skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

کاهش ۹۰ درصدی گزارش‌های کلاهبرداری در بله

یگانه کربلایی نویسنده میهمان

۱۷ فروردین ۱۴۰۲

زمان مطالعه : ۳ دقیقه

تاریخ به‌روزرسانی: ۲۷ خرداد ۱۴۰۲

پیام‌های حاوی لینک‌های مخرب می‌تواند منجر به تخلیه حساب‌های بانکی یا سواستفاده از اطلاعات شخصی کاربران شود. برخی کاربران پیام‌رسان‌های داخلی نیز احتمالا این روزها با چنین پیام‌هایی مواجه شده‌اند. هر چند که گفته می‌شود پروتکلی برای کاهش ردوبدل شدن این پیام‌ها وجود دارد اما هنوز هم احتیاط خود کاربران مهم‌ترین لایه حفاظتی در برابر گرفتار شدن در دام کلاهبرداران است. با این حال، قائم مقام پیام‌رسان بله می‌گوید اقداماتی که این پیام‌رسان انجام داده منجر به کاهش ۹۰ درصدی در تعداد گزارش‌های کلاهبرداری شده است.

به گزارش پیوست، امین تجملیان، قائم‌مقام پیام‌رسان بله درباره وقوع کلاهبرداری در پیام‌رسان‌ها گفت: در شبکه‌های اجتماعی، عملا صاحب پلتفرم نباید و نمی‌تواند دخل و تصرفی در محتوایی که رد‌وبدل می‌شود داشته باشد اما یک سری وظایف قانونی داریم که نگذاریم کلاهبرداران در پلتفرم ما جولان بدهند.

او با اشاره به این که در واتس‌اپ و تلگرام نیز به طور مکرر کلاهبرداری‌های اینترنتی رخ می‌داد گفت: به دنبال وقوع چنین اتفاقاتی، از مردم خواسته می‌شد که لینک‌های ناشناس را باز نکنند. ما هم از مردم تقاضا می‌کنیم که بر روی لینک‌های موجود در پیام‌ها که حاوی درخواست ارسال پول از سوی نزدیکان است کلیک نکنند. اما فارغ از بحث اطلاع‌رسانی، اقداماتی که در بله در چند ماه اخیر انجام شده، باعث شده است که تعداد گزارش‌های کلاهبرداری در بله بین ۹۰ تا ۹۵ درصد کاهش داشته باشد.

قائم‌مقام پیام‌رسان بله درباره تمهیداتی که برای مقابله با وقوع جرائم مربوط به کلاهبرداری در این پیام‌رسان اندیشیده شده است، گفت: وقتی کاربر با چنین پیامی مواجه می‌شود می‌تواند با فشردن گزینه گزارش پیام دارای محتوای نامناسب، پیام مورد نظر را به بخش پشتیبانی بله ارسال کند. پشتیبانی بله با بررسی اکانت ارسال‌کننده، اقدامات لازم را انجام می‌دهد. این اکانت‌ها معمولا در گام آخر از کاربر می‌خواهند یک فایلی را نصب کند تا به وسیله دسترسی‌های موردنیاز این فابل، به پیامک‌های کاربر دست پیدا کنند. این برنامه، پیامک ورود اپ‌های بانکی یا سایر برنامه‌ها را می‌خواند و اقدام به تخلیه حساب‌های بانکی می‌کند.

تجملیان دومین اقدام بله برای پیشگیری از کلاهبرداری‌های اینترنتی را نمایش پیام هشدار هنگام دانلود فایل APK عنوان کرد و افزود: اگر کاربران بخواهند فایل‌های APK را در برنامه بله دانلود کنند با یک پیام هشدار مواجه می‌شوند تا گرفتار برنامه‌های مخرب نشوند. علاوه بر این، محدودیت‌هایی در باز کردن لینک‌ها ایجاد کردیم. لینک‌‌هایی که دامنه‌های آن‌ها دات آی آر، دات کام و دات او آر جی نیست به آسانی باز نمی‌شوند. درواقع یک وایت لیست تهیه کرده‌ایم که در آن‌ها دامنه‌های معروف قرار داده شده است و صرفا لینک‌های دارای این دامنه‌ها قابلیت باز شدن دارند. در حال بررسی و گسترده‌تر کردن این لیست هستیم. ممکن است برخی سایت‌های بدون مشکل نیز اکنون در برنامه بله قابل‌دسترسی نباشند که علت این موضوع، مقابله با کلاهبرداری است.

او ادامه داد: علاوه بر موارد گفته شده، برای برخی قربانیان از طریق نحوه لاگین شدن، کلاهبرداری رخ می‌داد. یکی از تغییراتی که ایجاد کرده‌ایم، این است که اگر کاربر بخواهد با دستگاهی دیگر وارد حساب کاربری بله خود بشود، کد ورود را به صورت پیامک دریافت نمی‌کند بلکه یا در خود پیام‌رسان یا به صورت تلفنی(شنیداری)، کد موردنظر را دریافت می‌کند.

او در پایان این گفت‌وگو درباره استقبال از پیام‌رسان بله در تعطیلات نوروز گفت: در طول تعطیلات عید نوروز حدود ۸۰۰ هزار نفر در پیام‌رسان بله به یکدیگر عیدی دادند علاوه بر این، دراین تعطیلات، در طول یک شبانه‌روز، بله به رکورد بیش از ۶۰۰ هزار تماس صوتی و تصویری رسید.

https://pvst.ir/ejz

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو