skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

کدام بانک‌ها درخواست مجوز جدید PSP کرده‌اند

۱۶ بهمن ۱۴۰۱

زمان مطالعه : ۲ دقیقه

مدیرعامل شاپرک از درخواست چهار بانک برای دریافت مجوز PSP خبر داد. بررسی‌ها نشان می‌دهد سه بانک خاورمیانه، شهر و کارآفرین برای دریافت مجوز PSP درخواست خود را به بانک مرکزی ارائه کرده‌اند و به نظر می‌رسد در این میان بانک شهر تلاش جدی‌تری برای تصدی PSP به کار بسته است.

به گزارش پیوست، کاظم دهقان مدیرعامل شاپرک در گفت‌وگو با پیوست درخواست چهار بانک برای دریافت مجوز PSP  را بدون آنکه نامی از آنها ببرد تایید کرد. اولین بار در نشست پارادایم‌های پیش روی صنعت پرداخت (دی‌ماه) از تلاش بانک‌ها برای ورود به حوزه PSP صحبت به میان آمد. با اعلام ضوابط اجرایی فعالیت شرکت‌های ارائه‌دهنده خدمات پرداخت (PSPها) در مردادماه، بانک مرکزی بعد از ۱۰ سال چراغ سبزی به موسسات اعتباری برای دریافت مجوز PSP نشان داده است.

با ضوابط جدید بانک مرکزی بانک‌هایی که تاکنون شرکت PSP نداشته‌اند می‌توانند برای دریافت مجوز PSP اقدام کنند. بانک مرکزی برای دریافت مجوز PSP حداقل مبلغ سرمایه یک شرکت هزار میلیارد تومان تعیین کرده است که باید از محل آورده نقدی سهامداران باشد. همچنین میزان تملک سهام شرکت توسط موسسات اعتباری و واحدهای وابسته به آنها حداقل ۵۱ درصد عنوان شده است. در این ضوابط تاکیده شده است تعداد ابزار پذیرش فیزیکی شرکت نیز همواره نباید از متوسط تعداد ابزارهای پذیرش فیزیکی سایر شرکت‌ها یا ۵۰۰ هزار ابزار پذیرش فیزیکی بیشتر باشد.

در حال حاضر، ۱۲ شرکت PSP مجوز فعالیت دارند و هر کدام به نوعی با یک بانک در تعامل هستند. از میان ۲۶ بانک فعال در کشور ۱۱ بانک دارای PSP هستند و از ۱۵ بانک باقی‌مانده احتمالاً تنها چند گزینه بتوانند ضوابط بانک مرکزی را اجرایی کنند. از میان بانک‌‌ها چهار بانک آینده، خاورمیانه، شهر و کارآفرین گزینه‌های مطرح درخواست‌دهنده PSP هستند. در این میان، بانک آینده با خرید شرکت الکترونیک کارت دماوند از میان گزینه‌ها کنار می‌رود و سه بانک یادشده باقی می‌مانند. با دید بانک مرکزی در ادامه اجازه ایجاد PSP دیگری می‌دهد یا نه.

در شرایطی این چهار درخواست به بانک مرکزی ارائه شده‌ است که شورای رقابت بانک مرکزی را ملزم کرده ظرف دو ماه ماده ۱۵ ضوابط جدید صدور مجوز برای شرکت‌های PSP را اصلاح کند. طبق این ماده، ۵۱ درصد سهام شرکت‌های PSP باید در اختیار بانک یا موسسه مالی و اعتباری غیربانکی قرار گیرد. از نظر شورای رقابت این بند از ضوابط می‌تواند منجر به ایجاد رویه ضدرقابتی در بازار شود.

https://pvst.ir/e4e

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو