skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

هفت استارت‌آپ ایرانی در راه رسیدن به جایزه 200 هزار دلاری؛

نمایشگاه جیتکس ۲۰۲۱ با حضور ۲۰ استارت‌آپ ایرانی آغاز شد

۲۶ مهر ۱۴۰۰

زمان مطالعه : ۷ دقیقه

نمایشگاه جیتکس ۲۰۲۱

نمایشگاه جیتکس، بزرگ‌ترین نمایشگاه تکنولوژی اطلاعات در مرکز تجارت جهانی دوبی (DWTC) آغاز به کار کرد. در این مراسم ۲۰ استارت‌آپ ایرانی با کمک صندوق نوآوری و شکوفایی در بخش «ستارگان آینده» (Future Stars) این مراسم شرکت کرده‌اند. همچنین استارت‌آپ‌های ایرانی در حوزه بلاک‌چین، سلامت، فناوری کشاورزی و نرم‌افزار هم توانستند به مرحله نیمه نهایی مسابقه سوپرنوا راه پیدا کنند.

به گزارش پیوست، چهل و یکمین مراسم جیتکس دوبی میزبان جدیدترین محصولات و جریان‌های تکنولوژی جهان و منطقه خواهد بود. خبرگزاری مهر از حضور ۲۰ استارت‌آپ ایرانی‌ با حمایت صندوق نوآوری و شکوفایی در بخش ستارگان آینده (Future Stars) این مراسم خبر داد.

مشارکت استارت‌آپ‌های ایرانی با هدف بررسی و بهبود مدل کسب و کار، آشنایی با سرمایه‌گذاران عربی و بین‌المللی و فرآیند جذب سرمایه در این کشور‌ها است.

مراسم جیتکس که از 25 مهر در مرکز تجارت جهانی دوبی (DWTC) برگزار شده است از ۶ بخش مختلف تشکیل می‌شود. GITEX Global، GITEX Future Stars با تمرکز بر تکنولوژی‌های آینده، Future Blockchain Summit با تمرکز بر تکنولوژی بلاک‌چین، AI Everything که روی هوش مصنوعی تمرکز دارد، Marketing Mania و Fintech Surge که روی رشد و توسعه فین‌تک‌ها تمرکز می‌کند.

این مراسم شناخته‌شده‌ترین نمایشگاه فناوری اطلاعات ارتباطات خاورانه، آفریقا و جنوب آسیا است. جیتکس هر سال با حضور برترین تولیدکنندگان فناوری جهان و منطقه برگزار می‌شود و میزبان متخصصان و مدیران این حوزه است.

چه کسانی در جیتکس شرکت می‌کنند؟

بیش از 140 کشور در مراسم امسال جیتکس شرکت می‌کنند و بیش از 450 سخنگو در این مراسم حضور دارند. امسال اولین باری است که 40 درصد از سخنگو‌ها از منطقه خاورمیانه هستند. حدود 35 درصد از سخنگویان این مراسم خانم هستند و بیش از ۳ هزار شرکت تازه‌ترین محصولات و فناوری‌های خود را در جیتکس 2021 به نمایش می‌گذارند.

به‌علاوه بیشتر از 200 نهاد دولتی هم در این مراسم تجربه خود را در حوزه دولت الکترونیک به اشتراک می‌گذارند.

در این مراسم علاوه بر نمایش تازه‌ترین محصولات، کنفرانس‌هایی با موضوع تازه‌ترین جریان‌های تکنولوژی اطلاعات در جهان و رابطه این پیشرفت‌ها با امارات متحده عربی و منطقه بررسی می‌شود.

تمرکز روی فین‌تک‌ها و بلاک‌چین

بخش Fintech Surge این مراسم با تمرکز روی فین‌تک متخصصان و کارآفرینان این حوزه را گرد هم آورده و قرار است موضوعات بانکداری دیجیتالی از پی‌تک (فناوری‌های پرداخت)، اینشورتک (فناوری‌های بیمه)، مدیریت ثروت و دارایی و رگ‌تک (فناوری‌های قانون‌گذاری) را پوشش دهد.

