skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

مالک تیک‌تاک به جاسوسی برای چین متهم شد

۱۷ خرداد ۱۴۰۲

زمان مطالعه : ۳ دقیقه

یکی از مدیران سابق بایت‌دنس با طرح شکایتی مدعی شده است که شرکت چینی به جاسوسی حزب کمونیست چین (CCP) از فعالان حقوق بشر و معترضان هنگ‌کنگ کمک می‌کند.

به گزارش پیوست، یناتو یو مدیر سابق بایت‌دنس می‌گوید کاربرانی که «محتوای مربوط به اعتراض» بار‌گذاری می‌کردند شناسایی و تحت نظارت قرار می‌گرفتند.

بی‌بی‌سی به نقل از یو می‌گوید اعضای حزب کمونیست چین به داده‌های کاربران در تیک‌تاک دسترسی داشته‌اند. با این حال سخنگوی بایت‌دنس با رد این ادعاها آنها را «بی‌اساس» خوانده است.

این اتهامات بخشی از مستنداتی است که در دادگاه سن‌فرانسیسکو و در شکایتی که از سوی آقای یو مطرح شده‌ و نیویورک تایمز پیش‌تر گزارشی در این رابطه و مراحل قبلی دادگاه منتشر کرده است.

آقای یو در این مستندات مدعی شده که اعضای یک کمیته حزب کمونیست چین امکان دسترسی «فراکاربری» داشتند و می‌توانستند تمام داده‌های بایت‌دنس را بررسی کنند.

او همچنین مدعی شده است که اعضای این کمیته، کارمندان بایت‌دنس نبوده و حضور فیزیکی در دفاتر این شرکت نداشتند.

یو که از حدود آگوست سال ۲۰۱۷ به عنوان رئیس مهندسی بایت‌دنس در آمریکا برای این شرکت فعالیت کرده می‌گوید تمام مدیران از این موضوع مطلع هستند.

در این مستندات ادعا شده که اعضای کمیته CCP در سال ۲۰۱۸ از دسترسی خود برای «شناسایی و مکان‌یابی معترضان هنگ‌کنگی،‌فعالان حقوق بشری و حامیان اعتراضات استفاده کرده‌اند.»

هنگ‌کنگ در سال ۲۰۱۴ شاهد اعتراضات عظیمی بود و مردم این منطقه حق انتخاب رهبر خود را طلب می‌کردند. پس از این اعتراضات، فعالان حقوق بشری فعالیت‌های محدودی داشتند. سپس با شدت گرفتن اعتراضات ضد دولتی در سال ۲۰۱۹، پکن با قانون امنیت ملی به جدال معترضان رفت.

سخنگوی بایت‌دنس در مصاحبه با بی‌بی‌سی تمامی اتهامات را قویا رد کرد و گفت: «ما قصد داریم با این ادعاها و اتهامات بی اساس مطرح شده در این شکایت مقابله کنیم.»

آنها می‌گوید آقای یو کمتر از یک سال در این شرکت کار کرده و فعالیت او مربوط به اپلیکیشن Flipagram است که دیگر قابل دسترسی نیست.

یو در حالی این اتهامات را مطرح می‌کند که تیک‌تاک در بخش‌های مختلف جهان از جمله آمریکا و اروپا تحت فشار و انتقاد قرار دارد.

شو زی چو، مدیرعامل تیک‌تاک، ‌در ماه مارس چهار ساعت در مقابل کنگره آمریکا سوال و جواب شد.

چو از طرف هر دو حزب دموکرات و جمهوری‌خواه پیرامون امنیت داده و حریم خصوصی و ارتباط با پکن مورد انتقاد قرار گرفت و پس از اتمام این جلسه، سخنگوی تیک‌تاک گفت سیاست‌مداران در حال «خودنمایی» بودند.

پس از این جلسه، ایالت مونتانا با تصویب قانونی تیک‌تاک را در این ایالت ممنوع کرد. ممنوعیت ذکر شده رد این قانون از ژانویه ۲۰۲۴ به اجرا در آمده و پس از این تاریخ ارائه تیک‌تاک برای فروشگاه‌های اپلیکیشن ممنوع می‌شود اما کسانی که پیش از این اپلیکیشن را نصب کرده‌اند تحت تاثیر قرار نمی‌گیرند.

تیک‌تاک پس از تصویب این قانون از ایالت مونتانا شکایت کرد و مدعی شد که ممنوعیت این اپلیکیشن با حقوق آزادی بیان در آمریکا تناقض دارد. مونتانا با که کمتر از یک میلیون نفر جمعیت دارد دسامبر سال گذشته استفاده از تیک‌تاک را برای دستگاه‌های دولتی ممنوع کرده بود.

تیک‌تاک می‌گوید ۱۵۰ میلیون کاربر آمریکایی دارد و یکی از محبوب‌ترین اپلیکشین‌های نوجوانان و جوانان است.

 

https://pvst.ir/f2q

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو