صادرات است. حتی جایزه صادرکننده اول فناوری در ایران نیز به توسن تعلق گرفته اما عدد مورد انتظار ما در سال ۸۰ محقق نشده است.»

ولی‌الله فاطمی، بنیان‌گذار توسن

توسن یکی از شرکت‌های فعال در حوزه فناوری اطلاعات بانکی و پرداخت کشور است که در سال ۷۸ با نام «کیش ویر» تاسیس شد و در سال ۸۷ به «توسن» تغییر نام داد. این شرکت به عنوان شرکت صادرکننده نمونه ملی حوزه فناوری اطلاعات کشور در سال ۱۳۹۹ برگزیده شد. توسن به عنوان دویست و سی و هشتمین نماد معاملاتی و شصت و هشتمین شرکت در بازار اول فرابورس به ثبت رسیده است.

ولی الله فاطمی اردکانی، بنیان‌گذار این شرکت در این نشست خبری گفت: «توسن آینده‌ساز نظام بانکی است. مهم‌ترین ویژگی این شرکت ریسک‌پذیری است. اولین پایانه‌های فروشگاهی توسط این شرکت در ابتدای دهه ۸۰ وارد کشور شد. این در حالی بود که مجموعه‌های شتاب و شاپرک چهار پنج سال بعد از آن در کشور راه‌اندازی شدند.»

اردکانی در ادامه به روند رشد و توسعه این شرکت پرداخت و گفت: «وقتی توسن شروع به فعالیت کرد اصطلاح دانش‌بنیان در ادبیات مدیریتی کشور وجود نداشت. توسن به دلیل اینکه حاشیه سود خود را کاهش داده است توانسته بدون کمک صندوق نوآوری، صندوق شکوفایی و وام‌های دولتی به نسل سوم نرم‌افزارهای خود دست پیدا کند.»

پیش‌بینی درآمد هزار میلیاردی در سال ۱۴۰۴

رشد هزینه‌های فاوا از دیگر مواردی بود که فاطمی به آن اشاره کرد و گفت: «رشد هزینه‌های فاوا در ایران حدود ۴۴ درصد بوده است. این یعنی رسیدن حجم عملیات دو سه هزار میلیاردی به ۳۶ هزار میلیاردی با حاشیه سود ۱۴ هزار میلیارد. توسن امیدوار است بتوانید سهم‌ عمده‌ای از این رقم داشته باشد.»

فاطمی در ادامه به سطح درآمدی توسن پرداخت و گفت: «درآمد ۲ تا ۳ هزار میلیاردی رو به روی توسن است. علاوه بر آن توسن این افتخار را دارد که کم‌کم سرویس‌های خود را به طور مستقیم به مردم برساند. بیشتر درآمدهای عملیاتی توسن در حوزه نوآوری بوده است. فروش در سال ۹۹، ۳۲۰ میلیارد تومان بوده. این رقم در سال ۱۴۰۰ به ۴۲۰ میلیارد تومان و در افق ۱۴۰۴ به بالای ۱۰۰۰ میلیارد تومان خواهد رسید.»

او ادامه داد: «حاشیه سود عملیاتی از ۲۱ به ۴۰ درصد رسیده است که مدیریت مالی در شرکت به بهترین شکل انجام می‌شود. تامین مالی توسن نیز از نرخ متوسط نظام بانکی ۲۲ درصد پایین‌تر است. این نشان می‌دهد در استفاده از منابع بانکی توسن به شکل موثر عمل می‌کند.»

خطای پایین نرم‌افزارهای بانکی توسن

او در مورد نرم‌افزارهای این شرکت توضیح داد: «نرم‌افزارهای بانکی ما در بالاترین سطح عملیاتی هستند. در گزارش‌های نظرسنجی بانک مرکزی اسم توسن در میان پنج شش بانک با کمترین خطاست. اثربخشی عملکرد این نرم‌افزارها در فضای فناوری مشهود است. توسن همچنین توانسته به چند کشور دنیا نرم‌افزار ضد پولشویی به زبان‌های عربی انگلیسی و چند زبان دیگر بفروشد.»

اردکانی با اشاره به اینکه توسن باور دارد دوران بانکداری به روش وثیقه‌گیری تمام شده است گفت: «در کشور ما به بحث‌های اعتبارسنجی و پردازش اطلاعات توجهی نمی‌شود. در نسل بعدی بانکداری باید وثیقه حذف شود.»

بنیانگذار این شرکت با بیان این نکته که توسن موفق به دریافت گواهینامه‌های معتبر بین‌المللی از جمله گواهینامه شریعه ایسرا از کشور مالزی شده است اضافه کرد: «این گواهینامه تاییدکننده تطبیق توسن با عملیات شرعی فقه سنی است و این مسئله نشان می‌دهد چه بازار بزرگی پیش روی ما قرار دارد.»

رشد فروش ۵۰ درصدی توسن

در ادامه این نشست حسام جعفری، مدیرعامل شرکت کارگزاری بانک ملی و مشاور عرضه و پذیرش و توسن گفت: «توسن در سال‌های گذشته بیش از ۵۰ درصد رشد فروش داشته است و حاشیه سود ناخالص شرکت بیش از ۵۰ درصد بوده.»

حسام جعفری، مدیرعامل شرکت کارگزاری بانک ملی و مشاور عرضه و پذیرش و توسن

او همچنین ارقامی در مورد فروش، سود ناخالص و سود عملیاتی شرکت ارائه کرد و گفت: «فروش سال گذشته توسن ۳۲۰ میلیارد تومان، سود عملیاتی ۱۲۸ میلیارد تومان و سود خالص ۲۱۰ میلیارد تومان در سال مالی گذشته بوده است. همچنین درآمد شرکت به دو بخش فروش و پشتیبانی نرم‌افزارها تقسیم می‌شود که درآمد بخش پشتیبانی، باثبات و قابل‌توجه است.»

جعفری با توجه به طراحی محصولات توسن بر مبنای فقه شیعه و سنی، از توان صادراتی بالای این شرکت برای صادرات به کشورهای اسلامی خبر داد. او در این باره گفت : «توسن محصولات خود را به ۶ کشور صادر کرده است و قابلیت صادرات نرم‌افزارها به کشورهای دیگر نیز وجود دارد.»

او در ادامه گفت: «توسن متعلق به هلدینگ تکوستا است که عمدتا در حوزه تحول دیجیتال فعالیت دارد و به صورت مستقیم و غیرمستقیم به بیش از ۸۰ میلیون نفر از ایرانیان سرویس ارائه می‌دهد.»

https://pvst.ir/awr
علی مومنی
علی مومنیتحریریه

    در دانشگاه علامه اقتصاد خوانده‌ام با اینکه هیچ گاه عاشق آن نبودم. اولین بار در میانه دوره کارشناسی بود که در یک دوره چند ساعته روزنامه‌نگاری اقتصادی شرکت کردم که البته آورده‌ای نداشت اما سودای روزنامه‌نگار شدن را به سرم انداخت. حالا در پیوست می‌نویسم و حوزه‌‌های مورد علاقه‌ام اینترنت، اقتصاد دیجیتال و عرصه‌هایی است که اینها به عالم سیاست گره می‌خورند.

    تمام مقالات

    0 نظر

    ارسال دیدگاه

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    *

    برای بوکمارک این نوشته
    Back To Top
    جستجو