skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

۷ حوزه جذاب برای سرمایه‌گذاری در استارت‌آپ‌ها

عاطفه چوپان نویسنده میهمان

۲۸ خرداد ۱۴۰۱

زمان مطالعه : ۴ دقیقه

۷ حوزه جذاب برای سرمایه‌گذاری

یک استراتژیست کسب‌وکار معتقد است در حال حاضر در حوزه استارت‌آپ‌ها هفت موضوع جذاب برای سرمایه‌گذاری VCها وجود دارد که سرمایه‌گذاران از برخی از آنها غافل هستند.

به گزارش پیوست، رضا غیابی با اشاره به اینکه VCها نمی‌توانند همه سرمایه خود را در موارد پرریسک سرمایه‌گذاری کنند، گفت: یک سرمایه‌گذار برای یک سرمایه‌گذاری موفق باید سه تا پنج سال زودتر از بازار حوزه را شناسایی کند و به پتانسیل‌های آن آگاه شده باشد.

رضا غیابی، مشاور مدیریت و استراتژیست کسب‌وکار

او در ادامه هفت حوزه را برای ورود VCها به استارت‌آپ‌ها توصیه کرد و گفت: با توجه به بلوغ نسبی فین‌تک و همچنین داده‌های بانکی، کر بنکینگ و بانکداری باز این حوزه می‌تواند جذاب باشد. در حقیقت فین‌تک‌ها مسیری که مخاطب یک بانک طی می‌کند را تسهیل می‌کنند و در ایران با توجه به جمعیت و خدمت‌گیری که انجام می‌شود این حوزه جای کار دارد.

غیابی افزود: زیرمجموعه‌های حوزه فین‌تک در دو بخش جدی کمتر اشباع شدند و برای ورود مناسب هستند. اینشورتک‌ها که ترکیب بیمه و تکنولوژی هستند مثل از کی و بیمه‌دات‌کام و غیره و لندتک‌ها که ترکیب وام‌های اجاره منابع مالی از طریق تکنولوژی است.

این مشاور مدیریت حوزه لجستیک و صنعت بار و باربری را یکی دیگر از حوزه‌های جذاب برای سرمایه‌گذاری دانست و گفت: این حوزه بسیار جای کار دارد اما در ایران کمتر به آن پرداخته شده است.

این استراتژیست کسب‌وکار معتقد است یکی دیگر از موضوعاتی که VCها می‌توانند وارد آن شوند حوزه منابع انسانی از آن بخش‌هاست که کمتر به آن توجه شده است. او گفت: شرکت‌های سرمایه‌گذاری از حوزه منابع انسانی غافل‌اند و در حال حاضر اتفاقات کمی در این حوزه افتاده است.

او ادامه داد: این در حالی است که حوزه منابع انسانی ایران با توجه به جمعیت جوان و فاصله زیاد صنعت با دانشگاه خیلی جای کار دارد. از جمله زیرمجموعه‌های مناسب این بخش برای ورود می‌توان به هم حوزه ETS (Educational testing and assessment) و Alternate sourcing اشاره کرد.

غیابی به صنعت اتوموتیو به عنوان یکی دیگر از حوزه‌های جذاب و سودده برای ورود VCها اشاره کرد و گفت: با توجه به اینکه خودرو در ایران کالای سرمایه‌ای است و از طرف دیگر در حوزه خرید و فروش و سرویس‌دهی این بخش کاری نکردیم می‌توان به آن ورود کرد.

لو فعالیت در حوزه مارکت‌پلیس‌های اتومبیل را در ایران کمرنگ ارزیابی کرد و گفت: با توجه به ظرفیت موجود در این حوزه یک سرمایه گذار هوشمند در شرایط فعلی به آن ورود می‌کند.

غیابی health care یا مراقبت‌های بهداشتی را صنعت باظرفیت بعدی دانست و گفت: این حوزه شامل خدماتی از جمله آزمایشات در محل، معرفی دکتر، انتقال دیتا و پرونده و … است.

این استراتژیست کسب‌وکار حوزه بلاکچین و کریپتوکارنسی را از دیگر حوزه‌های جذاب و البته پرطرفدار در حال حاضر دانست و گفت: اکثر سرمایه‌گذاران وارد حوزه کریپتوکارنسی شدند اما به عنوان یک کالای سرمایه‌ای با آن برخورد می‌کنند در صورتی که صنعت بلاکچین و اینترنت وب سه بسیار جای کار دارد. ماینینگ، راهکارهای بر مبنای بلاکچین و مبادله رمزارز زیرمجموعه‌های جذاب این حوزه هستند.

او به نرم‌افزار‌ها به عنوان یک حوزه امن برای سرمایه‌گذاری VCها اشاره و عنوان کرد: نرم‌افزارهایی از جنس Solution های B2B جا برای کار دارند. با توجه به اینکه در حال حاضر سازمان‌های زیادی در دولت و در بخش خصوصی نیاز به دیجیتالی شدن دارند و نرم‌افزار در این حوزه کم است این بخش هم جای کار دارد.

غیابی گفت: ایرانی‌ها از قدیم در حوزه نرم‌افزار قوی بودند ولی همچنان راهکارهایی از قبیل ERP در ایران جدی پیگیری نشده و هنوز مدل‌های آن در ایران مقیاس پذیر نشده اند.

این مشاور مدیریت به حوزه خدمات به عنوان آخرین بخش جذاب برای سرمایه‌گذاری در حوزه استارت‌آپ‌ها اشاره و عنوان کرد: این خدمات در دو بخش وابسته به تقاضا مثل آچاره، پلاک و … و خدمات متمرکز دسته‌بندی می‌شود.

https://pvst.ir/ck1
عاطفه چوپاننویسنده میهمان

    خبرنگاری را از سال ۱۳۹۱ و با سرویس اقتصادی ایسنا «خراسان رضوی» شروع کردم. پنج سال بعد و با اتمام دوره دانشجویی همکاری با مجموعه‌های مختلفی از جمله دنیای اقتصاد، روزنامه خراسان و شرکت خدمات روابط عمومی رادکان را تجربه کردم. یک سال مدیر رسانه شورای شهر مشهد بودم و از رسانه یک قدم عقب کشیدم و با فعالیت در روزنامه شهرآرا دوباره به خانه برگشتم. سه سال بعد و پس از مهاجرت به تهران به تجارت‌نیوز رفتم و بعد به نوشتن پرونده‌های اجتماعی در هفته‌نامه تجارت‌فردا مشغول شدم و حالا با افتخار عضوی از خانواده پیوستم.

    تمام مقالات

    0 نظر

    ارسال دیدگاه

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    *

    برای بوکمارک این نوشته
    Back To Top
    جستجو