skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

بنیان‌گذار پلتفرم حقوقی مردم‌نما: شاپرک حق برخورد مستقیم با تخلفات را ندارد

الهه صالحی الهه صالحی نویسنده میهمان

۶ آذر ۱۴۰۱

زمان مطالعه : ۳ دقیقه

تاریخ به‌روزرسانی: ۷ آذر ۱۴۰۱

دیوان عدالت اداری شکایت مجموعه مردم‌نما مبنی براینکه شاپرک اختیارات حاکمیتی و حق برخورد مستقیم با تخلفات دارد را رد کرد. بر اساس این رأی وظایف بانک مرکزی در حوزه‌های حاکمیتی به شرکت فوق و شرکت‌های زیرمجموعه واگذار نشده است.

به گزارش پیوست، این رأی در پی شکایت محمدرضا علی‌پور، بنیان‌گذار پلتفرم حقوقی مردم‌نما، صادر شده است. او در این‌ باره به پیوست گفت: موضوع با الزامی شدن اینماد شروع شد و ما به دیوان عدالت اداری شکایت کردیم که نامه شاپرک باید ابطال شود اما دیوان عدالت اداری اعلام کرد از آنجا که شاپرک دولتی نیست، صلاحیت رسیدگی به موضوع را ندارد و ما بار دیگر شکایت کردیم که شاپرک اختیارات تنظیم‌گری دارد و از سوی بانک مرکزی این اختیارات به شاپرک تفویض شده است؛ اما بانک مرکزی این موضوع را رد کرد و هدف مد نظر ما محقق شد و دیوان عدالت اداری هم این نکته را تصریح کرد که شاپرک اختیارات حاکمیتی ندارد.

طبق رأی دیوان عدالت اداری، «شاپرک اجازه ابلاغ مقررات قانونی و قواعد رگولاتوری را ندارد. طبق این رأی بانک مرکزی سیاست‌گذار در حوزه پولی و بانکی است. همچنین شاپرک و شرکت‌های زیرمجموعه آن عهده‌دار بخشی از اختیارات بانک مرکزی در حوزه نظارت فنی و زیرساختی هستند و وظایف بانک مرکزی در حوزه حاکمیتی به شرکت فوق و شرکت‌های زیرمجموعه آن واگذار نشده است.»

رای دیوان عدالت اداری در مورد شاپرک
هیات عمومی دیوان عدالت اداری اعلام کرد شاپرک وظیفه قانون‌گذاری ندارد.

علی‌پور ادامه داد: پیگیری‌های ما نشان می‌داد شاپرک ادعا کرده است که بر اساس مصوبه شورای پول و اعتبار تاسیس شده است و هرچند بانک مرکزی اعلام کرد چنین مصوبه‌ای وجود ندارد، مشخص شد اختیاراتی که به شاپرک داده است بر اساس یک قرارداد بین بانک مرکزی و شاپرک بوده است. این در حالی است که بانک مرکزی اجازه ندارد اختیارات تنظیم‌گری خود را چه به یک نهاد دولتی دیگر و چه به بخش خصوصی تفویض کند، مگر اینکه قانون چنین چیزی را تصویب کرده باشد.

علی‌پور با تاکید بر اینکه خود بانک مرکزی می‌دانست این یک اقدام غیرقانونی است افزود: بانک مرکزی در اظهارات خود که در رأی دیوان هم آمده است اعلام کرد، ما هیچ اختیارات تنظیم‌گری و حاکمیتی‌ای به شاپرک نداده‌ایم و این مجموعه صرفاً در نظارت و زیرساخت دست به اقداماتی می‌زند. این به آن معناست که شاپرک رأساً نمی‌تواند با تخلف‌ها برخورد کند و در نهایت فقط می‌تواند به بانک مرکزی گزارش کند تا بانک مرکزی اقدام لازم را انجام دهد.

به باور علی‌پور، در حال حاضر دستورالعمل‌های شاپرک هیچ وجاهت قانونی‌ای ندارد و دستورالعمل‌ها باید از سوی بانک مرکزی صادر شود. در این حالت امکان شکایت وجود دارد و بانک مرکزی باید در قبال آن مسئولیت بپذیرد.

او موضوع دیگر را انحصار شاپرک دانست و تاکید کرد این موضوع از طریق کانال‌های قانونی دیگری پیگیری می‌شود.

متن کامل رای دیوان عدالت اداری
https://pvst.ir/dl0
الهه صالحی
الهه صالحینویسنده میهمان

    روزنامه نگاری یعنی رشته‌ای که آن را با جان‌ودل انتخاب کردم، برای من از دانشکده عزیز ارتباطات علامه شروع شد و در همان ماه‌های اول به نگارش یادداشت‌های طنز برای «بی‌قانون» رسید؛ با این حال معتقدم که اولین قدم‌های روزنامه‌نگاری را با کارآموزی برای مجله محبوب دوران نوجوانی‌ام، چلچراغ برداشتم و بعد از مدتی به تحریریه خبرآنلاین و سرویس اجتماعی آن پیوستم؛ در این زمان، علاوه بر خبرآنلاین به صورت پروژه‌ای با چندین رسانه در حوزه‌های فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی همکاری کردم؛ یکی از این رسانه‌ها هفته‌نامه شنبه بود که مرا با جهان جذاب استارت‌آپ‌ها و فناوری آشنا کرد و در ادامه راه من به پیوست رسید.

    تمام مقالات

    0 نظر

    ارسال دیدگاه

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    *

    برای بوکمارک این نوشته
    Back To Top
    جستجو