skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

ژرف‌نگر فناوری SD-WAN بومی‌سازی‌شده را در ارتباطات سیار پیاده‌سازی می‌کند

علی مومنی علی مومنی نویسنده میهمان

۱۹ دی ۱۴۰۰

زمان مطالعه : ۴ دقیقه

فناوری SD-WAN با نام ابری‌ون به صورت بومی‌سازی‌شده از سوی شرکت ژرف‌نگر برای اولین بار در شرکت ارتباطات سیار ایران پیاده‌سازی می‌شود.

احسان میری، کارشناس بخش تجاری شرکت ژرف‌نگر، در گفت‌وگو با پیوست گفت: در سال ۱۴۰۰ موفق شدیم برنده مناقصه همراه اول شویم و اکنون در حال پیاده‌سازی سرویس راهکار ابری‌ون مبتنی بر فناوری SD-WAN برای این شرکت هستیم. ضمن آنکه تاکنون برای چند اپراتور و شرکت دیگر این طرح را به صورت پایلوت اجرا کرده‌ایم.

SD-WAN مخفف عبارت Software-Defined Networking in a wide area network یک فناوری در حوزه رایانش ابری است که در سال‌های اخیر به دلیل افزایش سرعت و مدیریت بهینه شبکه توجه فعالان حوزه شبکه را جلب کرده است.

احسان میری، با اشاره به مزایای این فناوری افزود: ابری‌ون مبتنی بر SD-WAN است و می‌تواند هزینه مشتری در بخش نیروی انسانی و زیرساختی را کم کند. برای مثال بانک‌های کشور که اغلب دارای بیش از هزار شعبه در سراسر کشور هستند برای همه شعب چه در بخش راه‌اندازی و چه در بخش نگهداری سرویس، باید نیروی متخصص استخدام کنند و همچنین بر ارتباطات نظارت و کنترل داشته باشند. در مورد SD-WAN به دلیل اینکه مغز کنترلی در شبکه (Control plane) از Data Plane جدا شده است سازمان می‌تواند از طریق پورتال مرکزی که در اختیارش قرار می‌گیرد بر همه تجهیزات و ارتباطات نظارت کند و سیاست‌گذاری (policy) مورد نظر خود را اعمال کند.

میری زمان صرف‌شده برای بومی‌سازی SD-WAN روی محصول ابری‌ون را بیش از دو سال برآورد کرد و گفت: SD-WAN از حدود سال ۲۰۱۴ از سوی شرکت‌های بزرگ دنیا با هدف افزایش چابکی شبکه، امنیت ارتباطات مشتریان، انعطاف‌پذیری و کاهش هزینه‌های سازمان‌ها معرفی و پیاده‌سازی شده است. با استفاده از فناوری SD-WAN می‌توان با زیرساخت‌های ارزان اینترنت نظیر ADSL و LTE ارتباطی امن همراه با کیفیت ایجاد کرد تا هزینه‌های منابع انسانی و زیرساختی به مقدار قابل ملاحظه‌ای کاهش یابد.

کارشناس بخش تجاری شرکت ژرف‌نگر توضیح داد: در راهکار ابری‌ون به دلیل اینکه مشتری می‌تواند چند ارتباط WAN مانند LTE و ADSL بگیرد و بین اینها Load Balancing (متعاد‌ل‌سازی ترافیکی) و Link Aggregation انجام دهد، اگر از کیفیت یکی از این ارتباطات کاسته شود، در Control Panel مرکزی که یک داشبورد مدیریتی در اختیار سازمان است، بین کانکشن‌های مختلف به صورت اتوماتیک جابه‌جا می‌شود.

به گفته این کارشناس، سرویس ابری‌ون مبتنی بر SD-WAN دارای تاییدیه‌های سازمان‌های متولی در ایران است و نیازی به لایسنس ندارد.

احسان میری، کارشناس بخش تجاری شرکت ژرف‌نگر

میری با اشاره به مشکلات سرویس‌های خارجی گفت: سرویس‌های خارجی حتما باید لایسنس از سوی مشتری خریداری شود و پشتیبانی آن نیز به علت تحریم‌ها در حال حاضر امکان‌پذیر نیست. ولی ما محصولی ارائه می‌دهیم که هم گواهی‌های امنیتی را دریافت کرده است و هم نیازی به خرید لایسنس نیست. در نتیجه به عنوان یک سرویس به ازای مصرفی که مشتری دارد هزینه پرداخت می‌کند و هر زمانی که خواست می‌تواند سرویس را جایگزین کند.

او اضافه کرد: مشکل دیگر در مورد محصولات خارجی این است که در ایران نمایندگی ندارند و در صورتی که متوجه شوند لایسنس‌هایش در ایران استفاده می‌شود شبکه را مسدود می‌کند. همچنین قیمت تجهیزات خارجی در مقایسه با سرویس ابری‌ون به شدت بالاست اما تجهیزات مورد استفاده ابری‌ون ارزان‌تر است و امکان ارائه سرویس Managed SD-WAN برای مشتریان نیز فراهم شده است.

کارشناس بخش تجاری شرکت ژرف‌نگر در پایان، در توضیح سرویس مدیریت‌شده  (Managed SD-WAN) گفت: در این سرویس بدون اینکه درگیر چالش‌های فنی و تنظیمات سیستم شوند داشبورد مدیریتی و مانیتورینگ در اختیار مشتری قرار می‌گیرد و ژرف‌نگر به عنوان MSP (Managed Service Provider) به ایفای نقش خواهد پرداخت و تمام فعالیت‌های پیاده‌سازی، تنظیمات، مانیتورینگ و پشتیبانی را برای سازمان‌ها انجام می‌دهد. سازمان فقط درخواست‌های خود را برای ژرف‌نگر ارسال می‌کند و از سرویس فوق با دریافت گواهی سطح خدمات (SLA) استفاده خواهد کرد.

https://pvst.ir/bnm
علی مومنی
علی مومنینویسنده میهمان

    در دانشگاه علامه اقتصاد خوانده‌ام با اینکه هیچ گاه عاشق آن نبودم. اولین بار در میانه دوره کارشناسی بود که در یک دوره چند ساعته روزنامه‌نگاری اقتصادی شرکت کردم که البته آورده‌ای نداشت اما سودای روزنامه‌نگار شدن را به سرم انداخت. حالا در پیوست می‌نویسم و حوزه‌‌های مورد علاقه‌ام اینترنت، اقتصاد دیجیتال و عرصه‌هایی است که اینها به عالم سیاست گره می‌خورند.

    تمام مقالات

    0 نظر

    ارسال دیدگاه

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    *

    برای بوکمارک این نوشته
    Back To Top
    جستجو