گزارش شرکت تحقیقاتی Magnitt نشان می‌دهد که سرمایه‌گذاری صندوق‌های سرمایه روی فین‌تک‌ها در منطقه MENA (خاورمیانه و آفریقای شمالی) در اولین سه ماهه امسال به بالاترین سطح خود رسیده است. نرخ سرمایه‌گذاری صندوق‌های سرمایه 163 درصد نسبت سه ماه اول سال 2020 و 70 درصد نسبت به آخرین سه ماهه سال گذشته رشد داشته است.

از سوی دیگر طبق پیش‌بینی‌ شرکت تحقیقاتی Market Data Forecast نشان می‌دهد که حجم بازار فین‌تک در خاورمیانه و آفریقا تا سال 2026 به حدود 3.45 میلیارد دلار خواهد رسید. با توجه به رشد چشمگیر و اهمیت بالای تکنولوژی‌های امور مالی در دوران پاندمی، مراسم جیتکس‌ هم توجه خاصی به موضوع تکنولوژی مالی یا فین‌تک‌ها دارد.

از سوی دیگر تکنولوژی بلاک‌چین هم یکی از مفاهیم جدید و پرطرفدار امور مالی و تکنولوژی محسوب می‌شود. برآورد‌ها نشان می‌دهد که بازار بلاک‌چین خاورمیانه تا سال 2023 نزدیک به 3.2 میلیارد دلار ارزش پیدا می‌کند.

بخش Future Blockchain در مراسم جیتکس با حضور تعداد زیادی از مدیران ارشد و اجرایی که عمدتا از خاورمیانه، آفریقا و جنوب آسیا به موضوع فرصت‌های خرید و سرمایه‌گذاری در تکنولوژی بلاک‌چین می‌پردازد.

امسال گردهمایی Future Blockchain بخش‌هایی مثل کنفرانس‌، ورکشاپ‌، وبینار، برنامه‌های سرمایه‌گذاران و هکاتون (رویداد توسعه نرم‌افزار) را شامل می‌شود. این مراسم سه تم اصلی دارد:

  • بلاک‌چین در امور مالی از جمله دیفای، ارز‌های دیجیتال و CBDCها
  • بلاک‌چین و سرمایه‌گذاری روی رمزارز و NFT
  • بلاک‌چین فراتر از رمزارزها

راهیابی ۷ استارت‌آپ ایرانی به نیمه نهایی سوپر نوا

مسابقه سوپر نوا یکی از بخش‌های نمایشگاه جیتکس فیوچر استارز یا ستارگان آینده است که مورد استقبال استارت‌آپ‌ها و شرکت‌های حاضر در نمایشگاه قرار گرفته است. این مسابقه یکی از ۳ رویداد بزرگ جهان در حوزه استارت‌آپی است که به استارت‌آپ‌های شرکت‌کننده فرصت دیده شدن و درنتیجه جذب سرمایه را می‌دهد.

این مسابقه شامل بخش‌های خاصی متخص هوش مصنوعی، فین‌تک، بلاک‌چین، تجارت الکترونیک، آموزش، سلامت، تاثیرات زیست محیطی و اجتماعی، فناوری فراگیر، شهرهای هوشمند/اینترنت اشیا، نرم‌افزار، گردشگری، فناوری فضایی، فناوری ورزشی و اقتصاد خلاق است.

به نقل از وب‌سایت فارسی جیتکس، امسال 39 شرکت توانستند از بین 750 شرکت‌کننده به مرحله نیمه نهایی راه پیدا کنند که نام 7 استارت‌آپ‌ ایرانی نیز به چشم می‌خورد. «فضا پایه کشتیار» در بخش فناوری کشاورزی، «ایده پردازان مبتکر شریف» در بخش سلامت، «نوید آوران ویستا تام» و «جوان اندیشان پویای قومس» در بخش نرم‌افزار و «فناوری‌های اطلاعات و مالی توزیع شده یکتا ققنوس پارس»، «لوپیرو» و «نورسان انرژی آریا» در بخش بلاک‌چین استارت‌آپ‌های ایرانی راه‌یافته به مرحله نیمه نهایی هستند.

این شرکت‌ها براساس شاخص‌های مختلفی از جمله سطح نوآوری، طول عمر، قابلیت اجرا و درآمدزایی، سطح توانمندی اعضای تیم، کاربرد و میزان تاثیر محصور بر جامعه، فرهنگ و محیط زیست ارزیابی شده‌اند.

مسابقه سوپرنوا علاوه بر اینکه فرصتی برای آشنایی سرمایه‌گذاران با استارت‌آپ‌های نوپا محسوب می‌شود، 200 هزار دلار جایزه نقدی را هم در اختیار برندگان می‌گذارد.

پاویون مجازی ICT؛ فرصتی برای صنعت ICT ایران

طبق اعلام فدراسیون فناوری اطلاعات و ارتباطات اتاق بازرگانی، ایران قرار است با برگزاری یک پاویون مجازی ICT در نمایشگاه جیتکس امسال در مدت زمان یک ماهه، فرصتی را برای ارتباط فعالان ایرانی با بیش از 20 هزار شرکت فعال حوزه فاوا در منطقه فراهم کند.

به گفته محمدرضا طلایی، عضو هیات نمایندگان اتاق تهران، این پاویون مجازی از 25 مهرماه آغاز شده و به مدت یک ماه تا 25 آبان ماه ادامه خواهد داشت. طی این فرصت شرکت‌های ICT ایرانی که امکان حضور فیزیکی در نمایشگاه جیتکس را نداشتند می‌توانند با سرمایه‌گذاران و صاحبان شرکت‌های فناوری جهانی ارتباط پیدا کنند.

به گفته طلایی، پاویون مجازی ICT ایران به بیش از 20 هزار شرکت فعال در حوزه فاوا در منطقه غرب آسیا، خاور میانه و شمال آفریقا معرفی می‌شود.

امنیت سایبری مهم‌ترین موضوع شهر‌های هوشمند

متخصصان در هفته تکنولوژی جیتکس می‌گویند سازمان‌ها باید با توجه به نیاز کسب‌وکار‌ها و مشتریان شهر‌های هوشمند روی پروتکل‌های امنیتی سرمایه‌گذاری کنند.

نماینده ارشد EMEA Emerging Regon (منطقه در حال رشد اروپا، خاورمیانه و آفریقا) توضیح داد که تغییر الگوی کار در دوران پاندمی باعث شده تا کسب‌وکار‌ها به یک باره به سیستم‌های دورکار روی آورند. از آن زمان تا امروز تیم‌های امنیت سایبری در تلاشند تا فضای کاری جدید و فعالیت‌های SaaS (نرم‌افزار به عنوان سرویس) را به گونه‌ای امن و فعال نگه دارند که ضربه‌ای به فرآیند‌های کاری وارد نشود.

او می‌گوید: «داده‌ها زیربنای اصلی اقتصاد دیجیتالی امروز هستند. در واقعیت جدید امروزی، که مردم از مکانی در حال کار هستند، سازمان‌های پیشرو باید محافظت از اطلاعات را در شبکه‌های بی‌حد و مرز در اولویت قرار دهند.»

به گفته او از سوی دیگر شاهد صنعتی به نام «باج‌افزار به عنوان یک خدمت» هستیم که متاسفانه در حال رشد سریع است. تا زمانی که این تجارت وجود داشته باشد، توسعه‌دهندگان بدافزار به باج‌افزارهای جدید دسترسی دارند و مرحله اجرا را نهاد‌های مجرمانه‌ای برعهده می‌گیرند که این بدافزارها را خریداری می‌کنند.

تبهکاران سایبری می‌توانند به بخش‌های حساس از جمله زیرساخت ضربه بزنند. این حملات پیامد‌های مختلفی از نشت داده تا آسیب مالی را به دنبال دارند. بنابراین منطقی است که سازمان‌ها سرمایه گذاری خود را روی پروتکل‌های امنیت و امنیت سایبری افزایش دهند.

منبع: Gulfnews، Khaleejtimes، Dublin

https://pvst.ir/b2v

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو