skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

اخبار

سینا حسن‌زاده نویسنده میهمان

فرهنگ اصطلاحات و واژگان مرتبط با VPN

سینا حسن‌زاده
نویسنده میهمان

۲۲ فروردین ۱۴۰۲

زمان مطالعه : ۱۹ دقیقه

تاریخ به‌روزرسانی: ۲۰ فروردین ۱۴۰۲

فرهنگ اصطلاحات و واژگان مرتبط با VPN

پیشرفت سریع فناوری باعث شده تا مفاهیم و ترکیب‌های جدیدی هرروزه به دایره لغات دنیا اضافه شود. بسیاری از ما با عبارات جدید آشنا نیستیم و مخفف‌بودن خیلی از آن‌ها، باعث دشوارتر شدن اوضاع شده‌است. فهرست زیر، برخی از مهم‌ترین اصطلاحات حوزه امنیت و VPN را گرد هم آورده تا راهنمایی برای علاقمندان باشد.

Ad Blocker

به برنامه‌ها یا افزونه‌های مرورگری اد بلاکر گفته می‌شود که تبلیغات و پاپ‌آپ‌های آزاردهنده را مسدود می‌کند. Content Blocker نیز ابزار تبلیغاتی مزاحم و کوکی‌های ردگیری را خنثی می‌کند. این دو برنامه معمولا در کنار هم استفاده می‌شوند.

AES

استاندارد رمزگذاری پیشرفته یا به اختصار AES، نوعی روش برای رمزگذاری ارتباط داده‌ها بین دستگاه‌های مختلف است. AES ارتباطات امن‌تری در فضای آنلاین به ارمغان می‌آورد. اندازه کلیدهای AES معمولا ۱۲۸، ۱۹۲ و ۱۵۶ بیتی است که به کرات در رمزگذاری اتصالات VPN استفاده می‌شود.

Anonymity

وقتی در خیابان قدم می‌زنید، هیچ‌کس شما را نمی‌شناسد. وقتی در اینترنت می‌گردید، اوضاع به همین سادگی نیست. Anonymity در حوزه اینترنت یعنی برای ردگیری کارهایی که شما و آدرس آی‌پی‌تان در فضای آنلاین انجام می‌دهید هیچ راهی وجود ندارد. شما ناشناس هستید و ردپایی ندارید.

Anonymous Email

ایمیل ناشناس به ایمیلی می‌گویند که صاحب آن نامشخص است. معمولا، ایمیل‌هایی که به آدرس ناشناس ارسال می‌شود، به‌طور خودکار به ایمیل اصلی صاحب ایمیل ناشناس هم فوروارد می‌شود. سرویس‌های آنلاینی در سطح اینترنت برای ساخت این‌گونه ایمیل‌ها وجود دارد.

Asymmetric Encryption

در این نوع رمزگذاری، دو کلید متفاوت و نامتقارن مورد استفاده قرار می‌گیرد. کلید عمومی که همه می‌توانند آن را ببینند. کلید خصوصی که فقط برای صاحب آن قابل رویت است. کلید عمومی می‌تواند طوری داده‌ها را رمزگذاری کند که فقط با کلید خصوصی باز شوند.

Backdoor

بک‌دور یک ورودی (اغلب مخفی) در داخل نرم‌افزار است که تدابیر امنیتی و رمزگذاری را دور می‌زند. بک‌دورها معمولا عامدانه و در طول فاز طراحی نرم‌افزار پیاده‌سازی می‌شوند. متاسفانه هکرها هم می‌توانند از بک‌دور استفاده کنند. هکرها از طریق بک‌دور به سیستم‌های کامپیوتری دسترسی پیدا می‌کنند یا اطلاعات رمزگذاری‌شده را افشا می‌کنند.

Bitcoin

بیت‌کوین ارز مجازی یا ارز کریپتوی مشهوری است. مشخصه اصلی این ارز، روش تبادل غیرمتمرکز است که از طریق سیستمی به‌نام بلاک‌چین کار می‌کند. بیت‌کوین روشی برای پرداخت ناشناس به‌شمار می‌رود؛ زیرا همه تراکنش‌هایش رمزگذاری شده‌است.

BitTorrent

بیت تورنت پروتکلی جفت به جفت است که برای دانلود و توزیع فایل‌ها در سطح اینترنت به‌کار می‌رود. در فرآیند تورنت به چندین کاربر متصل شده و بخش‌های مختلف یک فایل را از اشخاص مختلف به‌جای منبعی مرکزی بارگیری می‌کنید. تکه‌های مختلف که با هم ترکیب شدند، فایل کامل را تشکیل می‌دهند. تورنت کلا روش سریع‌تری برای بارگیری فایل‌های حجیم است؛ زیرا شما داده‌ها را به‌طور موثری جمع‌سپاری می‌کنید. آی‌پی شما در صورت استفاده‌نکردن از vpn در معرض دید همه افراد درگیر در فرآیند قرار می‌گیرد.

Browser Extension

افزونه مرورگر نوعی نرم‌افزار است که قابلیت‌های بیشتری به مرورگر اینترنت شما می‌دهد. قابلیت‌های افزونه می‌توانند شامل هرچیزی مانند مراقبت از حریم خصوصی شما هنگام وبگردی، مسدودکردن تبلیغات یا ذخیره رمزهای عبور باشد. دانلود اغلب افزونه‌های رایگان است.

Browser Fingerprinting

انگشت‌نگاری مرورگر، تکنیکی است که از ویژگی‌های منحصربه‌فرد مرورگر اینترنت شما برای شناسایی کاربر استفاده می‌کند. برنامه‌های شخص سوم از این طریق می‌توانند شما را در اینترنت ردگیری کنند. جلوگیری از انگشت‌نگاری مرورگر کمی دشوار است.

Certificate Authority

CA مرجعی برای صدور گواهی‌های دیجیتالی است. گواهی دیجیتال مدرکی است که مالکیت کلیدهای عمومی (کریپتوگرافیک) را اثبات می‌کند.

Cipher

سیفر یا الگوریتم رمزگذاری برای قفل و بازکردن داده‌ها به‌کار می‌رود. سیفر از الگوریتم‌های ریاضی تشکیل شده که متخصصان امنیت سعی در بهبود و هکرها سعی در شکستن قفل آن‌ها دارند.

Connection Methods

به برقراری ارتباط بین دو یا چند دستگاه، اتصال یا کانکشن می‌گویند. کانکشن متد در حوزه VPNها به روش برقراری اتصال بین دستگاه و سرور اشاره دارد. چند نوع اتصال VPN اعم از اپن وی‌پی‌ان، PPTP و L2TP می‌توان پیدا کرد که هرکدام از مشخصه‌های خاصی برخوردار است.

Cookies

کوکی‌ها سند متنی کوچکی هستند که وبسایت بازدیدشده آن را تولید کرده و به مرورگرتان می‌فرستد. در این سند متنی، اطلاعاتی مانند نام کاربری، محتوای سبد خرید یا ترجیحات وبسایت شما وجود دارد. متاسفانه، اغلب از کوکی‌ها برای اهداف خرابکارانه‌ای مانند ردگیری هویت واقعی شما استفاده می‌شود.

Dark Web

وب تاریک جزئی از کل بزرگتر یعنی وب عمیق است. دیپ وب از وبسایت‌هایی تشکیل شده که موتورهای جستجو آن‌ها را ایندکس نکرده‌اند. بخش اعظم این وبسایت‌ها تنها از طریق رمز عبور دردسترس هستند. نیازی به گفتن نیست که داده‌های این وبسایت‌ها خصوصی‌اند و نباید در دسترس همه قرار بگیرند.

دارک وب بخشی از فضای وب عمیق است که نیاز به مرورگر مخصوصی مانند Tor دارد. وب تاریک به دارابودن تعداد زیادی وبسایت کلاهبرداری و غیرقانونی شناخته می‌شود. بازار سیاه، تبادلات ارزهای مجازی و محتوای ممنوعه مثال‌هایی از اینگونه وبسایت‌ها هستند.

DD-WRT

DD-WRT به فرم‌ور (میان‌افزار) متن بازی گفته می‌شود که برپایه لینوکس و برای روترها است. از این فرم‌ور برای اکثر روترها استفاده می‌شود و به‌خاطر قابلیت‌های زیادش بسیار محبوب است. برای مثال، با میان‌افزارDD-WRT می‌توانید روی روتر خود VPN نصب کنید.

DMCA

دی‌ام‌سی‌ای (قانون کپی‌رایت هزاره دیجیتال)، قانونی آمریکایی است که از مالکیت فکری محافظت می‌کند. DMCA تولید و توزیع نرم‌افزارهایی را منع می‌کند که اقدامات امنیت دیجیتال را دور می‌زنند. همه این فعالیت‌ها برای حفظ حق نشر است.

اساسا DMCA وب‌سایت‌ها را با احضاریه‌ها مجبور می‌کند تا محتوایی را پاک کنند که احتمالا کپی‌رایت را نقض می‌کند. احضاریه‌ها، اعلامیه‌ حذف DMCA نام دارند.

DNS

دی‌ان‌اس مخفف سیستم نام دامین است. سرورهای DNS مانند دفترچه تلفن عمل می‌کنند. سرورهای DNS حاوی اطلاعاتی درباره دومین درخواستی هستند. برای مثال، سرور دی‌ان‌اس می‌تواند بگوید چه آدرس آی‌پی متعلق به دومین peivast.com است. با سرور DNS می‌توانید آدرس آی‌پی دامنه‌های مختلف را پیدا کرده و به سرور مدنظر متصل شوید.

DNS Hijacking

DNS یا سیستم نام دامنه به فرآیند تبدیل آدرس وب به آدرس آی‌پی عددی می‌گویند. هر وبسایتی دارای آدرس آی‌پی است، ولی برای راحتی کار آن را به نام دامنه تبدیل می‌کنند که یادآوری آن ساده شود. زمانی که هکرها بازدید شما از وبسایتی را رهگیری کنند و به وبسایت مخربی شبیه به آن‌چه می‌خواستید تغییر مسیرتان بدهند، DNS Hijacking گفته می‌شود. تمام VPNهای مفید می‌توانند با ایجاد مسیری امن بین دستگاه شما و سرور DNS مدنظر، از این اتفاق جلوگیری کنند.

DNS Leak

دی‌ان‌اس لیک زمانی اتفاق می‌افتد که تلاش شما برای بازدید از یک وبسایت به بیرون از تونل رمزگذاری‌شده VPN انتشار یابد؛ تونلی که قرار بود از شما محافظت کند. VPNهایی که خدمات خوبی ارائه می‌دهند، هنگام DNS Leak اتصال شما را قطع می‌کنند تا هیچ‌کس حتی برای یک ثانیه از بازدیدهای شما باخبر نشود.

Encryption

انکریپشن یا رمزگذاری به فرآیندی می‌گویند که در آن داده‌ها رمزگذاری می‌شوند تا هکرها و تهدیدهای سایبری از معنای آن‌ها سر درنیاورند. Encryption بهترین روش برای محافظت از داده‌های حساس است که در ترکیب با VPN می‌تواند اینترنت‌گردی شما را نیز امن‌تر کند. ترکیبی که وب‌گردی‌های حساس مانند پرداخت آنلاین یا بررسی اطلاعات بانکی را با قفلی سرسخت محافظت می‌کند.

End-to-End Encryption

رمزگذاری اند تو اند به نوعی رمزگذاری می‌گویند که داده‌ها از آغاز تا پایان محافظت می‌کند. خیلی از سرویس‌ها از رمزگذاری End-to-End استفاده نمی‌کنند؛ یعنی اطلاعات قبل از اینکه به مقصد برسند رمزگشایی می‌شوند. چنین روشی از نظر امنیتی و دزدیده‌شدن داده‌ها توسط هکرها کمی ضعیف است.

Five Eyes

فایو آیز اتحادی اطلاعاتی بین کشورهای آمریکا، انگلستان، استرالیا، نیوزلند و کانادا است. این کشورها با همکاری یکدیگر، داده‌های نظارتی را درباره تهدیدهای امنیتی احتمالی جمع‌آوری می‌کنند تا بتوانند قوانینی را دور بزنند که آن‌ها را از شنود اطلاعاتی شهروندان بازمی‌دارد. قانون کلی، استفاده از VPNهایی است که در کشورهای عضو قرار ندارند.

GCHQ

GCHQ (ستاد ارتباطات دولت) نسخه انگلیسی سازمان اطلاعات آمریکا NSA است. این ستاد به‌تازگی برنامه تمپورا را راه‌اندازی کرده که طی آن حدود 60 درصد ترافیک بین‌المللی را ردگیری و ذخیره می‌کند.

Geo-restrictions

سرویس‌های استریم مشهور مانند نت‌فلیکس و آمازون پرایم ویدیو در سرتاسر دنیا، به جز برخی کشورهای تحریم‌شده، دردسترس هستند. با این‌حال، با استفاده از VPN می‌توانید محدودیت‌های جغرافیایی را دور بزنید و محتوایی را ببینید که به‌طور عادی در کشورتان دسترسی ندارید. همچنین، کشورهایی که سانسور زیادی در فضای آنلاین انجام می‌دهند، نوعی محدودیت جغرافیایی را اعمال می‌کنند.

Handshake

عبارت هندشیک یا دست‌دادن در شاخه آی‌تی به فرآیند تایید و تبادل گواهی‌ها توسط SSL/TLS گفته می‌شود. هندشیک اتصالی رمزگذاری‌شده بین دو یا چند دستگاه برقرار می‌کنند.

HTTPS

اتصال HTTPS تفاوت چندانی با HTTP ندارد؛ تنها فرق این دو، اجرا شدن HTTPS روی پروتکل رمزگذاری‌شده SSL است. از این اتصال برای ارسال و دریافت داده‌های وبسایت به روشی امن استفاده می‌شود. HTTPS اتصال مهمی است زیرا مطمئن می‌شود اطلاعات شخصی شما هنگام وبگردی در امنیت کامل به‌سر می‌برند.

IKEv2

IKEv2 (تبادل کلید اینترنت نسخه 2) روشی است که برای تبادل کلیدهای رمزگذاری از طریق پروتکل IPsec استفاده می‌شود. سیستم‌عامل‌های زیادی از IKEv2 پشتیبانی می‌کنند.

IP Address

آدرس آی‌پی به آدرسی عددی می‌گویند که هربار به اینترنت وصل می‌شوید، سرویس‌دهنده اینترنت به شما می‌دهد. VPN می‌تواند آدرس آی‌پی شما مخفی کرده و ردگیری فعالیت‌های آنلاینتان را غیرممکن کند.

IP Binding

آی‌پی بیندینگ روشی است که در آن برنامه‌ها فقط هنگام استفاده از یک آدرس آی‌پی فعال می‌شوند. این فرآیند نوعی همکاری بین آدرس آی‌پی و سرویس VPN است. آی‌پی بیندینگ از اتصال ناخواسته بین برنامه‌ها و اینترنت جلوگیری می‌کند. این اتفاق معمولا زمانی رخ می‌دهد که VPN نتواند به‌درستی عمل کند.

IP Leak

زمانی که VPN از کار بیفتد، آدرس آی‌پی شما در معرض دید وبسایتی قرار می‌گیرد که از آن بازدید می‌کنید. VPNهای درست و حسابی در هنگام لیک‌شدن از آدرس آی‌پی شما محافظت کرده و به‌کل ارتباط اینترنتی شما را با VPN قطع می‌کنند.

IPsec

آی‌پی سک (امنیت پروتکل اینترنت) پروتکلی امنیتی است که برای رمزگذاری و اعتبارسنجی داده‌ها قبل از انتقال به اینترنت استفاده می‌شود. IPsec همچنین دارای رمزگذاری اند تو اند نیز هست.

IPv4

IPv4 به نسخه چهارم پروتکل اینترنت می‌گویند. پروتکل چهارم همان سیستمی است که در حال حاضر به‌طور پیشفرض آدرس‌های آی‌پی را خلق می‌کند. با توجه به رشد سریع اینترنت در دهه گذشته، تعداد بسیار کمی IPv4 باقی مانده‌است.

IPv6

IPv6 پروتکل اینترنت نسخه ششم است و جانشین IPv4 به‌شمار می‌رود. آدرس‌های آی‌پی که IPv6 می‌سازد، 128 بیتی هستند. بدین ترتیب، 2 به توان 128 آدرس آی‌پی می‌تواند ساخته شود. از آن‌جایی که IPv4 هنوز در حال استفاده است، IPv6 خلق شده تا پاسخگوی نیاز رو به رشد آدرس آی‌پی باشد.

ISP

فراهم‌کننده خدمات اینترنتی مسئول برقراری اتصالات اینترنتی است. ISPها برای کاربران خصوصی اتصال اینترنتی، اتصال اینترنت تلویزیونی و اتصال اینترنت گوشی را تهیه می‌کنند.

Kill Switch

هنگام خراب‌شدن VPN به هر دلیلی، قابلیت کیل سوئیچ ،مشابه آی‌پی و DNS پروتکشن، اتصال شما را قطع می‌کند تا در معرض خطر قرار نگیرید. اتصال شما وقتی قطع شود، حریم خصوصی‌تان امن باقی می‌ماند تا زمانی‌که دوباره درخواست اتصال دهید. این قابلیت مفید را هر VPN کارآمدی ارائه می‌دهد.

L2TP

L2TP (پروتکل تونلینگ لایه 2) پروتکل امنیتی VPN است که برای رمزگذاری و اعتبارسنجی داده‌ها به‌کار می‌رود. L2TP نمی‌تواند به تنهایی اتصال VPN را به‌وجود بیاورد؛ در نتیجه، در ترکیب با IPsec به‌کار می‌رود.

L2TP/IPsec

L2TP/IPsec ترکیبی از تونلینگ L2TP و رمزگذاری IPsec است. با ترکیب این دو پروتکل، می‌توانید پروتکل VPN بسیار قدرتمند بسازید.

Logs

لاگز به فایل‌هایی گفته می‌شود که کامپیوتر، وبسایت، ISP یا تولیدکنندگان VPN نگه می‌دارند. یکی از دلایل استفاده از لاگز، ردگیری افراد و شناسایی آنان است. طبیعتا این قابلیت مشکلاتی را برای حریم خصوصی کاربران یا بازدیدکنندگان وبسایت به‌وجود می‌آورد.

Metadata

متادیتا به توضیح مشخصات اطلاعات دیگر مانند وبسایت‌ها، اسناد متنی و تصاویر می‌پردازد. در متادیتا معمولا مشخص می‌شود که چه زمانی، توسط چه کسی و چقدر از یک فایل استفاده شده است. برای مثال، تاریخی که ایمیلی فرستاده شده، نویسنده یک متن یا آدرس آی‌پی متعلق به حساب کاربری. داده‌های متا معمولا تاثیر منفی روی حریم خصوصی دارند.

No Logs Policy

فردی که تمایل ندارد سرویس‌دهنده اینترنت بتوند رد او را بزند و اطلاعاتش را ذخیره کند، طبیعتا نمی‌خواهد VPN هم لاگ‌های (اطلاعات) او را ذخیره کند. همه VPNهای معتبر سیاستی به نام No-Logs دارند که هیچ اطلاعاتی را ذخیره نمی‌کند؛ اعم از عادات مرور در اینترنت، زمان‌های بازدید، یا هرکار دیگری که با سخت‌افزارهایتان انجام می‌دهید.

NSA

NSA (آژانس امنیت ملی) یکی از آژانس‌های اطلاعاتی آمریکا است. مسئولیت NSA، نظارت، جمع‌آوری و پردازش اطلاعات به‌منظور اهداف اطلاعاتی است. از آن‌جایی که NSA از روش‌های غیرمتعارف برای پیشبرد اهداف خود استفاده می‌کند، معمولا همیشه نگاه منفی به این سازمان دارند.

Open-source Software

نرم‌افزار متن باز نوعی نرم‌افزار است که کد منبع آن به رایگان در دسترس همگی قرار دارد. شبکه‌ای از آدم‌های داوطلب معمولا نرم‌افزارهای متن باز را می‌سازند. نرم‌افزار متن باز از نگاه حریم خصوصی و امنیتی، شیوه قابل اتکایی برای تولید نرم‌افزار به‌شمار می‌رود. از آن‌جایی که کد منبع نرم‌افزار در دسترس قرار دارد، هرکسی می‌تواند آن را بررسی کرده و به دنبال بکدور و باگ بگردد.

Open VPN

اپن وی‌پی‌ان پروتکل نرم‌افزاری متن بازی است که چندین گزینه پیکربندی مرتبط با VPNها را ارائه می‌دهد. کار Open VPN مسئله‌ای نیست که لازم باشد شما فکرتان را درگیر کنید، زیرا VPN خودش بخش دشوار ماجرا را انجام می‌دهد. با این‌حال، ضرری ندارد از وی‌پی‌انی استفاده کنید که پروتکل Open VPN را پشتیبانی کند.

P2P

پی2پی شباهت زیادی به بیت تورنت دارد. P2P نوعی شبکه است که در آن کامپیوترها و دستگاه‌ها می‌توانند فایل‌هایشان را به اشتراک بگذارند و دیگر نیازی به منبعی مرکزی برای دانلود‌کردن نباشد. تعداد زیادی از VPNهای معتبر از P2P پشتیبانی می‌کنند. شما اگر نیاز به بارگیری فایل‌های زیادی دارید، استفاده‌کردن از این شبکه برایتان مفید خواهد بود.

Password Manager

برنامه مدیریت رمز عبور به کاربر کمک می‌کند تا رمز عبور بسازد و آن‌ها را مدیریت کند. معمولا رمزهای عبور منحصر به فرد، تصادفی و امنی در این برنامه‌ها ساخته می‌شود.

Port Forwarding

روتر شما نقش دروازه بین دستگاه و اینترنت را دارد. گهگاهی نیاز است تا روتر ترافیک خاصی را از طریق برخی پورت‌ها ارسال کرده یا ترافیک ناخواسته از پورت‌های دیگر را مسدود کند. شما معمولا تنها زمانی به تنظیمات پورت فورواردینگ نیاز پیدا می‌کنید که بخواهید سرور گیم راه‌ بیندازید یا سرعت تورنت‌کردن خود را افزایش دهید. اگر به این تنظیمات نیاز دارید، حتما مطمئن شوید که VPNتان از Port Forwarding پشتیبانی می‌کند.

PPTP

PPTP (پروتکل تونلینگ نقطه به نقطه) پروتکل VPN تاریخ گذشته‌ای است. این پروتکل روی برخی از کامپیوترها به‌طور پیشفرض استفاده می‌شود؛ ولی از امنیت بالایی برخوردار نیست.

PGP

PGP مخفف عبارت حریم خصوصی خیلی خوب است و برای رمزگذاری پیام‌های ایمیلی به‌کار می‌رود. PGP در این لحظه پراستفاده‌ترین و امن‌ترین شیوه برای رمزگذاری ایمیل‌ها به‌شمار می‌رود. این پروتکل در رمزگذاری متن ایمیل و فایل‌های الصاق‌شده موفق، اما در رمزگذاری هدر ایمیل ناموفق است. هدر ایمیل معمولا دارای متادیتا است که همین امر، نشان از امنیت ناقص پروتکل PGP می‌دهد.

Protocol

مجموعه دستورالعمل‌های امنیتی برای وی‌پی‌ان پروتل نام دارد که آن را در مقابله با تهدیدها و امن نگه‌داشتن شما از طریق رمزگذاری توانمند می‌کند. پروتکل و رمزگذاری‌های زیادی مانند AES، PPTP، L2TP، اپن وی‌پی‌ان، IKEv2، وایر گارد و غیره وجود دارد.

Proxy

در فرهنگ لغت VPNها، سرور پروکسی به میانجی بین کامپیوتر شما و اینترنت گفته می‌شود. منبع ترافیک شما از طریق پروکسی تغییر می‌کند تا کامپیوترتان شناسایی نشود. پروکسی را به چشم راه‌حلی موقتی ببینید زیرا برخلاف VPN، رمزگذاری‌شده نیست و امنیت کامل ندارد.

Public Wi-Fi

وای‌فای عمومی به هر شبکه وای‌فایی می‌گویند که برای همه باز است. شما وقتی در کتابخانه یا کافی‌شاپ وقت می‌گذرانید و شبکه وای‌فای باز می‌بینید، بدانید که هیچ‌گونه امنیتی ندارد. پابلیک وای‌فای‌ها برای وبگردی عادی مناسب هستند، اما هیچ‌گاه نباید اطلاعات بانکی‌تان را در این شبکه وارد کنید زیرا هکرها به‌راحتی آن را به‌دست می‌آورند. گرچه، اگر دستگاهتان مجهز به وی‌پی‌ان باشد و از داده‌هایتان محافظت شود، استفاده بانکی از این شبکه‌ها اشکالی ندارد.

Router

روتر دستگاه شبکه‌سازی است که داده‌ها را بین دستگاه‌ها و اینترنت منتقل می‌کند. روترها کار هدایت ترافیک را در اینترنت برعهده دارند. روتر بسته‌های داده را از دستگاه‌های متصل می‌گیرد، سپس، آدرس شبکه را می‌خواند و بسته داده را به سمت شبکه‌ای دیگر هدایت می‌کند. این فرآیند تا زمانی ادامه دارد که بسته داده به مقصد خود برسد. روتر، بسته‌های داده را از اینترنت نیز می‌گیرد. سپس، این دستگاه باید بسته داده را به دستگاه مدنظر منتقل کند. با DD-WRT می‌توانید روی روتر خود، VPN تنظیم کنید.

Server Locations

وقتی وی‌پی‌ان خود را باز می‌کنید، لوکیشن‌های مختلفی را می‌توانید انتخاب کنید. ر لوکیشنی را که برگزینید، منبع ترافیک شما به سرورهای آن کشور تغییر می‌یابد. این قابلیت برای دورزدن محدودیت‌های جغرافیایی در سرویس‌های استریم و سانسور محتوای اینترنت موثر است. همچنین، حواستان باشد که اخبار در خبرگذاری‌های بین‌المللی و سرعت اتصال شما به وبسایت‌های مختلف نیز تغییر می‌کند.

Smart DNS

DNS هوشمند سرویسی است که برخی از تولیدکنندگان VPN برای دورزدن مسدودسازی جغرافیایی ارائه می‌دهند. Smart DNS لوکیشن مجازی کاربر را از طریق سرورهای DNS در دیگر کشورها تغییر می‌دهد. بدین ترتیب، کاربر تظاهر می‌کند که محل زندگی‌اش در جایی دیگر قرار دارد و محدودیت‌های جغرافیایی را دور بزند. متاسفانه، DNS هوشمند داده‌های ترافیکی شما را رمزگذاری نمی‌کند و از VPN امنیت کمتری دارد؛ اما برای دورزدن محدودیت‌های جغرافیایی فوق‌العاده است.

SSL

SSL (لایه سوکت امن) پروتکلی کریپتوگرافیکی است که ارتباطات بین دستگاه‌ها را رمزگذاری می‌کند. انواع مختلفی پروتکل‌ SSL وجود دارد که برای وبسایت، ایمیل، پیام‌رسانی و VoIP استفاده می‌شود. نسل قدیمی‌تر SSL، پروتکل TLS نام دارد.

Telemetry

به جمع‌آوری داده‌ها از راه دور تلمتری گفته می‌شود. داده‌های تلمتری در دنیای تکنولوژی معمولا به اطلاعاتی اشاره دارد که مرورگرها و سیستم‌های عامل به‌طور آنلاین جمع‌آوری کرده‌اند. اطلاعات جمع‌آوری‌شده بعدا به شرکت‌های مسئول سیستم‌های عامل و مرورگرها فرستاده می‌شود تا در اهداف تجزیه و تحلیلی مورد استفاده قرار بگیرند. معمولا اینگونه داده‌ها شامل اطلاعات شخصی نمی‌شود، اما هنوز هم می‌تواند تجربه کاربری را افشا کند. چنین اطلاعاتی اغلب نمی‌تواند فردیت شما را فاش کند، اما می‌تواند بگوید در چه لحظه‌ای چند تب در مرورگر خود باز کرده‌اید.

Throttling

تروتلینگ قابلیت محدودکردن اتصال اینترنتی شما را دارد. سرویس‌دهنده‌های مخابراتی وقتی ببینند شما زیاد از شبکه P2P دانلود می‌کنید یا استفاده‌تان از پهنای باند در ساعات اوج مصرف زیاد است، برخی محدودیت‌ها را اعمال می‌کنند. VPNها می‌توانند از طریق روش‌هایی محدودیت Throttling را کاهش دهند.

TLS

TLS (امنیت لایه انتقال) از نیاکان SSL به‌شمار می‌رود و برای امنیت ارتباطات دیجیتالی استفاده می‌شده‌است. TLS از حریم خصوصی و درستی داده‌های اطلاعات دیجیتال اطمینان حاصل می‌کند. معمولا رمزگذاری TLS را با SSL اشتباه می‌گیرند.

Tor

تور (The Onion Router) یک شبکه اینترنتی است. شبکه تور با کمک نرم‌افزار رایگان مرورگر تور، کاری می‌کند تا در فضای اینترنت به‌طور ناشناس بگردید. این روش شبیه به پیاز عمل می‌کند. هر هاب اتصالاتی را مانند یکی از لایه‌های پیاز در نظر بگیرید. بسته‌های داده در بیت‌های کوچک از طریق لایه‌ها ارسال می‌شوند. بدین ترتیب، تفسیر داده‌ها یا شناسایی محل اصلی‌شان بسیار سخت است.

تور به‌خاطر فعالیت‌های غیرقانونی و محتوایی بدنام است که در آن می‌توانید پیدا کنید. استفاده‌کردن از تور معایبی هم دارد. این شبکه اینترنتی، اتصال اینترنت شما را کند می‌کند و برنامه‌های شخص سوم می‌توانند آن را هک کنند که این امر حریم خصوصی شما را به خطر می‌اندازد. معلوم شده‌است که NSA قبلا توانسته شبکه تور را هک کند.

Tunneling

وی‌پی‌ان تونل یا تونلینگ به اتصال رمزگذاری‌شده بین کامپیوتر شما و سرور VPN می‌گویند. تونل از داده‌ها و حریم خصوصی شما تا سرور مقصد مراقبت می‌کند. تونل را مانند مسیری امن ببینید که در هر قدم شما حضور دارد. برخی VPNها مانند اکسپرس وی‌پی‌ان و نورد وی‌پی‌ان، خدمات اسپلیت تونلینگ را ارائه می‌دهند که اتصال اینترنتی شما را به چند مسیر مختلف تقسیم می‌کند. بدین ترتیب، ردگیری مکان اصلی شما برای هکرها دشوارتر از همیشه می‌شود.

Two Factor Authentication (2FA)

اعتبارسنجی دو مرحله‌ای، روشی برای تایید هویت ادعاشده کاربر است. کاربر تنها با آوردن دو مدرک می‌تواند وارد حساب کاربری یا وبسایت شود. معمولا این دو مدرک شامل چیزهایی می‌شود که کاربر می‌داند یا در اختیار دارد. مثلا در بانکداری الکترونیک، اول باید از طریق نام و رمزعبور کاربری خود وارد شوید، سپس، باید از طریق کد ارسال‌شده به گوشی موبایل یا کارتخوان، فعالیت‌هایتان را تایید کنید. ورود دو مرحله‌ای جلوی هکرهایی را می‌گیرد که به انبوهی از نام‌های کاربری و رمزعبور دسترسی دارند.

URL

URL آدرسی متشکل از حروف و اعداد برای وبسایت است که مورداستفاده انسان‌ها قرار می‌گیرد. Example.com مثالی از URL است. مرورگرهای اینترنت از سرور DNS برای تغییر شکل آدرس URL به آدرس آی‌پی استفاده می‌کنند.

VPN

VPN مخفف شبکه خصوصی مجازی است. از وی‌پی‌ان برای ایجاد شبکه‌ای خصوصی درون شبکه‌ای عمومی استفاده می‌کنند. اتصال VPN تمام داده‌های ترافیکی را رمزگذاری می‌کند. بدین ترتیب، برنامه‌های بیگانه نمی‌توانند اطلاعات مبادله‌شده شما را ببینند؛ یا حداقل نسخه خراب‌شده آن را می‌بینند. VPN ابزار بسیار مفیدی برای برقراری امنیت و محافظت از حریم خصوصی در فضای اینترنت است.

VPN Connection

اتصال VPN یا تونل VPN به اتصال بین کاربر و سرور VPN گفته می‌شود. این اتصال امن و رمزگذاری‌شده است.

VPN Client

کلاینت به نرم‌افزاری می‌گویند که گوشی هوشمند یا کامپیوتر شما را به سرور VPN متصل می‌کند. اغلب وی‌پی‌ان‌ها برنامه ساده و سرراستی برای استفاده از سرورهای خود تولید می‌کنند که کارکردن با آن پیچیدگی خاصی ندارد.

VPN Protocol

پروتکل VPN نوعی اعتبارسنجی / رمزگذاری که برای تنظیم اتصال امن VPN به‌کار می‌رود. گستره بزرگی از پروتکل‌های VPN وجود دارد. مشهورترین پروتکل‌های VPN، اپن وی‌پی‌ان، PPTP و L2TP نام دارند.

VPN Server

خدمات‌دهنده و تولیدکنند VPN، سرورهای مختلفی برای ارائه خدمت خود فراهم می‌کند. با استفاده از این سرورها می‌توانید از طریق تونل‌های رمزگذاری‌شده به اینترنت متصل شوید.

VPN Service

به شرکتی می‌گویند که در ازای نمایش تبلیغات یا پرداخت حق اشتراک، اجازه می‌دهند از سرورهای وی‌پی‌ان آن‌ها استفاده کنید. شرکت‌هایی مانند اکسپرس VPN و نورد VPN نمونه‌هایی از سرویس‌دهنده‌های VPN هستند.

VPS

VPS یا سرور مجازی بخشی از سرور فیزیکی است که شما می‌توانید خریداری کنید. VPS برای وبسایت‌هایی مفید است که توان خرید سرور فیزیکی کامل را ندارند، اما می‌خواهند امکانات سرور را داشته باشند.

Wi-Fi Hotspot

وای‌فای هات‌اسپات شبکه وایرلس عمومی است که به اینترنت وصل می‌شود. وای‌فای هات‌اسپات در همه‌جای دنیا دیده می‌شود (کافه‌ها، ایستگاه قطار، هتل، کتابخانه و دانشگاه‌ها). استفاده‌کردن از شبکه‌های هات‌اسپات ریسک خودش را دارد؛ زیرا هکرها می‌توانند فعالیت شما را زیرنظر بگیرند یا اطلاعاتتان را بدزدند. با فعال‌‌کردن VPN هنگام استفاده از شبکه هات‌اسپات می‌توانید امنیت خود را بالاتر ببرید.

https://pvst.ir/ekt

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو