skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

معاون برنامه‌ریزی پست: ۱۲۸ فروشگاه در سامانه «روستابازار» فعالیت می‌کنند

بهناز توحیدی نویسنده میهمان

۱ مهر ۱۴۰۰

زمان مطالعه : ۳ دقیقه

شرکت پست با هدف برقراری ارتباط مستقیم بین تولیدکنندگان روستایی و مصرف‌کننده واقعی و فروش بدون واسطه سامانه «روستابازار» را راه‌اندازی کرد. به گفته معاون برنامه‌ریزی راهبردی و توسعه فناوری اطلاعات شرکت پست تاکنون ۱۲۸ فروشگاه در این سامانه مشغول به کار شدند.

به گزارش پیوست، سامانه روستابازار از اسفند ماه گذشته با هدف دسترسی آسان تولیدکنندگان صنایع دستی و محصولات کشاورزی و دامی به بازارهای داخلی برای فروش بدون واسطه به صورت پایلوت در سیستان و بلوچستان راه‌اندازی شد. متقاضیان با ورود و ثبت نام در سامانه روستابازار می‌توانند یک غرفه مجازی دریافت کنند و صنایع دستی و محصولات دیگر خود را به فروش برسانند.

حالا پس از گذشت ۷ ماه حمیدرضا امینی راد،معاون برنامه‌ریزی راهبردی و توسعه فناوری اطلاعات شرکت پست با اعلام اینکه این سامانه با توجه به تجارب و امکانات و زیرساخت‌های شرکت پست در حوزه تجارت الکترونیکی برای همکاری با کسب وکارهای خرد قابلیت توسعه در اقصی نقاط کشور را دارد،گفت: «سال گذشته با سفر وزیر ارتباطات دولت دوازدهم، محمد جواد آذری جهرمی به استان سیستان و بلوچستان، اولین استانی بود که این سامانه در آن به صورت پایلوت راه‌اندازی و عملیاتی شد. در حال حاضر ما سعی کردیم از طریق دهیاری‌ها و همینطور تعاونی‌های روستایی این سامانه را در استان‌های دیگر هم عملیاتی کنیم.»

به گفته امینی‌راد در حال حاضر تمرکز این سامانه روی محصولاتی است که فاسد نمی‌شوند و از سوی شرکت پست محصولات ممنوع نیستند. به این صورت شرکت پست می‌تواند از ظرفیت‌های خالی خود برای جابه‌جایی مرسوله استفاده کند.

او ادامه داد: «تاکنون در فاز اول تعداد ۱۲۸ فروشگاه جذب این سامانه و فعال شده‌اند. بیشترین سهم فروشگاه مربوط به استان سیستان و بلوچستان با بیش از ۳۳ فروشگاه است و سایر استان‌ها هم به سرعت در حال جذب و فعال‌ کردن فروشگاه‌های روستایی هستند.»

حمیدرضا امینی راد،معاون برنامه‌ریزی راهبردی و توسعه فناوری اطلاعات شرکت پست

به گفته امینی‌راد استمرار فعالیت فروشگاه‌های روستایی منوط به رعایت ضوابط و مقررات درج شده در هنگام ثبت و فعال کردن فروشگاه‌ها است و همچنین برای اعتراض یا ثبت انتقاد، درگاه‌های ارتباط با مشتری در شرکت پست پیش‌بینی شده است.

او درمورد اینکه آیا محدودیتی برای عرضه محصولات در روستابازار وجود دارد، گفت: «در صورتی که فروشندگان قوانین کشور را رعایت کنند، محدودیتی برای عرضه صنایع دستی و تولیدهای محلی و بومی خود ندارند.»

امینی‌راد در پاسخ به این سوال که آیا هزینه‌ای از فروش محصولات به شرکت پست تعلق می‌گیرد، گفت: «شرکت پست فقط تعرفه مصوب خود نسبت به محاسبه هزینه خدمات پستی مورد تقاضا برای ارسال محصولات را دریافت می‌کند و مبالغ حاصل از فروش محصول به حساب فروشنده واریز می‌شود.»

او در ادامه درمورد نحوه قیمت‌گذاری محصولات بیان کرد: «صنایع دستی و محصولات تولید شده در روستا‌ها عموما تابع نظام قیمت‌گذاری مشخصی نیستند و عواملی چون تقاضا و درجه کیفی محصولات و غیره در نحوه قیمت‌گذاری نقش دارد؛ اما قطعا این بستر با حذف واسطه زمینه تعیین  قیمت مناسب را برای تولیدکننده روستایی فراهم می‌کند.»

امینی‌راد همچنین درمورد مزیت این سامانه نسبت به استارت‌آپ‌هایی که در این حوزه فعالیت می‌کنند،افزود: «اعتماد عمومی جامعه نسبت به شرکت پست خیلی بیشتر است و ما در پست با تفاهم‌نامه‌هایی که با دهیاری‌ها یا تعاونی‌های روستایی منعقد می‌کنیم، می‌توانیم صحت و سلامت کالا را از ابتدا تا انتهای فرآیند خرید تضمین کنیم. یعنی تضمین می‌کنیم کالایی که در سامانه ارائه می‌شود، با آن محصولی که مدنظر خریدار است، تطابق دارد.»

https://pvst.ir/azq
بهناز توحیدینویسنده میهمان

    سال ۸۷ به امید تغییرات بسیار در جامعه‌ام رشته علوم ارتباطات شاخه روزنامه‌نگاری را برگزیدم. به صورت پراکنده در همشهری و مجله فرهنگ وسینما می‌نوشتم. اما همواره فکر و ذکر منِ تازه‌کار پیرامون مسائل اجتماعی و سیاسی می‌گذشت. تا اینکه سال ۹۵ وارد پیوست شدم و به واسطه پیوست پا به دنیای بیکران فناوری گذاشتم و عاشقش شدم.

    تمام مقالات

    0 نظر

    ارسال دیدگاه

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    *

    برای بوکمارک این نوشته
    Back To Top
    جستجو