skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

طاقچه سال گذشته ۴ و نیم دقیقه سرانه مطالعه کشور را افزایش داد

بهناز توحیدی نویسنده میهمان

۲۷ آبان ۱۴۰۰

زمان مطالعه : ۴ دقیقه

تاریخ به‌روزرسانی: ۱۳ آذر ۱۴۰۰

پلتفرم طاقچه براساس گزارش عملکرد خود در سال ۹۹، از سال ۹۳ تا ۹۹ با حدود هزار و ۵۰۰ ناشر همکاری داشته و سال گذشته رشد ۲ و نیم برابری در نصب اپلیکیشن را تجربه کرده است. این پلتفرم همچنین کمک کرده تا سرانه مطالعه کشور ۴.۵ دقیقه افزایش پیدا کند.

به گزارش پیوست، طاقچه از آبان سال ۹۳ فعالیت خود را به عنوان کتابفروشی و کتابخانه آنلاین آغاز کرد. این پلتفرم امکانی را فراهم کرد تا کاربران تنها با ساخت حساب کاربری خود در این پلتفرم که روی سیستم‌‌عامل‌های اندروید، آی‌اواس، ویندوز و نسخه تحت وب در دسترس است، همواره به کتابخانه خود دسترسی داشته باشند.

حالا این پلتفرم در گزارش عملکردی از همکاری با حدود هزار و ۵۰۰ ناشر از زمان آغاز به کارش تاکنون خبر می‌دهد. در سال ۹۹، طاقچه بر گسترش مطالعه کتاب تمرکز کرده بود و به این ترتیب مردم در سال ۹۹ حدود ۱۹ میلیارد ثانیه معادل تقریبا ۶ قرن روی طاقچه کتاب خواندند. یعنی طاقچه کمک کرده در سال ۹۹ سرانه مطالعه جمعیت باسواد کشور ۴.۵ دقیقه افزایش یابد.

نصب طاقچه در این دوره همچنین با رشد قابل توجهی همراه بوده است و نسبت به سال ۹۸، با ۱۵۰ درصد رشد، ۲.۵ برابر شد. طاقچه همچنین در سال گذشته نسخه‌های ویندوز و اندروید و امکانات خود را برای استفاده راحت‌تر کاربران بهبود بخشید و در مهرماه نسخه ۷۰۶ آی‌او اس را منتشر کرد. پایان اسفندماه ۹۹ همچنین تعداد دنبال‌کنندگان اینستاگرام طاقچه به ۱۰۰ هزار نفر رسید.

مسئولیت اجتماعی طاقچه

طاقچه‌ در دوران شیوع کرونا در کشور، ۲ ماموریت برای خود تعریف کرد؛ اول کاهش نیاز به حضور فیزیکی در کتابخانه‌ها، کتابفروشی‌ها و مراکز فرهنگی دیگر و دوم فراهم کردن محتوای سالم و مفید برای استفاده در اوقات فراغت دوره‌های قرنطینه.

مسئولیت اجتماعی طاقچه

در راستای این ماموریت‌ها این پلتفرم یکسری برنامه‌‌ها را اجرایی کرد که شامل «هدیه ۱۰ هزار اشتراک طاقچه بی‌نهایت به نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور»، «همکاری با خیریه‌ها و تامین محتوای مطالعه در تبلت‌های اهدایی به دانش‌آموزان» و «تامین دیجیتالی کتاب‌های مورد نیاز جشنواره و حمایت‌های دیگر» است.

بهبود شرایط مطالعه کاربران

یکی از مهم‌ترین دغدغه‌های طاقچه بهبود شرایط مطالعه کاربران و گسترش کتابخوانی بود. به همین خاطر از سال‌های پیش برنامه نرم‌افزاری کتابخوان «ای‌پاب» را نوشت و پویش‌های متنوع را برگزار کرد و تخفیف‌های مختلف را در نظر گرفت.

با تمام این فعالیت‌ها، روند مطالعه در طاقچه در شبانه‌روز از ساعت ۹ شب هر روز تا یک صبح فرداست. یعنی تقریبا فاصله زمان اتمام کار روزمره تا زمان خواب. در روزهای هفته هم پرمطالعه‌ترین روز هفته در طاقچه،جمعه‌‌ها است. به این معنا که کاربران طاقچه هنگامی که اوقات فراغت بیشتری دارند،کتاب بیشتری می‌خوانند.

روند مطالعه در طاقچه

این فعالیت‌‌های طاقچه همچنین منجر به این شد که تعداد کتاب‌های خوانده شده سال ۹۹ نسبت به سال ۹۸ در طاقچه با ۳۸۰ درصد رشد، تقریبا ۵ برابر شده است و تعداد کاربران طاقچه در ۹۹ که حداقل یک کتاب خوانده‌اند، نسبت به سال قبل‌تر، ۲۴۷ درصد رشد کرده و تقریبا ۳.۵ برابر شده است.

رشد مطالعه در طاقچه

کتابخانه بی‌نهایت طاقچه

این پلتفرم صرفا یک فروشگاه کتاب آنلاین نیست. بلکه کتابخانه عمومی بزرگی هم با نام «طاقچه بی‌نهایت» دارد که امکان مطالعه ۵ میلیون کتاب را در اختیار کاربران گذاشته است. در سال ۹۹ تعداد کاربرانی که اشتراک طاقچه بی‌نهایت را تهیه کرده‌اند رشد ۷۰ درصدی داشته است. از سویی دیگر تعداد اشتراک‌های خریداری شده بیش از ۲ برابر شده است. از ابتدا تا پایان سال ۹۹ نیز کاربران طاقچه در مجموع حدود ۴۱ میلیون روز در کتابخانه بی‌نهایت عضو بوده‌اند.

کتابخوانی در کتابخانه بی‌‌نهایت

همکاری با ناشران

طاقچه پلتفرمی است که ارتباط کتابخوان‌ها و ناشران را آسان‌تر می‌کند. به همین خاطر در سال ۹۹، تعداد کتاب‌های الکترونیکی و صوتی جدید طاقچه نسبت به سال ۹۸، ۷۷ درصد رشد کرده و طاقچه همچنین در سال ۹۹، با ۴۲۱ ناشر جدید همکاری خود را آغاز کرده است. از این میان ۸۸ درصد ناشران محتوای متنی، ۳ درصد محتوای صوتی و ۹ درصد متنی و صوتی با هم منتشر کرده‌اند.

انتشار محتوا در طاقچه

متن کامل گزارش طاقچه را در لینک زیر بخوانید:

گزارش طاقچه در سال ۹۹

https://pvst.ir/b71
بهناز توحیدینویسنده میهمان

    سال ۸۷ به امید تغییرات بسیار در جامعه‌ام رشته علوم ارتباطات شاخه روزنامه‌نگاری را برگزیدم. به صورت پراکنده در همشهری و مجله فرهنگ وسینما می‌نوشتم. اما همواره فکر و ذکر منِ تازه‌کار پیرامون مسائل اجتماعی و سیاسی می‌گذشت. تا اینکه سال ۹۵ وارد پیوست شدم و به واسطه پیوست پا به دنیای بیکران فناوری گذاشتم و عاشقش شدم.

    تمام مقالات

    0 نظر

    ارسال دیدگاه

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    *

    برای بوکمارک این نوشته
    Back To Top
    جستجو