skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

ماهواره پارس۱ از پایگاه فضایی وستوچنی روسیه پرتاب شد

علی مومنی علی مومنی نویسنده میهمان

۱۰ اسفند ۱۴۰۲

زمان مطالعه : ۲ دقیقه

ماهواره سنجشی پارس۱ صبح امروز توسط پرتابگر روسی سایوز از پایگاه وستوچنی در شرق این کشور پرتاب شد.

به گزارش پیوست، به گفته حسن سالاریه، رئیس سازمان فضایی ایران، ماهواره پارس یک، ماهواره سنجش از دور است که به سه محموله تصویربرداری تجهیز شده است: دوربین رنگی با دقت ۱۵ متر، دوربین مادون‌قرمز موج کوتاه با دقت ۱۵۰ متر و دوربین مادون قرمز حرارتی با دقت ۳۰۰ متر.

به گفته رئیس سازمان فضایی ایران، ماهواره پارس یک در داخل طراحی و ساخته شده است، هر چند که به دلایل متعدد، کشورها در صنعت فضایی از ظرفیت‌های یکدیگر استفاده می‌کنند.

سالاریه در این رابطه توضیح داد: اینکه بگوییم تمام تجهیزات به کار رفته در توسعه یک صنعت، تجهیزاتش داخلی است ایده غلطی است. چون در طراحی و ساخت، علاوه بر مسائل فنی، مسائل اقتصادی نیز مهم است. در ایران طی حدود ۲۰ سال گذشته این صنعت در داخل توسعه یافته است هر چند که استفاده از امکانات دیگر کشورها نیز امر رایجی در صنعت فضایی است.

او ادامه داد: دلیلی ندارد در برخی المان‌های این صنعت وارد شویم زیرا توجیه اقتصادی ندارد. طراحی، ساخت و تست ماهواره‌های ما در داخل انجام می‌شود و در موارد معدودی به خارج از کشور سپرده می‌شود. او وعده داد در آینده نزدیک به صادرکننده صنعت فضایی تبدیل خواهیم شد.

حدود ۱۰۰ دقیقه طول می‌کشد که ماهواره پارس یک در مدار خود دور زمین حرکت کند. فرایند تست در مدار این ماهواره که در مدار ۵۰۰ کیلومتری زمین قرار گرفته است ممکن است حدود ۲ ماه به طول بینجامد. آنطور که سازمان فضایی اعلام کرده است این ماهواره کاربردهایی در زمینه کشاورزی، جنگلداری و شناسایی آفات گیاهی دارد.

رئیس سازمان فضایی در مورد پایگاه فضایی در دست تاسیس چابهار نیز توضیح داد: با توسعه پایگاه چابهار در سال آینده، امکان رسیدن به مدارهای خورشید آهنگ و ارائه خدمات به کشورهای دیگر فراهم می‌شود.

طبق گفته وی چشم‌انداز ده ساله کشور در صنعت فضایی، سرآمدی در توسعه فناوری فضایی بومی در منطقه و افزایش بهره‌مندی شهروندان، کسب‌وکارها و دولت از خدمات و فناوری‌هایی فضایی است.

او به سوالی در مورد هزینه ساخت این ماهواره پاسخ نداد و گفت: به ازای هر کیلوگرم این رقم‌ مشخص می‌شود. این عدد از ۸ هزار دلار تا ۲۰ هزار دلار متغیر است. چون داده ما با طرف خارجی محرمانه است اجازه بدهید از دادن اطلاعات دقیق‌تر خودداری کنم.

https://pvst.ir/hcf
علی مومنی
علی مومنینویسنده میهمان

    در دانشگاه علامه اقتصاد خوانده‌ام با اینکه هیچ گاه عاشق آن نبودم. اولین بار در میانه دوره کارشناسی بود که در یک دوره چند ساعته روزنامه‌نگاری اقتصادی شرکت کردم که البته آورده‌ای نداشت اما سودای روزنامه‌نگار شدن را به سرم انداخت. حالا در پیوست می‌نویسم و حوزه‌‌های مورد علاقه‌ام اینترنت، اقتصاد دیجیتال و عرصه‌هایی است که اینها به عالم سیاست گره می‌خورند.

    تمام مقالات

    0 نظر

    ارسال دیدگاه

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    *

    برای بوکمارک این نوشته
    Back To Top
    جستجو