skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

شرکت SenseTime چین از مدل جدید هوش مصنوعی با عملکردی هم تراز GPT-4 Turbo رونمایی کرد

۵ اردیبهشت ۱۴۰۳

زمان مطالعه : ۳ دقیقه

شرکت چینی SenseTime می‌گوید نسخه جدید هوش مصنوعی مولد این شرکت که SenseNova نام دارد از لحاظ عملکردی با GPT-4 Turbo، بهترین مدل هوش مصنوعی شرکت اوپن‌ای‌آی، رقابت می‌کند. براساس گزارشی از بلومبرگ در پی انتشار این خبر ارزش سهام این شرکت رشد ۳۶ درصدی را تجربه کرد.

به گزارش پیوست، این شرکت پس از رونمایی از SenseNova 5.0 اعلام کرد که این مدل هوش مصنوعی با حدود ۶۰۰ میلیارد پارامتر آموزش دیده است. سنس‌تایم در مستند خود ادعا می‌کند که نسل جدید هوش مصنوعی این شرکت «از لحاظ دانش، ریاضیات، استدلال و کدنویسی جهش چشمگیری داشته و عملکرد آن به طور کلی با GPT-4 Turbo قابل قیاس است.»

سنس‌تایم در حالی یک رشد چشمگیر ارزش سهامی را تجربه می‌کند که در سال‌های گذشته شرایط سختی را پشت سر گذاشته است. شرکتی که زمانی به عنوان پیشتاز هوش مصنوعی چین شناخته می‌شد در پی تحریم‌های ایالات متحده حدود ۸۰ درصد از ارزش سهام خود را پس از عرضه عمومی در سال ۲۰۲۱ از دست داد. مرگ ناگهانی بنیان‌گذار این شرکت در سال گذشته نیز شرایط را وخیم‌تر کرد.

سنس‌تایم می‌گوید مدل هوش مصنوعی این شرکت توان تولید متن و محتوای تصویری را دارد. این شرکت همچنین به بهبود سنجه‌های SenseNova 5.0 به نسبت نسل قبلی خود اشاره کرده است.

این شرکت که زمانی به عنوان یکی از پیشتازان صنعت در حوزه تشخیص چهره با هوش مصنوعی شناخته می‌شد پس از شهرت گرفتن ابزارهایی مثل ChatGPT و Sora با قدرت به عرصه هوش مصنوعی مولد ورود کرده است. سنس‌تایم در ماه آوریل ۲۰۲۳ از اولین نسخه SenseNova رونمایی کرد و به جمع شرکت‌هایی پیوست که در انتظار تاییدیه دولت چین برای عرضه عمومی خدمات خود در حوزه هوش مصنوعی بودند.

شرکت چینی حال با وجود تنش‌های بین‌المللی و افزایش رقبای داخلی در تلاش است تا جایگاه خود را به عنوان یکی از بازیگران مهم هوش مصنوعی به تثبیت رسانده و روند رو به افول خود را معکوس کند. ایالات متحده در سال ۲۰۱۹ و به اتهام‌های مربوط به نقض حقوق بشر در سین‌کیانگ این شرکت را در لیست سیاه خود قرار داد. قرار گرفتن در لیست سیاه ایالات متحده باعث شد تا دسترسی به سرمایه و فناوری‌ آمریکایی محدود شود و ممنوعیت جامع ایالات متحده برای فروش چیپ‌های هوش مصنوعی پیشرفته به شرکت‌های چینی نیز به مانع دیگری در روند رشد این شرکت تبدیل شد.

تحقیقاتی از شرکت Grizzly نیز در سال ۲۰۲۳ سنس‌تایم را به بزرگ‌نمایی میزان درآمد خود متهم کرده بود و این شرکت چنین ادعایی را رد می‌کند.

شنگ منگ، یکی از مدیران شرکت تحقیقاتی Chanson & Co.، می‌گوید: «جریان داغ هوش مصنوعی در چین هیچگاه از بین نرفته بود و بخش مهمی به حساب می‌آید که قادر است انقلاب فناوری چین را تقویت و به بهره‌وری کمک کند. با این حال مدل‌های بزرگ چین قدرت رایانشی و نوآوری تحقیقات آکادمیک را کم دارند و بسیاری از شرکت‌ها برای جلب توجه همچنان به بازاریابی متکی هستند.»

https://pvst.ir/hqx

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو