skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

مایکروسافت از چین فاصله می‌گیرد؛ ونکوور مرکز جدید هوش مصنوعی

۲۰ خرداد ۱۴۰۲

زمان مطالعه : ۵ دقیقه

مایکروسافت در تلاش است تا بهترین محققان هوش مصنوعی خود را از چین به کانادا منتقل کند، اقدامی که یکی از مراکز مهم آموزشی این کشور آسیایی را در معرض خطر قرار می‌دهد. انتقال محققان تنها محدود به چین نیست و متخصصان هوش مصنوعی از سراسر جهان به مرکز ونکوور می‌آیند. افزایش تنش میان چین و آمریکا باعث شده تا مایکروسافت به عنوان تنها باقی‌مانده غول‌های آمریکا در قدرت دوم جهان به دنبال خروج از این کشور باشد.

به گزارش پیوست به نقل از فایننشال تایمز، چهار فرد مطلع می‌گویند مرکز تحقیقات آسیایی مایکروسافت (MSRA) در پکن در تلاش است تا با اخذ ویزا برای متخصصان ارشد خود، آنها را از پایتخت چین به موسسه‌ای در ونکوور منتقل کند.

طی این اقدام بین ۲۰ تا ۴۰ کارمند منتقل می‌شوند. فردی نزدیک به مایکروسافت می‌گوید امسال تعداد کمتری از کارکنان چینی به کانادا منتقل می‌شوند اما غول تکنولوژی آمریکا در حال راه‌اندازی یک مرکز آزمایشگاهی در ونکوور است که متخصصانی از سراسر جهان در آن حضور دارند.

محققان این اقدام را با نام «برنامه ونکوور» معرفی می‌کنند. به گفته افراد مطلع اقدام مایکروسافت در پاسخ به افزایش تنش‌ها بین آمریکا و چین و اقدامی دفاعی برای جلوگیری از جذب نیرو‌های متخصص در شرکت‌های بومی چین است.

گفتنی است که مایکروسافت در واکنش به مقاله فایننشال تایمز گفته است: «ارقام گزارش شده دقیق نیست. چیزی به نام برنامه ونکوور وجود ندارد.»

غول ردموندی روز جمعه گفت: «ما در حال تاسیس یک آزمایشگاه جدید در ونکوور هستیم که در ردیف سازمانی MSRA است و برای ارتباط بهتر با تیم‌های مهندسی ونکوور طراحی شده است. کارکنان این آزمایشگاه را اعضای دیگر آزمایشگاه‌های MSR در سراسر جهان، از جمله چین، تشکیل می‌دهند.»

دو تن از محققان MSRA می‌گویند پیشنهاد کاری از شرکت‌های اینترنتی چین دریافت کرده‌اند اما پس از رد پیشنهاد به دنبال ویزا برای نقل مکان به کانادا هستند.

یکی از محققان می‌گوید: «با وجود ارتباط عمیق مایکروسافت و چین، حضور بهترین محققان در اینجا خطرناک است، به ویژه آنهایی که در زمینه یادگیری ماشینی فعالیت دارند. این خطر وجود دارد که شرکت‌های چینی استعداد‌ها را جذب کنند یا کارمندان از سوی مقامات مورد اذیت و آزار قرار گیرند. ما در جلسات داخلی درمورد خطرات صحبت کرده‌ایم.»

یکی دیگر از محققان مایکروسافت که درخواست ویزای کانادا دارد می‌گوید: «شاید در یک کشور سوم، خارج از آمریکا و چین، دوباره بتوان مذاکرات پویای روزهای قدیم تکنولوژی را احیا کرد.»

با این حال هرگونه تلاش برای انتقال محققان ارشد هوش مصنوعی ممکن است توجه پکن را جلب کند. دولت چین مدت‌ها است که برای بازگرداندن محققان چینی خارج از کشور تلاش می‌کند و مزایای بسیاری را برای آنها در نظر گرفته است.

مرکز تحقیقات آسیایی مایکروسافت (MSRA) که توسط لی کای-فو، محقق کامپیوتر تایوانی، بنیان‌گذاری شده یکی از مراکز مهم آموزش تکنولوژی در چین است. لیست پر ستاره فارق‌التحصیلان این مرکز افراد سرشناسی مثل وانگ جیان، مدیر تکنولوژی علی‌بابا، ژو لی، رئیس سنس‌تایم و یین کیو، رئیس گروه هوش مصنوعی Megvii را شامل می‌شود.

یکی از مشاوران تکنولوژی چین که پیش از این با مایکروسافت همکاری داشته می‌گوید: «MSRA کمک شایانی به هوش مصنوعی کرده‌ است. این مرکز مدت‌ها است که در این حوزه فعال است. بسیاری از دانش‌آموختگان سابق این مرکز به شرکت‌های تکنولوژی چین ملحق شده و اکوسیستم هوش مصنوعی چین را حرکت داده‌اند.»

بیش از سه دهه است که شرکت مایکروسافت در چین حضور فعال دارد. با وجود خروج دیگر غول‌های غربی از جمله گوگل، ای‌بی، فیسبوک و اوبر به دلیل مقررات دولتی یا رقابت داخلی، ردموندی‌ها همچنان حضور پررنگ خود در این کشور را حفظ کرده‌اند.

مایکروسافت محصولات پرطرفداری از جمله بسته نرم‌افزاری آفیس، ویندوز و موتور جستجوی بینگ را به صورت بومی‌سازی شده برای چین طراحی کرده است.

براساس پست وی‌چت مایکروسافت در ماه سپتامبر، این شرکت ۹ هزار کارمند در چین دارد و بیش از ۸۰ درصد آنها مهندسان نرم‌افزار یا فعالان حوزه تحقیق و توسعه هستند. در همین پست از برنامه مایکروسافت برای استخدام هزار نیروی جدید در این کشور صحبت شده است.

با این حال بخش عمده مهندسان حاضر در چین روی محصولات بین‌المللی کار می‌کنند و افزایش تنش بین پکن و واشنگتن ممکن است به مشکلات جدی برای این شرکت منتهی شود. به گفته یکی از افراد نزدیک به شرکت، احتمال دارد که بخشی از این مهندسان در آینده از چین خارج شوند.

لینکدین، از زیرمجموعه‌های مایکروسافت، در ماه مه و در پی مسدود شدن IcCareer، نسخه چینی لیندیکن، کارکنان دفتر خود در این کشور را اخراج کرد.

مرکز تحقیقات آسیایی مایکروسافت یکی از معدود همکاری‌های باقی مانده بین محققان رده بالای چین و آمریکا است. اما به گفته دو تن از محققان، زوال روابط بین دو قدرت اصلی جهان توان همکاری آنها با همتایان غربی را کم کرده و به هدفی برای مقامات چین تبدیل شده‌اند.

پس از گزارش فایننشال تاینل درمرود همکاری این موسسه با دانشگاه ارتش چین در حوزه هوش مصنوعی برروی پروژه‌ای که پتانسیل نظارت و سانسور داشت، واشنگتن هم از این موسسه انتقال کرد.

یکی از محققان چینی مایکروسافت که به دنبال ویزای کانادا است می‌گوید: «در دو سال اخیر هوش مصنوعی به حوزه حساسی تبدیل شده است، در گذشته به عنوان فردی با ملیت چینی در موسسه‌ای آمریکایی به منابع بیشتری از هردو کشور دسترسی داشتید. فضا برای ارتباط تنگ‌تر شده است.»

 

https://pvst.ir/f3n

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو