skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

هشدارهای بی دلیل شبکه‌های اجتماعی بیشتر شده است؛ ترفندی زننده برای افزایش تعامل چطور هشدارهای بی‌دلیل اپلیکیشن‌های اجتماعی را غیرفعال کنیم

۱۷ بهمن ۱۴۰۲

زمان مطالعه : ۵ دقیقه

پس از مدتی دوری از شبکه‌های اجتماعی هشدارهایی به گوشی شما هجوم می‌آورند و شاید باعث هیجان‌تان شوند. مثلا اینکه برخی از دوستان شما استوری جدید گذاشتند، یا افراد تازه‌ای به تردز ملحق شدند و در فیسبوک همه درمورد یک پست وایرال شده صحبت می‌کنند. وال‌استریت ژورنال می‌گوید این پدیده را از جولای سال ۲۰۲۳ در شبکه‌های اجتماعی شاهد هستیم و تعداد هشدار‌های ارسالی حدود ۱۲ برابر شده است.

به گزارش پیوست، این هشدارهای عمدتا بیهوده با هدف افزایش تعامل و جلب توجه شما ارسال می‌شوند و رقابت سنگین پلتفرم‌ها دلیل اصلی این قبیل اقدامات است. اما راهکارهایی برای غیرفعال کردن هشدارهای اضافی وجود دارد که در ادامه متن معرفی می‌کنیم.

یک ترفند زننده برای جلب توجه بیشتر

کافی است پس از دریافت هشدارهای پیاپی، اپلیکیشن را باز کنید تا حس‌تان به طور کامل تغییر کرده و آزرده شوید.

ارسال سبک جدیدی از هشدارها روی صفحه قفل گوشی و صفحه اصلی میان اپلیکیشن‌های شبکه اجتماعی رواج یافته و به نظر یک ارتباط شخصی و فوری را یادآور می‌شوند؛ اما اینطور نیست.

دلیل روی آوردن شبکه‌های اجتماعی به چنین روشی این است که مردم پست‌های عمومی کمتری در این پلتفرم‌ها منتشر می‌کنند. به طور کلی هم آنها به دنبال رشد هستند. با اینکه تعداد هشدار‌ها در اپلیکیشن‌های مختلف و در طول زمان متفاوت است اما طبق داده‌های شرکت تحلیل اپلیکیشن Measure Protocol، از جولای سال ۲۰۲۳ تعداد این هشدار‌ها در تقریبا تمامی شبکه‌های اجتماعی بزرگ بیشتر شده است.

بیشترین افزایش مربوط به اینستاگرام است و کاربران در ژانویه به نسبت جولای سال گذشته ۱۲ برابر هشدار بیشتری دریافت می‌کنند. هشدارهای اسنپ‌چت، اکس و فیسبوک نیز بیشتر شده است.

فعالان بازاریابی شبکه اجتماعی، روانشناس‌ها و اساتید دانشگاه می‌گویند این رویکرد احتمالا به افزایش تعامل کاربران منجر می‌شود. اما این نوع هشدار‌ها خطری هم برای شرکت‌ها به دنبال دارد.

پاملا راتلج، رئیس مرکز مستقل تحقیقات روانشناسی رسانه (Media Psychology Reasearch)، می‌گوید: «وقتی کار کند، توجه شما را حتی ناخواسته جلب می‌کنند. اما ممکن است به خصومت هم منتهی شوند.»

سخگوهای لینکدین، اسنپ و متا، شرکت مادر اینستاگرام و فیسبوک، همگی می‌گویند روی تجربه‌های کاربرمحور تمر دارند و گزینه‌هایی را برای غیرفعال کردن این هشدارها فراهم کرده‌اند. پلتفرم اکس به درخواست اظهارنظر پاسخی نداده است.

از شخصی‌سازی تا عمومی

به گفته متخصصان شبکه اجتماعی این تغییر استراتژی تا حدی به این دلیل است که توسعه‌دهندگان با صفحات هشدار و نوتیف مثل فید اخبار رفتار می‌کنند.

نیل شفر، بنیان‌گذار شرکت مشاوره بازاریابی دیجیتال PDCA Social، می‌گوید: «حتی وقتی پستی منتشر نمی کنید، همیشه هشدارهایی در انتظار خوانده شدن دارید. اپلیکیشن‌ها برای ترویج محتوای الگوریتیم از هشدارها استفاده می‌کنند.»

این کاربرد جدید هشدارها همچنین جرقه‌ای است برای احیای حساب‌هایی که شاید رها شده باشند. شاید این هشدارها کاربرانی را که مخالف بررسی حساب خود نیستند مجاب کنند.

جی بائر، بنیان‌گذار شرکت مشاوره بازاریابی دیجیتال Convince and Convert، می‌گوید: «[این کار] دانه‌ای می‌کارد، حتی اگر به هر هشدار واکنش ندهید، آنها در گوش شما می‌خوانند.»

با این حال حذف اپلیکیشن‌ها یا غیرفعال کردن پوش نوتیفیکیشن سروصدا را کمتر می‌کند. اما اگر به پلتفرم اهمیت می‌دهید، راه‌های دیگری هم برای رسیدن به یک تجربه کارآمد وجود دارد.

چه می‌توان کرد؟

شرکت‌ها استفاده از تنظیمات پیش‌فرض را به تغییر آنها ترجیح می‌دهند. اگر نمی‌خواهید اپلیکیشن را حذف کنید، می‌توانید هشدارها را به گونه‌ای تنظیم کنید که فقط در صورت پیام واقعی از دوستان برای‌تان هشداری ارسال شود.

تغییرات زیر به شما کمک می‌کند:

فیسبوک: برای خاموش کردن هشدارهای یک حساب خاص، پستی از حساب مورد نظر را انتخاب و روی سه نقطه کنار آن بزنید. روی گزینه «Turn off these notifications» یا «این هشدارها را خاموش‌ کن» یا دستورهای مشابه بزنید.

سپس پاپ‌آپی به شما می‌گوید دیگر چنین هشدارهایی دریافت نمی‌کنید. خاموش کردن هشدارهای یک شخص یا گروه باعث نمی‌شود که از دیگران هشداری نگیرید. خاموش کردن هشدارها به صورت مجزا کمی زمان می‌برد اما برای خاموش کردن گروهی هشدارها هم می‌توانید به بخش تنظیمات> هشدار‌ها (Settings> Notifications) بروید.

اینستاگرام: به تنظیمات (Settings) و حریم خصوصی (Privacy) بروید. سپس روی هشدارها (Notifications) بزنید و در اینجا نوع هشدارهای دریافتی مثل ویدیو‌ها و ریل‌های تازه بارگذاری شده را تنظیم کنید.

همچنین اگر مایل نیستید وقتی شخصی که دنبالش می‌کنید اولین استوری یا پست خود را می‌گذارد برای‌تان هشداری ارسال شود به دنبال گزینه «پست‌ها، استور‌ها و کامنت‌ها» (Posts, stories and comments) در بخش هشدارها بگردید و گزینه «اولین‌ پست‌ و استورها» (First posts and stories) را خاموش کنید.

لینکدین: برای مدیریت هشدارهای لینکدین، روی سه نقطه یک پست زده و گزینه «این نوع هشدار را خاموش کن» (Turn off this notification type) یا «بروزرسانی‌های شبکه‌ات را خاموش کن» (Turn off updates from your network) را انتخاب کنید. با این کار دیگر هشدار‌های خاص مثل تغییرات شغلی یا دانشگاهی کسانی که با آنها در ارتباط هستید برای‌تان ارسال نمی‌شود.

همچنین می‌توانید برای غیرفعال کردن انواع خاصی از هشدار‌ها به بخش تنظیمات> هشدارها (Settings > Notifications) بروید.

اکس (توییتر): اگر یک سری هشدارهای اکس شما را کلافه کرده به بخش تنظیمات> هشدارها> فیلترها> هشدارهای بی‌صدا (Settings > Notifications > Filters > Muted notifications) بروید. در اینجا می‌توانید هشدارهای مربوط به افرادی که دنبال‌شان نمی‌کنید، افرادی که شما را دنبال نمی‌کنند یا انواع دیگر حساب‌ها را غیرفعال کنید.

حال چرا این وظیفه و اعمال تغییرات برعهده ما است؟ زیرا شرکت‌ها در مقابل رقابت روز افزون برای جلب توجه شما تلاش می‌کنند و این شما هستید که جلودار آن می‌شوید.

راتلج می‌گوید: «برند‌ها و اپلیکیشن‌ها سعی دارند سطح تعامل شما و جریان درآمد را با افزایش هشدارهایی که ارسال می‌کنند حفظ کنند، مگر اینکه شما [این هشدارها را] خاموش کنید.»

البته بعضی از این هشدارها به کار می‌آیند. پس از کجا بفهمید که دختر عموی عزیزتان عکس سگ جدیدش را در اینستاگرام گذاشته است؟

https://pvst.ir/h6d

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو